| CarameleCuLapte a întrebat:

Bună TPU happy dacă nu am probleme cu vederea și am ochi căprui pot purta lentile de contact albastre?
P.s. Am 13 ani

8 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Purtarea unor lentile de contact, chiar si in scop estetic, presupune o igiena riguroasa a mainilor si ochilor. Orice intretinere defectuoasa a lentilelor si lichidului in care se mentin pot conduce la complicatii precum: conjuctivite, eroziuni corneene sau ulcere corneene cu suprainfectie. Odata aparute si daca nu sunt tratate din timp, aceste complicatii pot duce la pierderea vederii si chiar a globului ocular!

| R0R0 a răspuns:

Daca nu ai probleme cu ochii, n-are rost sa ti le pui.

| Eastwood a răspuns:

Oricum bine nu pot sa faca, o sa ai mai incolo probleme cu vederea!

| pisicuta123456789 a răspuns:

Eu zic ca daca nu ai probleme de vedere nu are rost. O sa-ti para rau in caz ca Doamne fereste o sa ti se strice vederea. Eu cred ca este bine sa te multumesti cu ochii tai caprui frumosi. Esti inca la o varsta frageda si + d-asta nu am inteles niciodata de ce ochii influenteaza pe cineva din punct de vedere ( estetic) sau ..cosmetic. Eu una nu as face asta. Eu port ochelari, si da, nu am ales lentile ..pentru ca e nasol cu ele. Stiu de la o prietena. Ea a renuntat la ele. Fiecare are dreptul sa faca ce vrea. Aceasta a fost parerea mea. Eu zic ca o sa-ti treaca ideea asta cu lentilele. Fiecare avem momente in care vrem schimbari de look(mai ales fetele) laughing

Răspuns utilizator avertizat
| pisicuta123456789 a răspuns (pentru CarameleCuLapte):

Nu trebuie sa-mi explici mie. Faci ceea ce consideri. Tu ai cerut parerea, iar eu ti-am dat parerea mea. Si da, nu stiu cu ce te ajuta asta dar na.

| Kaℓi a răspuns (pentru CarameleCuLapte):

Pai nu erai cu ochii albastri acum cateva zile?
http://www.tpu.ro/......la-fund-i/
:)
Iti dai seama ca ai folosit "vreau" de trei ori intr-o fraza?

A, si astazi "vrei" neaparat ca toti sa dea bobite cainilor vagabonzi http://www.tpu.ro/......-ave-i-la/

Succes!

| Adviceforeveryone a răspuns:

Buna! Nu stiu daca e chiar indicat sa porti lentile de la o varsta asa mica. Fiind doar lentile cosmetice (colorate) nu prea cred ca e foarte periculos. In orice caz trebuie sa ai grija cu ele, sa nu le porti prea des pentru ca iti pot afecta vederea. Trebuie sa le cureti la fiecare purtare cu solutie speciala si sa le tii intr-un recipient special pentru lentile. Iti va fi putin greu sa te obisnuiesti sa le pui si sa le scoti din ochi. Acest lucru trebuie sa ti-l arate cineva priceput, de preferat un specialist deoarece ele trebuie puse corect. Daca sunt puse gresit, iti pot rani ochiul. Te sfatuiesc sa mergi la un oftalmolog pentru ajutor si pentru mai multe sfaturi.