| Calancea_Andreea_1992 a întrebat:

Gelozia este o dovada de dragoste sau de neincredere?

12 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Gelozia eu o vad ca un strigat dupa ajutor : Nu vreau sa te pierd!
Denota lipsa de incredere in propriile forte si in faptul ca meriti sa fii iubit. Exista gelozie inteligenta, cand nu faci niciun repros desi uneori poate observa ca nu esti in apele tale.
Exista si gelozia cretina gen : stai doar in casa, nu ai voie sa vorbesti cu baieti, etc.
Gelozia inteligenta e ceva normal. Aici nu denota neaparat lipsa de incredere ci faptul ca persoana cu care esti e speciala pentru tine.
De obicei, gelozia de tip cretin o au persoanele care sunt egoiste, care nu iubesc partenerul, ci vor doar sa se simta bine.
Gelozia inteligenta duce de multe ori la comunicare autentica in care partenerul de obicei observa si te intreaba daca s-a intamplat ceva, tu ii spui sincer ce simti si el te asigura ca nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Gelozia cretina duce la distantare intre parteneri, comunicare doar cat e absolut necesar si automat la o despartire pe viitor.

| DNSK a răspuns:

Oo daa! de dragoste as zice eu. k numa cel ce iubeste e gelos! numa' sa nu fie la extreme k at nu-i bine! nici prea multa nici prea putina! sa fie o linie asa, o balanta intre! deci de iubire

| oOSaritaOo a răspuns:

De dragoste. Dar o persoană nu este geloasă dacă cel pe care-l iubeşte nu-i dă motive. happy Este acel sentiment care îţi spune că îl iubeşti dar eşti pe aproape să-l pierzi... big grin Eu asta simt când sunt geloasă.

| Woodenpints91 a răspuns:

Tu vorbeşti la fel cum scrii?

| Calancea_Andreea_1992 explică (pentru Woodenpints91):

De fapt vin din belgia asa ca nu imi este prea usor...

| DDCC a răspuns:

Gelozia este o emoție separată de emoția iubirii. Ea poate fi confundată cu iubirea deoarece nu vrem să ne pierdem iubirea, ca urmare a acestui sentiment facem orice ca să recuperăm acea persoană, nu contează ce, după zicala - Scopul scuză mijloacele-. Noi oamenii facem asta din impulsul proprii noastre voințe, e ca și cum am intra în panică în cazul unui cutremur și nu mai știm ce să ne facem, luăm orice decizie pripită doar din frica de a ne salva viața, așa este și cu gelozia, facem totul ca să nu pierdem acea persoană, luând astfel decizii pripite a căror urmare e posibil să o regretăm. De exemplu, dacă suntem geloși pe persoana de care s-a îndrăgostit ființa iubită vom face totul ca în ochii ei cealaltă să pară nimic pe această lume pentru ea. Ființa iubită își va da seama de acest lucru și o vom pierde deoarece se va gândi- Nu îi pasă de fericirea mea, doar de a lui/ei. Vrea ceva imposibil-. Cel mai bine în acest caz este să părem liniștiți, cât mai naturali și ca drept urmare acea ființă își va da seama că ne pasă de fericirea ei, că nu suntem egoiști și îi acordăm deplină libertate în deciziile ei și avem șansa să se -întoarcă- la noi, să ne iubească la fel ca în prima zi. Iubirea e un sentiment frumos împărtășit de doi oameni iar gelozia e împărtășită de unul singur într-un mod cât mai rapid, orice gânduri ce îi trec prin minte. E de reținut că iubirea e ca o floare, i se poate pierde mireasma, parfumul însă gelozia e doar o buruiană și ca toate celelalte, ea crește fără să vrem noi, va trebui să o distrugem/rupe când va interveni în grădina noastră specială plină de flori și frumusețe.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Absolut de neancredere.E un sentiment greu de stapanit, dar si,, piatra de incercare,, a caracterului unui om.E un dezastru atat pentru o relatie, cat si pentru viata de familie.

| MrSoapte a răspuns:

Frica! Gelozia naste violenta, naste izolare (n-ai voie sa iesi cu x, y sau z)! Cand iubesti, automat esti gelos pentru ca...ti-e teama ca pers iubita, sa nu fuga in alta parte! Totusi, mai sunt si exceptii la modul, fanatism! Acolo, e o boala mintala laughing)

| d3javw a răspuns:

Eu cred ca e un instincthappy

| SmartLie a răspuns:

Parerea mea este ca este de neincredere pentru ca in momentul cand esti gelos inseamna ca nu mai ai incredere in propriul partener (daca este vorba de asta, daca nu de un obiect) si iti este frica sa nu il pierzi.
Dar asta este doar parerea mea...
Funda? Please?

| AsYou a răspuns:

Exista mai multe tipuri de gelozie, dar la intrebarea ta este intre, si de neincredere si de sovada de dragoste, dar asta inseamna ca persoana respectiva te iubeste si nu vrea sa te piarda.Incearca sa i castigi increderea, o sa va intelegi bine daca faci asta.

| dellyutzaa a răspuns:

Poate fi ambele dar daca este prea multa gelozie poate fi considerata si neincredere...sau pur si simplu obsesie fata de persoana respectiva... sper ca te-am ajutat :-)

Întrebări similare