| Mayaaaaaaa14 a întrebat:

Toată lumea spune "așteaptă să treacă virusul", tot așteptăm, dar oare va trece pentru ca toate să-și revină la normal? Oare vor mai fi toate cum erau odată?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
17 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu vor mai fi la fel, căci virusul nu va trece ușor. Astfel, vom trăi cu totul altfel de acum încolo, ca să ne protejăm de boală și de moarte. Cele ce erau o dată, vor rămâne amintiri.

| MadSlothy a răspuns:

Când auzim la tv ca scad cazurile de covid atunci ne îndreptăm spre normalitate.

| romeo78 a răspuns:

Nu vă cunosc vârsta, dar vă invit să căutați pe internet despre marile pandemii și lecțiile învățate.
Pe scurt, Londra de astăzi nu ar fi existat, dacă după 2 - 3 ani de la Ciuma neagră, când reapăruseră noi cazuri de Ciumă neagră, un copil nu ar fi iscat un incendiu în mahala, iar în urma incendiului, s-a observat că nu doar mare parte din mahala a ars, dar și focarul nou apărut a dispărut.
Atunci, s-a hotărât să se înființeze Serviciul public de salubrizare, s-a creat cadrul legislativ pentru funcționare, dar și măsurile, amenzile împotriva celor care nu respectă legea curățeniei publice. Se zice, că amenda maximă stabilită, nici chiar regele nu o putea plăti, iar cea mai mică era greu, imposibil de plătit de omul simplu.
Ce învățăm din noua pandemie? În primul rând, că viața e scurtă, apoi igiena, curățenia este foarte importantă pentru sănătate.
Dar, acum s-au văzut căsniciile din interes, din dragoste. Acum oamenii s-au redescoperit și au învățat că poți trăi și fără prea multe distracții!
Acum s-au văzut adevărații prieteni, adevăratele cupluri, familii!
Acum, unii și-au văzut, descoperit copii cu adevărat, nu doar seara la culcare.

| Dalmore a răspuns:

O să vorbesc cu el și te anunț.

| Mayaaaaaaa14 explică (pentru Dalmore):

Sigur că da, aștept să mă anunți. laughing

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Eu am probleme psihice si restul sunt toti normali.Asta este concluzia. Daca crezi altceva decat majoritatea esti pus la zid si crucificat.

| Mayaaaaaaa14 explică (pentru Marius22222222222):

Mersi de încurajare confused

| Marius22222222222 a răspuns (pentru Mayaaaaaaa14):

Nu vreau sa te mint cu da va fi ca inainte pentru ca nu va fi. Dar poate fi mai bine ca inainte atata timp cat invatam o lectie din asta. Dar nu inseamna ca nu va trece virusul. Insa cum am zis depinde de fiecare daca ii va merge mai bine sau mai rau pe viitor

| JicaContra a răspuns (pentru Mayaaaaaaa14):

Din pacate e NU pe bune
cred de exemplu ca mastile NU vor mai disparea prea curand, chiar ani buni dupa ce a trecut virusul, in Japonia de ex. se purtau masti anti-gripa cu mult inainte de virusul asta de rahat

alt exemplu e ca in orasele din Italia NU v-a mai fi prea curand la fel, in momentul in care TOTI BATRANII AU MURIT!

insa de trecut v-a trece, TOATE companiile care au capabilitatea de a dezvolta un vaccin sau o solutie de vindecare, sunt bagate in problema pana in panzele albe si trag extrem de tare, aaaaa, NU ca sa vindece lumea, ci din cauza ca, primii care ies pe piata cu asa ceva vor castiga miliarde... PE PUTIN!

virusul asta e minuscul pe langa ala din filmul Contagion 2011
https://www.imdb.com/title/tt1598778/
insa si in ala au reusit sa rezolve problema, intr-un final

| Reghqen a răspuns:

Asta este o lecție de viața.
Chinezii și alții purtau măsti de mult timp, chiar dacă nu era niciun virus în circulație.
Acest virus după părerea mea este o lecție pentru că nu ne ferim, nu stam atenți unde punem măinile, chiar dacă o persoană e răcită foarte des stăm lângă ea, chiar dacă are febră, tușește, s-a.m.d.
Vreau să spun că după ce va disparea acest virus, lumea cu siguranță o să fie mai atentă, o să se igienizeze mai des, și o să fim mai atenți la ce și la cine avem în jur.
Dacă nu o să învățam lecția o să mai apară virusuri în continu.

| spraytag a răspuns:

Eu cred ca la sfarsitul anului virusul nu o sa mai fie atat de virulent si pandemia va lua sfarsit, iar viata va reveni la normal

| Mayaaaaaaa14 explică:

Așa zici tu că nu există acest virus?

| eusebiu27 a răspuns:

Când își vor face ei manevrele pe care le au atunci va reveni totul la normal

| Trex157et777 a răspuns:

Daca viitorul va fi cum ziceti voi aici in raspunsuri atunci ma sperie! Ne asteapta o viata de calvar mai ales pe noi ăștia tineri

| SweetbutPsychoGirl a răspuns:

Anul asta sigur nu mai trece ...Sau chiar daca se mai linistesc apele, tot se va mai auzi cate ceva ici, colo..Sa speram ca nu o sa fie cum s-a zis, ca in noiembrie vine alt val de covid 19. Nu stiu ..Cred ca nu va mai fi la fel ca pana acum. Ori e o vrajeala mare covidu asta, ori chiar e periculos. Ce-i drept. Eu nu cred o iota din ce spun la Tv sau mass media...Adevarul e ca, astia ce si-au propus sa infecteze lumea au reusit. Probabil va disparea asa ca prin minune totul. Sau va continua anul asta tot..sau poate si la anul.

| Holier a răspuns:

Foarte putin posibil, nu poate nimeni sa bata din palme si sa faca virusul sa dispara, si chiar daca o sa se intample, va dura foarte mult.Asa cum a zis si Iohannis, e noua normalitate, se putea si mai rau.