| romario97 a întrebat:

Salut TPU, rog sa răspundă cine cunoaște. Daca m-am angajat la o firmă cu acte in regula pe data de 17 noiembrie si pe 13 aprilie m-am îmbolnăvit de covid, beneficiez de concediu medical? Mulțumesc

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, beneficiezi de concediu medical si indemnizatie de concediu, conform OUG 158/2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 9.(1) Persoanele asigurate prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, precum şi în cazul bolilor infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării prevăzută la art. 8 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic."

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca beneficiezi!

| DemonLord a răspuns:

Ar trebui

| Zuzu1991 a răspuns:

Gandeste din directia cealalta, daca nu ai avea dreptul, nimeni nu ar sta in izolare sa moara de foame, asa ca toti s-ar duce bolnavi la servici si ar infecta si pe altii

evident ca ai dreptul