Întrebare recomandată |

Am nevoie de ajutorul vostru... astăzi eram in trafic iar o persoana mai in vârsta mi-a taiat calea. Eram pe drumul prioritar iar el de pe un drum lăturalnic a intrat pe drumul prioritar fără sa cedeze trecerea (Avea semn de cedaza trecerea nici măcar nu s-a uitat stânga drepta. doar îl vad ca iese la nici 5-8m in fata mea. Pun frâna la maxim și trag maxim stânga și incep sa claxonez. Il puteam lovi din plin. După care ma pun iarăși pe banda in spatele lui, am mai dat un claxon și el se oprește, se da jos, vine la geamul meu împreuna cu soția lui și incep sa strige la mine și sa ma facă in toate felurile ca nu respect vârstnicii, ca-i claxonez in trafic etc. ce-i drept chiar meritau sa fie claxonați. Era f aproape sa intru in ei, iar eu le-am spus relativ calm "Pai nu vezi ca ai cedează trecerea?" Iar el îmi răspunde "La cedeaza trecerea am prioritate când vreau eu copile" și a dat un pumn tare in fata. Am avut noroc cu o persoana ce a văzut toată faza de pe sensul opus și s-a pus in fata masinii lui, sa îl oprească (După ce m-a lovit s-a dus la mașina lui și dădea sa plece) mie îmi curgea sânge, eram amețit, iar "vârstnicul" respectiv ocolește mașina pe trotuar și isi continua drumul. Întrebarea mea merg sa fac plângere? Am făcut rost și de filmare. Nu am nevoie de despăgubiri materiale și de nici un fel. doar sa îl Sprie puțin justiția. poate cu un dosar penal pentru asemenea acte de violenta... doar ca un prieten ce-l știe pe bătrânul respectiv mi-a spus ca e cam nebun, ca se va răzbuna f urat dacă ii fac plângere, ca nu e in mințile lui. Chiar nu stiu ce sa fac, sa trec peste (Deși e greu și sunt cam nervos in momentul asta, încerc sa îmi păstrez calmul in orice situație) sau sa depun o plângere? Plss parere despre treba asta. Scuzați dacă am deranjat

27 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mergi fuguta la cea mai apropiata sectie de politie si faci plangere. Domnul varstnic nebunatic o sa fie citat la sectie si daca nu se prezinta o sa fie vizitat de organele de politie. In functie de cate dovezi ai poate sa i se intocmeasca dosar penal pentru loviri si alte violente, si cine stie i se poate suspenda permisul de conducere, ca sa nu mai zic de amenda, care nu este tocmai mica.

| explică (pentru Frank51):

Mai pot depunde plângeri acum? La noapte plec din tara. sad Nu găsesc nicăieri programul la secție

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AndreiAndrei260111):

Trebuia sa o faci azi. Daca pleci din tara nu prea mai ai ce sa faci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
26 răspunsuri:
| a răspuns:

Plângere neapărat, cât mai repede. Eventual îți iei și un certificat medical. Trebuia sa suni la 112 imediat ce te a lovit, se rezolvau mult mai repede lucrurile

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Isus ne îndeamnă ca atunci când suntem loviți peste un obraz, sa-l întoarcem si pe celalalt. Daca apelezi la politie si mai ajungi si in judecata, o sa fii purtat pe acolo de te saturi si regreți ca ai facut-o. Eu intr-o situație am sunat la 112, si a apărut un polițist care m-a amendat fara sa ma întrebe care a fost motivul pentru care am sunat.I-am spus eu despre ce este vorba, dar nici nu-l interesa. Mi-a întocmit proces verbal si m-a amendat cu 200 roni. Nu am vrut să-i plătesc si l-am dat in judecata pentru ca m-a amendat fara motiv ba mai mult nici nu la interesat motivul pentru care am sunat la 112. Nu s-a prezentat niciodată, a trimis întâmpinare, si motiva in ea ca a fost luat de la locul de munca unde era f mare nevoie de el si postul a rămas descoperit, neavand cine il înlocui. Pana la urma era nai bine sa fi plătit amenda si nu treceam prin stres iar banii tot i-am cheltuit pe drumuri fara sa mai pun la socoteala zilele pierdute pe la judecătorie. Singura "satisfacție" a fost ca mi s-a iertat amenda. Dar ce a pățit el nu stiu nici pana acum pentru ca nu am primit sentință.
Mult adevăr este in spusele lui Isus.Mai bine sa răbdați nedreptatea făcută de cineva decât sa apelezi la justiție, pentru ca este mai sănătos din punct de vedere psihic. Nu mai vorbesc de celelalte cheltuieli.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Unul dintre cele mai reterdate sfaturi pe care le am citi pe TPU. Sper când ai sa iei o bătaie zdravănă pe strada sa mai vina vreo doi sa te bata și mai tare ca asa vrea Isus. Pe unii religia va defectează iremediabil

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Am fost bătută si am avut chiar coaste rupte.Si m-am judecat degeaba. Am dat in judecata si medici, si judecătoarea, si procurorul sef de la parchet, am fost si in audienta la CSM București, si la DNA București si a rămas totul balta. M-am gândit sa apelez la Comisia nou înființată de PSD dar m-am temut ca o sa fie desființată si tot nu rezolv nimic. Chiar nu ați învățat nimic din cazul Caracal? Doar atunci o sa știți cum este justitia când o sa ajungeți in situație.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Pai si nu te ai dus sa te mai bata odata ca asa a zis Isus? Asa trebuia sa faci ca lui asa i ai zis

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Voiam sa arat ca justiția in Romania nu este de încredere. Inca mai am timp sa ma judec cu procurorul si cu completul de judecata, pentru ca mi s-a spus la CSM ca faptele judecătorilor si ale procurorilor nu se prescriu niciodată. Dar ma gândesc ca vor fi ani pierduți, cu cheltuieli, cu martori, cu expertize, si toate astea costa si bani si timp. Este mai bine sa lăsam timpul sa le rezolve.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Si nu puteai sa zici ca justitia din Romania nu e functionala decat incepand cu stafuri de genul

"Isus ne îndeamnă ca atunci când suntem loviți peste un obraz, sa-l întoarcem si pe celalalt"?

Uite, de asta societatea romaneasca e atat de in urma. Din cauza unor mentalitati ca a ta. Mentalitate de aia lasa ca merge si asa, le rezolva timpul. Mai bine mai iau bataie odata decat sa contribui si eu putin la civilizatie. Da asta e educatia bisericii in cazul tau. Se vede de la o posta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Ce treabă are dna si mai ales ce ai cautat la csm cu o bataie care e de competenta unei judecatorii/tribunal?
și se prescriu și faptele magistraților, ai înțeles prost

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nevermore):

Am contestat felul in care a decurs judecata in dosarul meu. Au făcut si falsuri in actele eliberate de spitalul unde am fost internata.Au refăcut copia fisei de internare in spital, cea eliberata de spital si care era certificata pentru conformitate cu originalul si care conținea sigiliul si semnătură in original, nu mai este la dosar, ci doar in copie, unde si sigiliul si semnătură de conformitate sunt in copie. Pe mine nu ma poate nimeni înșela, deoarece am lucrat cu acte si am făcut multe copii, pentru ca am lucrat ca secretar o perioada de timp.Radiografiile de la dosar nu sunt ale mele, deoarece nu mi -a permis sa-mi vad dosarul, iar pentru expertiza lor (eu am cerut-o) le-a trimis la medicul legist pentru expertiza, iar medicul legist le trimite însoțite de o adresa prin care ke comunica ca experții in criminalistica fac astfel de expertize. La CSM mi s-a spus ca e caz penal si nu e de competenta lor. De aceea am trecut si pe la DNA unde cat ce am intrat mi-a spus procurorul ca problemă nea nu se rezolva pot sa plec.L-am întrebat cum a ajuns problemă mea la dansul înaintea mea si de ce nu se rezolva? Răspunsul a fost ca justiția nu se da in judecata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Eu tind să nu te cred, dar e aproape 1 an de când funcționează SIIJ, ar fi trebuit să mergi de mult acolo.
în plus, înțeleg că nici nu ai făcut plângeri celor care consideri că au făcut grămezile de infracțiuni pe care le enumeri...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nevermore):

Locuiesc departe de București. Data trecuta am stat trei zile si am locuit la hotel, pentru ca nu am pe nimeni in București. Dar ma tenteaza sa merg.Am avut doua dosare pe rol, unul cu cel ce ma bătut si unul cu medicii. Ambele s-au terminat inca de la camera preliminara cu sentință definitiva si nu mai puteam sa le contest mai departe. Eu totuși am contestat la Curtea de apel si a fost in zadar. Am contestat si la CEDO si pe motiv ca nu am folosit formularul de cerere ultim, mi-a respins dosarul.Am descărcat un alt formular, am trimis si mi s-a respins din nou din același motiv. Pe urma am renunțat.Au trecut patru ani de atunci, procurorul sef de la parchet a fost mutat in alt județ si daca bine îmi amintesc la DNA filiala județului respectiv.
Vedeți, așa se promovează cadrele, doar cei care sunt ca ei, in care au încredere. Si DNA -ul este corupt. Nu numai cel de la București, ci si filialele județene.Am scris un mesaj prin posta electronica lui Tolontan pentru a face publica problema mea. Dar mi-a răspuns ca astfel de cazuri ca ale mele sunt mii in fiecare an, si nu ar putea sa le cerceteze ca nu ar avea timp fizic sa le cuprindă pe toate, cați oameni i se plâng.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Eu înțeleg că nu ai făcut plângeri nimănui, ce treabă avea cedo?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nevermore):

Am făcut plângere la CEDO împotriva completelor de judecata si a procurorului de caz, cat si a procurorului sef pentru ca nu mi s-a permis sa ma judec, netrecand de camera preliminara. Dar ca sa poată da verdictul de respingere au făcut falsuri in acte care daca s-ar verifica cu actele originale din spital s-ar dovedi falsul si sunt pasibili de pedeapsa penala pentru fals si mărturie mincinoasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nevermore):

Mulțumesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nevermore):

Nu mi-am terminat ideea cu CEDO. Voiam de la ei sa oblige statul roman sa pot beneficia de justiție in Romania, pentru ca fiecare om are acest drept conform constituiției si conform prevederilor comisiei europene a drepturilor omului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Plângere la politie, certificat medical, un avocat bun și despăgubiri cât se poate. Asa va învața sa respecte participanții la trafic. Și dacă cauta cumva răzbunare, dă-i ceea ce merita!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mergi la politie si fa plangere! Oamenii ca el ar trebui sa primeasca plangere de fiecare data. Din cauza faptului ca si altii au lasat asa, a ajuns cum e acum. O fi el varstnic dar nu inseamna ca trebuie sa se comporte asa. Succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut
Normal ca ar trebui sa faci asta. Eu in locul tau ma dadeam jos si il jucam pe cap, nu ca plangeri si d-astea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Sekim):

Nu are rost sa ma bat. cu violenta nu se rezolva nimic?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sekim):

Mulți viteji sunt pe net. Cred ca90% din cei care comentează pe net au replici de genul tau

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imi aminteste de asta https://www.youtube.com/watch?v=TnJOAtfZxIU

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Să te facă în toate felurile și să te agreseze, dar în același timp să aibă pretenții să fie respectați. Pentru ce să fie respectați? Pentru cât de needucați și necivilizați sunt?!
DU-TE LA POLIȚIE ȘI DEPUNDE PLÂNGERE! Dacă nu o faci o să regreți mai târziu, îți garantez asta! Mai ales că ai și dovadă.
Să vezi ce respect mai pupă ei în închisoare, că acolo le e locul! Nu te lua după amenințările lui cu răzbunarea, probabil când a auzit de poliție s-a scăpat pe el de frică, pentru că știe că e vinovat. Ai dovadă, nu rata ocazia să faci plângere!
Poate mâine mă nimeresc eu cu gunoaie din astea pe șosea, și nu am chef de circ cu străinii. Dacă faci plângere poate ne salvezi și pe noi de ei și le dai o lecție. E dreptul tău să faci plângere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imi este sila ca exista asemenea jeguri, du-te si fa plangere urgent sa plateasca fosila.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează