| simona20 a întrebat:

Am cumparat o motocicleta care a fost scoasa de la impozit in 2010 cu contract de v-c dar cel care a cumparat-o nu a trecut-o la impozit, iar acum in 2019 proprietar este cel care a scos-o de la impozit. Poate sa o reinregistreze la primarie chiar daca plateste din urma impozitul?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ca sa o scoata de la impozit trebuia sa o radieze si din circulatie si astfel nu mai trebuia sa plateasca impozit. De asemenea inseamna ca vanzatorul, de la care ai cumparat tu, nu a inmatriculat-o si nu a circulat cu ea, astfel ca nici el nu trebuia sa plateasca impozit.
Lamureste-te exact cum este situatia, incepand cu primul proprietar (de altfel trebuia sa o faci inainte de a cumpara) si apoi scrie situatia exacta. Si fii mai clar, mai ca nu se intelege ce vrei.

| simona20 explică (pentru Ioandelasal):

Primul proprietar a vandut motocicleta in 2010 cu contract de v-c inregistrat la primarie in Brasov si atunci a scos-o de la fiscal, ea nu s-a radiat, cel care a cumparat-o a vanduto mai departe prin contracte facute de mana, adica in prezent, nu este radiata, itp si asigurare s-a facut tot pe numele proprietarului din Brasov pentru ca il figureaza in carte si talon, dar nu este trecuta niciunde la impozit. Poate sa o treaca din nou la impozit daca el apare ca proprietar? Chiar si in cazul in care exista la primarie un contract de v-c.

| Ioandelasal a răspuns (pentru simona20):

Sigur ca poate sa o declare iarasi pentru impozit, daca nu a facut radierea din circulatie.

| simona20 explică (pentru Ioandelasal):

Si in cazul acesta, eu fiind dispusa sa platesc impozitu si pentru anii trecuti, poate sa faca din nou un contract de v-c intre mine si el si sa imi ofere un fiscal?

| Ioandelasal a răspuns (pentru simona20):

Ti-am spus ca nu se plateste impozit daca masina a fost radiata din circulatie.
Daca nu a fost radiata trebuia sa plateasca impozitul si el trebuie sa-l plateasca nu tu, inclusiv pentru acest an.

| simona20 explică (pentru Ioandelasal):

Am inteles. Sper sa accepte si cei de la primarie sa inscrie motocicleta din nou la impozit chiar daca exista pentru ea un contract in care a vandut-o