| 55ss55ss a întrebat:

Ce credeti ca se intampla de fapt cand visati?

7 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Părerea ta care este?
Pa, pa.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna:)
http://www.realitatea.net/......52549.html
O zi frumoasa sa ai:)

| ιυвιтα a răspuns:

Visele sunt surse ale subconștientului, au mai multe "fețe", sunt vise care te îngrozesc, vise care îți dau acea senzație de deja vu.
Apropo, știai ca aceste vise au un centru nervos, eu ma îi spun "click". oamenii care sunt somnambuli, nu au o funcționare prea bună a click-ului.laughing
Sper că ai înțeles ce am vrut să zic.
P.S. nu mai știu de unde am aflat
Xoxo

| William a răspuns:

Dormim.

| OnuOnulică a răspuns:

Visam ce am facut in ziua respectiva. De obicei ce facem pe parcursul zilei visam noaptea.

| qMaduTzuu a răspuns:

La nivel fizic, sistemul nervos central intra intr-o stare activa, iar corpul si creierul au anumite reactii specifice. Din punct de vedere psihologic insa, lumea viselor ramane in continuare un mister pe care omenirea cauta sa il dezlege, pentru a intelege mai bine natura creierului.
Visele sunt impresii vizuale, sonore si emotionale care au loc atunci cand dormim. De-a lungul istoriei, a existat o adevarata fascinatie fata de lumea misterioasa care ia nastere in timpul somnului. De exemplu, in Grecia Antica visele erau considerate o modalitate de a intra in legatura cu zeitatile. O alta conceptie stranie pe care o aveau grecii despre somn era ca o persoana adormea atunci cand creierul se umplea cu sange si se trezea atunci cand acesta se golea de sange. In secolul al XIX-lea filozofii considerau ca somnul incepea in momentul cand mintea era golita de ganduri stimulatoare.

Indiferent de explicatiile care au fost create pentru vise de-a lungul timpului, acestea reprezinta un proces biologic prea putin inteles chiar si in ziua de azi. Teoria care a dat startul unei oarecare intelegeri a acestui fenomen a fost formulata de Sigmund Freud, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Acesta a fost primul care a spus ca o componenta imensa a mintii noastre este subconstientul. Mintea noastra inregistreaza absolut tot, inclusiv dorinte si perceptii de care nici macar nu suntem constienti. Visele reprezinta modalitatea prin care creierul scoate la suprafata aceste aspecte ascunse pana si noua.