| Superior a întrebat:

De ce sunt oameni care fac criza si arunca mancarea daca afla ca sunt o lingura de zahar in ea? (poate am exagerat cu acest exemplu). Eu mananc zahar cat vreau pana ma satur si nu am nimic happy

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
25 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Poate au diabet de asta, gandeste mai matur

| Superior explică (pentru RAY):

Nu ma refer neaparat la cei cu diabet ci cei care cica se ingrasa daca mananca o savarina o data in viata lor.

| RAY a răspuns (pentru Superior):

Bravo lor nici sa nu mance asa ceva in viata lor, zaharul =cancer, diabet, obezitate =otrava alba

| Superior explică (pentru RAY):

Chiar si una la nu stiu cat timp, gen o felie de tort la o aniversare, o prajiturica la 2 saptamani, etc? Modul vostru de gandire in acest sens mi se pare extrem de ciudat si EXAGERAT, va purtati ca si cum corpul uman e incapabil de nimic si trebuie sa ai grija de el, dar stai e incapabil ca la de la o zgarietura poti muri in 2 zile happy Daca te-a muscat o aliba si ai alergie si-a bagat scula in viata ta happy

| RAY a răspuns (pentru Superior):

Cateodata e mai bine sa fi asa

| CortinaDeLut a răspuns:

1) Zahărul nu e sănătos.
2) Nici eu nu suport zahărul în unele alimente. De ce să le strici gustul dacă eu nu am cerut să îmi pui? Normal că devine stresant.

| Superior explică (pentru CortinaDeLut):

Dar zahar intr-un tort strica? Zahar pe clatite strica?

| CortinaDeLut a răspuns (pentru Superior):

Depinde unde. Am zis în unele alimente. De exemplu nu suport pe fructe. Rar mănânc dulciuri oricum.

| Lioname a răspuns (pentru Superior):

Daca e prea mult strica, dar il pui mai putin, merge!

| anonimg a răspuns:

Este bine ca iti pui astfel de intrebari. Toti oameni trebuie sa cunoasca fiziologia mai mult ca orice alt materie de la scoala. Fiziologia se ocupa de felul cum functioneaza organele corpului uman.
Uite cum stau lucrurile.
In produsele de patiserie nimic nu este sanatos. Nici macar produsul de baza: faina alba. Cu faina alba te umfli in burta dar nu iti ofera nici vitamine si nici minerale. Tot ce mancam ajunge in sange (in mod indirect prin intestine); iar sangele devine sarac in nutrienti. In felul aceste, in functie de ce consumam, se schimba si starea de spirit a omului. Nu marefer ca ajunge sa il doara burta; ma refer la starea de spirit a omului: dintr-un om voios, vesel si cu chef de viata, ajunge sa se simta plictisit in ziua respectiva si sa nu aiba chef de nimic -nici de prieteni, nici de invatatura, nici de el insusi. Cand vine o suparare el nu mai face fata la aceasta si ajunge sa reactioneze intr-un fel de care mai tarziu ii va parea rau. De aceea este extrem de important sa avem un sange sanatos. Sangele cauta sa extraga elementele sale vitale din hrana ingerata; dar daca nu gaseste mare lucru, atunci nu va mai face fata nici la microbii si virusii cu care lupta zilnic globulele albe din sange. Zaharul nu face altceva decat sa "adoarma" aceste globule; le face incapabile sa lupte pentru multa vreme. In felul acesta se ajunge la un sistem imunitar slab.
Zaharul din fructe ne este suficient pentru nevoia zilnica. Dar nu sa cadem in extrema cealalta sa consumam numai fructe cum a facut Steve Jobs si s-a imbolnavit de cancer la pancreas -din pricina zaharului din fructe (mere => Apple => nume si sigla).

| Superior explică (pentru anonimg):

Dar presupun ca nu are nimic la o anume perioada sa gustam ceva, nu?

| anonimg a răspuns (pentru Superior):

In afara de faptul ca zaharul produce fermentatie in stomac -si aceasta ne indispune-, nu are nimic; el trebuie sa fie controlat, si nu el sa ne stapaneasca; adica sa nu devina obisnuinta.

Toate alimentele (inclusiv lichidele -in afara de apa) sunt transformate de organism in energie. Daca noi nu facem miscare ca sa consumam energia produsa, aceasta se transforma in grasime.
Unele alimente sunt "absorbite" de organism in cavitatea bucala, altele in intestine, altele din stomac. Si dintre toate alimentele, zaharul este cel mai rapid aliment care poate fi transformat in energie (inclusiv mierea care este tot un fel de zahar si tot la fel de daunatoare, dar are mai multi nutrienti. Zaharul este "absorbit" de organism in cavitatea bucala.)
Si absortia lui prea rapida nu este buna, deoarece forteaza pancreasul sa secrete o cantitate prea mare de insulina. Aceasta transforma alimentele in energie. Si secretia prea multa si dintr-o data de insulina poate duce in timp la dereglari: unii mananca putin si se ingrasa repede, altii mananca mult si nu se ingrasa deloc, iar la altii pancreasul nu mai produce insulina.
De aceea sunt bune cerealele (fara zahar), deoarece acestea fac ca organismul sa produca energie in mod treptat si de lunga durata (pana la masa urmatoare sau chiar mai mult), si de asemenea ne ofera si mai multe vitamine, minerale, si fibrele -care acestea de pe urma nu se gasesc in faina alba.

Nu sunt impotriva prajiturilor si a dulciurilor; si eu le consum. Dar sa nu facem abuz ca ne imbolnavim sigur, chiar daca nu pe moment.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Cuvintul-cheie in cazul tau e INCA. Depinde acum si de zahar. Zaharul procesat e bine sa il eviti. La naiba, mierea de la noi e printre cele mai bune din lume! Eu sunt fan dulciuri, dar gasesc intotdeauna solutii cu mai putin zahar rafinat.winking

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Poate nu stii dar si castravetii la otet contin zahar.
http://www.sfatulmedicului.ro/......ahar_11198

| Lioname a răspuns:

Nu e bine deloc pentru ca zaharul ingrasa si poti sa faci un diabet zaharat!

| xerxes1 a răspuns:

Acum ai organismul tanar si este mai rezistent.
Zaharul alb este otrava dulce.
Cand o sa-ti dai seama sper sa nu fie prea tarziu.
Ai dat funda la cel mai gresit raspuns.
Oricum consumam zahar de 100 de ori mai mult decat are corpul nevoie.

| PersonajFictiv a răspuns:

Poate au o obsesie, nu suporta ideea de "a pune cateva grame in plus, a manca ceva ce ajuta grasimea sa apara " sau alte motive de genul.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu ai nimic acum, dar o sa ai peste un timp. Nu e ca si cum zaharul ar fi o otrava din aceea la care se vede imediat efectul, dar dupa o perioada o sa se cunoasca.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Fiecare are preferintele lui, mie mi se taie pofta de mancare daca mancarea balteste in ulei sau este acoperita de tone de zahar. Fructele nu le suport cu zahar. Frate-meu pune cel putin 2 linguri de zahar peste capsuni, eu pun zeama de lamaie - fiecare cu gusturile lui. laughing
Cauta si tu pe google efectele negative ale consumului de zahar.

| Superior explică (pentru anonim_4396):

Zeama de lamaie in capsuni? Fara suparare, dar am ramas socat straight face

| Anonim a răspuns (pentru Superior):

Le bag la blender, nu le mananc asa.laughing Uneori le fac limonada cu apa minerala.

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns:

Eh...eu nu-i mai iau in seama.

| HarukoMariusDaniel a răspuns:

Pentru ca au probleme cu glicemia.
Eu nu am voie zahar... laughing Citeste despre diabet, rezistenta la insulina.
Stai linistit, exagereaza cu zaharul si ajungi ca noi laughing

| 333333333 a răspuns:

Esti un dragut sau o draguta. Oamenii se pare ca sunt foarte inteligenti si precauti. Putini oameni le vor binele, simt ca parca tara asta are ceva cu ei... si treptat dispar, unul cate unul... normal din cauze naturale. Normal ca cei mai apropiati, exemplu familia (mama, tata, sot, iubit) le pun tot timpul cea mai mare cantitate de zahar in cafea. O zi buna.