| Otto2014 a întrebat:

Ce parere aveti de cei ce traiesc singuri? Nu se casatoresc,etc.
Dar de cei casatoriti si cu copii? Dar de cei casatoriti, care nu vor copii?

Răspuns Câştigător
| Cameliapantiru a răspuns:

Eu nu caracterizez oamenii dupa optiunile lor de viata privata, consider ca fiecare traseu dintre cele enumerate de tine (si nu numai-exista si cupluri necasatorite, dar stabile, cu sau fara copii, exista si persoane singure si cu copii etc) poate adduce implinire, fericire si satisfactie vietii, atat timp cat este asumat, ales in dpelina cunostinta de cel/cea care il urmeaza si fara compromisuri, frustrari, suferinta.
Personal, cunosc oameni minunati din toate cele 3 tipologii mentionate de tine, oameni cu un suflet frumos si cu o minte excelenta, empatici, altruisti, sensibili, iubitori de frumos, toleranti, cultivati, buni profesionisti, implicati in actiuni de voluntariat si/sau caritate si pe toti ii admir in egala masura, independent de starea lor civila.
Nu casatoria sau nasterea copiilor te fac om sau neom, asta esti tu, intreaga viata, independent de drumul personal pe care il alegi, asa incat nu toti oamenii necasatoriti sunt la fel, nu toti oamenii casatoriti si cu copii sunt la fel, nu toti oamenii casatoriti si fara copii sunt la fel, exista oameni buni si rai, morali si imorali, slabi si puternici, frumosi si urati (fizic, intelectual, sufleteste), toleranti si intoleranti, tandri si cruzi, in toate aceste categrii. Iar intre prietenii mei dragi si sinceri, se regasesc si cuipluri cu copii (si au niste copilasi adorabili), si cupluri fara copii (care-si doresc si nu pot avea, momentan) si persoane singure, ca statut matrimonial, dar inconjurate de prieteni si raspandind, in juru-le, multa iubire, bunatate, intelepciune, empatie.

13 răspunsuri:
| ToKen a răspuns:

Mi se rupe.

| LoveSleep a răspuns (pentru ToKen):

Ce?

| Otto2014 explică (pentru ToKen):

Si mie mi se rupe **** de raspunsul tau happy

| ToKen a răspuns (pentru Otto2014):

Mi se rupe de ei**
Nu am o parere, fiecare face ce vrea.

Te simti mai luminat, domnule copil prost?

| Otto2014 explică (pentru ToKen):

Nu sunt prost,probabil ca tu esti, dar nu-ti dai seama. Daca ti se rupe, mars si nu mai raspunde, nu e greu, abtine-te.

| ToKen a răspuns (pentru Otto2014):

Nope. Imi face placere cand te ataci kiss

| RAY a răspuns:

Ce parere sa am daca sunt ca ei, avem noi motivele noastre, fiecare face ce doreste

| Drimmero a răspuns:

Sunt si ei oameni, nu stau sa-i critic, decizia le apartine!

| RainmakerX a răspuns:

Hey!

In primul rand... parerea mea nu prea conteaza. Nu am cum sa schimb aceste persoane chiar daca as vrea.

O sa iau pe rand categoriile de mai sus...

★Cei ce traiesc singuri?
Probabil ca au avut vreo problema.
NU ai cum sa traiesti singur atata timp cat nu a existat vreo problema in viata ta. Poate ca au avut vreo iubita care le-a murit, poate au fost tradati de multi "prieteni" sau poate pur si simplu s-au concentrat toata viata pe bani si slujba sau religie si nu pe familie.
Nu ii pot condamna. Este viata lor, alegerea lor...
Tot ce stiu este ca eu nu as rezista sa fiu asa. Mi se pare trist, sa te trezesti in fiecare zi singur.
Degeaba ai un apartament imens si bani "nelimitati" daca in fiecare zi te trezesti si mananci singur... Mi se pare trist, foarte trist. Nu as rezista sa traiesc asa. Pana si adoptia unui copil mi se pare o alegere mai buna decat singuratatea...

★Cei casatoriti si cu copii
Acum depinde foarte mult de numarul de "copilasi".
Daca este vorba despre 1-2 copii atunci mi se pare o familie in regula, frumoasa dar daca este depasit un numar precum 4-10 atunci asta este o problema grava.

Mai bine cresti 1 copil caruia sa-i asiguri toate cele necesare decat sa incerci sa cresti 3 copii si sa nu poti sa-i oferi niciunuia lucrurile de care are nevoie, ca sa nu mai vorbim de lucrurile pe care si le doreste.

★Cei casatoriti care nu vor copii.
Probabil ca vor sa-si traiasca viata.
Mi se pare o prostie sa faci copii de la 20-27 de ani. Adica na, ai timp de copii si mai incolo, nu? Este bine sa-ti traiesti viatawinking

Daca vorbim despre persoane de +30 de ani care nu vor copii atunci nu stiu ce sa spun.

Nu vad de ce nu ar vrea... Atata timp cat ai bani si poti sa-i cresti, care este problema? Trebuie sa ai o problema ca sa nu cresti vreun copil dupa 30 de ani *daca ai bani,evident*, no offence.
Probabil ca persoanele respective sunt foarte comode sau nu pot sa faca un copil si nu vor nici sa adopte *pentru ca tin la legatura de sange? idk*

Probabil ca ai realizat, eu sunt genul care vrea sa lase ceva in urmawinking

Vezi tu, daca mori atunci ce lasi in urma? Nimic! Doar scriitorii si oamenii de stiinta/artistii mai lasa ceva in urma dar noi suntem oameni normali.

Deci, macar sa lasi in urma niste mostenitori. Ce rost are sa strangi toata viata bani cu sacul daca ajungi la 90 de ani cu o multime de bani si mori?
Nu este ca si cum acei bani te-ar mai ajuta la ceva, nu?

Sunt doar parerile mele. Succes!

| R0R0 a răspuns:

Fiecare face ce vrea.

| raluk27 a răspuns:

Nu au găsit persoana potrivită/ au iubit pe cineva dar relatia a fost imposibila (sau persoana iubita a murit) si nu s-au mai îndrăgostit niciodată/ au fost genul de persoane carora le-a plăcut viata, au îmbătrânit si au ramas singuri/au avut traume/ au defecte fizice sau nu au fost atragatori si nu au găsit pe nimeni sa ii accepte/ au fost persoane de o timiditate dusa la extrem/ au avut alte pasiuni, iar dragostea nu i-a preocupat/ asa au dorit.
Cei casatoriti, cu copii - familii normale
Cei casatoriti care nu vor copii-de fapt nu pot avea/ au anomalii ereditare in familie, si afirma ca nu vor copii

| WMoJoS2016 a răspuns:

Nu am nimic cu ei, fiecare isi traieste viata cum vrea, cum crede el, au ei motivele lor sa nu se casatoreasca.

| UnBroken2016 a răspuns:

De primii pot spune ca au dat peste nenorociti si s-au dat batuti in asi mai cauta pe cineva cu care sa imbatraneasca. Nu e asa greu de imaginat. O sa tot vedem in viitor asta la cat de rahat sunt oamenii din ziua de azi
De cei care nu vor copii e simplu. Nu vor bataie de cap.