| Ady_AdriaNn_1997 a întrebat:

sunt intr-o situatie nasoala cu profesoara de matematica(diriginta), deoarece ieri am dat un test neanuntat "de marire a mediilor" si azi m-am trezit cu un 4 in catalog si cu media incheiata.Intrebarea mea este:Are voie sa treaca o nota fara ca eu sa stiu ce am facut in test, si sa imi si incheie media pe deasupra? Scuze de categorie, dar maine vor ai mei sa mearga la scoala sa se certe cu ea pentru asta, deaorece imi trebuia un 6 ca sa trec.

Răspuns Câştigător
| fatacurioasa15 a răspuns:

Tinand cont ca esti pe prag de corigenta. normal nu ar avea voie, dar in cazul in care mai este putin timp pana la incheierea mediilor, se practica asa ceva si in liceu la mine.

| Ady_AdriaNn_1997 explică (pentru fatacurioasa15):

Cum "se practica " sa imi incheie media, putea macar sa imi zica, sau prin absurd sa ma treaca.Mersi de raspuns happy

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, "are voie sa treaca o nota fara ca tu sa stii ce ai facut in test, si sa iţi si incheie media pe deasupra"!
NU trebuie să-ţi dea "explicaţii" privind nota pe care ţi-a dat-o la acel test!


"Art. 189. - (4) Numărul de calificative/note acordate semestrial fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, exclusiv nota de la lucrarea scrisă semestrială (teză), după caz, trebuie să fie cel puţin egal cu numărul săptămânal de ore de curs prevăzut în planul de învăţământ.
Fac excepţie disciplinele cu o oră de curs pe săptămână, la care numărul minim de calificative/note este de două.
(5) În cazul curriculumului organizat modular, numărul de note acordate semestrial trebuie să fie corelat cu numărul de ore alocate fiecărui modul în planul de învăţământ, precum şi cu structura modulului - pe componentele teorie/laborator tehnologic/instruire practică, de regulă, o notă la un număr de 25 de ore. Numărul minim de note acordate elevului la un modul este de două.
(6) Elevii aflati în situatie de corigenta vor avea cu cel putin un calificativ/o nota în plus fata de numarul de calificative/note prevazute la
alin. (4), ultimul calificativ/ultima nota fiind acordat, de regula, în ultimele doua saptamâni ale semestrului, cu conditia ca acesta sa fie prezent la ore.
...
Art. 191 (1) La fiecare disciplină de studiu media semestrială este calculată din numărul de note prevăzut de prezentul Regulament.
(2) La disciplinele de studiu la care nu se susţine lucrarea scrisă semestrială (teza), media semestrială se obţine prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg. La o
diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului.
(3) Media la evaluarea periodică este media aritmetică a notelor înscrise în catalog, cu excepţia notei de la lucrarea scrisă semestrialţ (teza), medie calculată cu două zecimale exacte, fără rotunjire.
(4) La disciplinele de studiu la care se susţine lucrarea scrisă semestrială (teza) media semestrială se calculează astfel: "media semestriala = (3M+T)/4", unde "M" reprezintă media la evaluarea periodică, iar "T" reprezintă nota obţinută la lucrarea scrisă semestrială (teză). Nota astfel obţinută se rotunjeşte la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului.
(5) Media anuală la fiecare disciplină este dată de media aritmetică a celor două medii semestriale, calculată cu două zecimale exacte, fără rotunjire. În cazul în care elevul a fost scutit medical, pe un semestru, la disciplina educaţie fizică şi sport, calificativul/media de pe semestrul în care elevul nu a fost scutit devine calificativul/media anuală.
(6) Nota lucrării scrise semestriale (teză) şi mediile semestriale şi anuale se consemnează în catalog cu cerneală roşie.
(7) În cazul în care curriculumul este organizat modular, fiecare modul se dezvoltă ca o unitate autonomă de instruire. Media unui modul se calculează din notele obţinute pe parcursul desfăşurării
modulului, conform prevederilor de la alin. (2). Încheierea mediei unui modul care se termină pe parcursul anului se face în mod obligatoriu în momentul finalizării acestuia, nefiind condiţionată de
sfârşitul semestrului. Aceasta este considerată şi media anuală a modulului.
(8) Media anuală generală se calculează ca medie aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale de la toate disciplinele şi de la purtare. Media generală, în cazul curriculumului organizat pe module, se calculează în conformitate cu reglementările legale în vigoare, media generală a unui modul fiind similară cu media generală a unei discipline." - SURSA = R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf


Toate cele bune.