| hhh16 a întrebat:

Salutare TPU,
Am o problemă legat de barbă, am 25 de ani şi încă am puf în loc de barbă pe obraji şi sub bărbie. Am barbă doar pe bărbie, atâta tot.
M-am ras cam rar ce-i drept, dar ideea e că nu ştiu dacă ajută chestia asta. Am mai auzit că ar fi şi genetic... Şi nu vreau să folosesc metode artificiale.

Nu ştiu exact ce să fac în privinţa asta, vreo sugestie? Poate vreun remediu natural sau ceva?

Fundă

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Hormonii tai sunt mai inceti in dezvoltare si partea buna este ca imbatranesti foarte incet, comparat cu ceilalti de aceeasi varsta cu tine.
Rasul mai rar sau mai des oricum nu infleunteaza cresterea parului, fiindca parul facial si pelvic cresc HOROMONAL, imposibil sa fie influentat de o rama de ras.

| hhh16 explică (pentru Violleta2022):

Interesantă treaba cu îmbătrânitul mai încet, n-am mai auzit asta.
Dar na, deci mai am de aşteptat...

6 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Din pacate nu ai ce face, fiindca da, este genetic.Si un prieten de-al meu are cam la fel, doar putina barba si arata discutabil daca lasa totul sa creasca.El prefera sa fie ras mereu, ba chiar arata mult mai bine, fresh, astfel.Depinde oricum numai de preferintele tale, nu de la altii.Eu am dorit sa subliniez ca e normal, nu esti singurul.

| Hyperion7 a răspuns:

Așa eram și eu, pe la 17 ani inca aveam puf,iar alți colegi deja aveau barba deasă și cu fire groase.
Eu cum nu am suportat-o,tot mă radeam pe fata și cu timpul mi s-a mai schimbat și mie barba,însă tot nu îmi place.
Acum nu știu să îți spun daca o fi fost sau nu de la lama, însă ți-am zis, am observat oarecare schimbare in ceea ce privește firul de par(nu mai e unul firav, ci unul dur).
Încă mai am zone în care trebuie să îmi mai crească, însă eu cum nu o suport...happy

| Sekim a răspuns:

Pai nu ai mentionat ce iti doresti tu de fapt. Iti doresti barba? Atunci poti folosi minoxidil 5%, un derma roller si un spray/ulei ce contine roz marin. Am vazut n cazuri ca al tau in care a functionat ceea ce ti am recomandat acum ( daca ai noroc, va functiona si la tine ). Faptul ca este genetic aceasta problema, nu inseamna ca nu se poate modifica starea ta actuala. Dar, personal, ca un posesor de barba de la varsta de 14 ani, crede ma ca nu iti doresti barba, e ingrozitor, un chin.

| LaviniuAna a răspuns:

E genetic n-ai ce sa faci. Stai linistit ca in ziua de azi baietii s-au feminizat. Nu mai e nevoie de barba, deci capul sus, fdt si glezna goala laughing

| Clau1978 a răspuns:

La ce-ti trebuie barba? Esti preot?