| IoanaMaria12345678910 a întrebat:

Ce este o licența? Cum se da? Mai multe detalii as vrea sa stiu! Spre ex cea in marketing? Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| valentingb a răspuns:

Am căutat mult să mă asigur că înțeleg la ce te referi. "Licența" poate însemna destul de multe lucruri, dar cred că tu te referi la Licență în Marketing după absolvirea Facultății de Marketing.
E posibil ca licența să fie de fapt cu titlul de "Licențiat în Științe Economice" sau "Economist".
În Marketing pot lucra absolvenți de Psihologie care au studiat și Psihologia Reclamei, absolvenți de Litere, Arte, sau oameni care nu au studiat nimic dar au imaginație, sunt creativi și au bani sau/și prieteni în domeniu.

Revenind.
După terminarea studiilor, trebuie să prezinți o lucrare de licență, care va fi notată de profesorii tăi la examenul de licență. Acesta poate fi oral, scris, oral și scris (în care trebuie să dovedești ce ai învățat în toți acei ani de studiu), plus partea în care prezinți proiectul în sine.
Lucrarea de licență poate fi pur teoretică, în care aduni date din cărți, website-uri, interviuri cu mari experți, etc., și le prezinți fain frumos, ca pe o carte, sau poți face o lucrare practică, în care faci tu reclama ta și studiezi efectele, cum s-a vândut produsul, etc. (tot ai nevoie de o parte de teorie). Poți face un studiu despre influența tipului de agajați în cadrul firmei de marketing, asupra produsului (reclama) asupra timpului de realizare a produsului, asupra calității sale, etc.
Pe scurt: scrii o licență, o prezinți, dai examenul, iei nota, nota va fi trecută pe o diplomă pe care scrie "licențiat în economie" sau ceva de genul, și apoi începe greul.
Uite cum arată licențele în marketing:
https://www.academia.edu/......mentul_pro

Am ales academia.edu pentru că te poți conecta cu google și de acolo înainte descarci ce vrea sufletul tău.

După liceu dai BAC
După facu dai licență
După master dai dizertație
După doctorat dai teză de doctorat
Mult succes în carieră!

| IoanaMaria12345678910 explică (pentru valentingb):

Mulțumesc din suflet! O
Întrebare mai am, lucrarea trebuie scrisă de mine?! Sau poate fii făcută de altcineva?! In linkul pe care mi l-ai dat am văzut o "reclama " a celor care realizează lucrări de licența in orice domeniu.

| valentingb a răspuns (pentru IoanaMaria12345678910):

Sigur că ți-l poate face altcineva, dar ai 3 ani de zile să scrii 80 de pagini, hai, serios. Dacă faci o lucrare teoretică pur și simplu copiezi ce au scris alții și mai bagi de la tine, același lucru dar scris altfel.
"Cărțile sunt scrise din cărți"
Eu unul nu pot suporta chestia asta, ești student, pe banii mamei, treci prin 3 ani de școală ca să ce? Ca să iei diploma. Licența e o laudă, acolo, pentru sufletul tău.
Eu pe a mea am luat 10, am făcut experiment pe 120 de copiii de liceu, cu complicații, bani pe materiale, statistică. N-a fost simplu, a durat 4 luni experimentul. În timpul ăla am scris teoria.
Mi-aș dori să îmi fi spus cineva să mă apuc de asta din anul 1 și să repet experimentul 3 ani la rând. Dar no, asta e. Oricum nu profesez în domeniu. Dar am mândria asta că atât cât am făcut, a fost 100% autentic și original.
Vărul meu a plătit pentru licență și da, profesează în domeniul lui. Nu știu dacă e un bun profesionist sau ba, cert e că mereu dacă îmi spune ceva de faptul că nu profesez, îi arunc în față un "auzi, dar pentru procesul ai plătit tu clientul sau clientul pe tine? că de când cu licența nu mai știu."

E alegerea ta, dacă nu consideri că merită munca, și poți obține mai ușor banii, fă așa. Treaba ta. Și să nu crezi că lipsa mea de stimă valorează ceva în viața asta. Eu am împins cubul, știi ce zic?
https://www.shutterstock.com/......-739997047

| IoanaMaria12345678910 explică (pentru valentingb):

Mulțumes mult de tottt!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Licenta este o certificare/diploma, care se da dupa terminarea unei facultati, ca sa-ti permita sa profesezi.
Este similara cu diploma de BAC-ul, dupa ce termini liceul, doar ca Licenta se obtine dupa terminarea studiilor superioare, adica terminarea unei facultati.

Se mai numesc "licente" si autorizatiile, permisiile de folosire a unor programe de computer.