| Nilsson a întrebat:

Populația lumii a crescut în 2020 cu aproximativ 81 de milioane de locuitori, ceea ce în termeni procentuali înseamnă o creștere cu 1, 05%, o ușoară încetinire față de anul precedent, în 2019 crescând cu 1, 08%, dar care totuși se încadrează în trendul global de încetinire ce există de ani de zile după cum urmează:
2018 + 1, 10%
2017 + 1, 12%
2016 +1, 14%

https://www.macrotrends.net/countries/WLD/world/populati on-growth-rate

Deci unde e pandemia?

Poți să o numești măcar pandemie și să o pui în aceeași oală cu ciuma neagră din Evul mediu care a înjumătățit populația Europei?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
| Februar30 a răspuns:

Bun punctul de vedere.
Spre deosebire de cele din trecut, pandemia asta nu afecteaza asa de mult sanatatea fizica (pentru majoritatea).
Insa afecteaza sanatatea mintala. In zilele noastre lucrul asta e suficient; nu trebuie sa moara oameni pe capete, ca in trecut.
A scos afara ce e mai urat din om, frica, violenta, depresia, insingurarea, ura, coruptia.
La ce proteste sunt prin asa zisele tari civilizate, eu cred ca starea generala nu e deloc una buna. Probabil pandemia pregateste terenul pentru urmatoarea "pandemie". Nu sunt conspirationist happy

4 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Da, este pandemie. Nu este la fel de letala, dar facea mai multe victime daca nu luam masuri cum ar fi masca si distantarea, dezinfectarea. Pe astea nu le punem la socoteala?

Sa luam cel mai grav scenariu in care boala devine letala, astfel incat in secunda doi mori cu spume rosii la gura, atunci termina repede. Dar problema este ca virusul se instaleaza si se manifesta cu cateva zile dupa instalare, nu imediat.

| Nilsson explică (pentru Apokales):

Câte victime făcea dacă nu existau masca, distanțarea și dezinfectarea?
Ar fi de asemenea bine de precizat despre distanțarea cui este vorba și dezinfectarea a ce, că în privința măștilor textile și chirurgicale care nu a fost niciodată proiectate să limiteze răspândirea virusurilor este destul de clar.

| Apokales a răspuns (pentru Nilsson):

Era ceva statistici prin mai, anul trecut, nu mai stiu.
Distantarea cui? Pe bune? A oamenilor, evident.
Dezinfectarea mainilor si a suprafetelor.
Spune-mi si mie de unde ai scos-o pe asta ca nu limiteaza raspandirea, te rog. Da-mi sursa sau spune-mi.

| Nilsson explică (pentru Apokales):

Voiam să știu mai clar ce categorii de persoane au fost distanțate astfel încât să putem spune: " Uite, aceste grupuri nu au intrat în contact unii cu ceilalți și răspândirea virusului a fost limitată".

Că altminteri am fost ținuți în carantină în case, dar când ieșim să facem cumpărături ne dăm coate in supermarket.
Ne pun să lucrăm de acasă, dar ne întâlnim cu colegii la terase sau în vizită.
Școlile au fost închise, dar parcurile și mallurile sunt pline de puștani.
Stăm distanțați la cozile de la ghișeu, cu benzi de separare, dar stăm apoi ca sardinele în autobuze și metrou.

Și apoi mai e și aberația asta cu dezinfectatul compulsiv, înțeleg că e bine să ne spălăm pe mâini, înainte de masă mai ales, dar asta am invatat-o de la grădiniță, dacă ni se repetă într-una înseamnă că la nivelul aceasta de gândire vor să ne țină.
În primăvară se dezinfectau trotuarele cu clor, acum coșurile de cumpărături, fix astea erau sursa de infecție, nu-i așa?

Oamenii nu pricep că coronavirusurile se transmit pe cale respiratorie, la contractul cu mâinile și suprafețele murdare se transmit bolile digestive, dar incultura e mare și manipularea prosperă acolo unde e multă prostie.

Iar în privința măștilor chirurgicale, după cum le spune și numele, sunt făcute pentru chirurgi să evite să le cadă salivă în operația deschisă a pacienților, nu au fost făcute niciodată să filtreze virusurile, pentru asta sunt măștile cu protecție N95, în niciun laborator biologic nu o să vezi angajații că poartă măști chirurgicale, e de râsul curcilor cum lumea pune botul la vrăjeala asta cu siguranța botniței.

Înțeleg că la început aproape toți am avut o stare de anxietate cu privire la pandemia asta, și eu să recunosc, dar după un an de circ cred că s-au cam clarificat lucrurile, mai ales că statistica asta arată destul de clar adevărul.
Adică ori pandemia a fost perfect ținută sub control, ori e mare mascaradă.