|

La ce te ajuta proteinele? Ma refer la proteine praf, e vreo problemă daca iau proteine si am 13 ani? Sau daca nu merg la sala?(p.s. o sa merg când fac 14 ani)

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut, in primul rand si eu m-am apucat de sala la varsta de 14 ani. Sincer daca vrei sa te apuci la o varsta asa frageda nu recomand greutati mari pentru ca exercitiile "de asupra capului" iti apasa coloanal si iti pot incetinii cresterea. Proteinele sunt un supliment si te ajuta la cresterea in masa musculara.Nu sunt steroizi nu ma intelege gresit, daca tu ai o alimentatie haotica nu o sa prea ai rezultate la sala si aici intervin proteinele care in cazul in care nu mananci destule proteine de ex : pui, ele iti vor da un mic boost.Nu sunt obligatorii daca mananci bine mai ales la inceput si avand in vedere ca nu faci sala nici nu are rost sa irosesti banii parintilor pe proteine. Eu am aproape 17 si deja dupa cativa ani de sala am adaugat putina creatina si proteine dar, la inceput sunt inutile. Bafta!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Bineinteles ca te afecteaza, nefiind indicate sub 20 de ani, deoarece afecteaza cresterea si dezvoltarea organelor interne.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Parul, pielea, oasele, unghiile, toate constau, in mare parte, in proteine.
Antrenamentele de rezistenta vor cauza ruptura tesutului muscular, iar pentru a se recupera si a creste aceasta va avea nevoie de proteine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează