| mielu a întrebat:

Are Guvernul bani sa mareasca salariile? De ce se tot spune de Ungaria?

Răspuns Câştigător
| geo70 a răspuns:

Nu pentru ca ce a mai ramas din bugetul pentru educatie este destinat platii lucrarilor din vara. Mereu este asa, o lucrare este platita mult mai tarziu asa ca banii aceia sunt deja ganditi.

5 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Probabil ca in Ungaria se va face ce s-a facut si la noi pana acum se va incerca sa se acopere o parte din diferenta data de inflatie.
"Guvernul maghiar va creste salariile in sectorul public cu cel putin 4% in 2009 si, in contextul stabilit prin Programul de Convergenta, angajatii ar putea primi o plata in plus la jumatatea lunii, in masura in care acest lucru va fi posibil, potrivit purtatorului de cuvant al guvernului, Bernadett Budai, citat de Portofolio. Salariile in sectorul public au fost majorate cu 5% in ianuarie, dar nivelul inflatiei mai ridicat decat asteptarile a necesitat aceasta ajustare suplimentara."
Nu stiu insa ce legatura ar putea avea majorarea salariala (in fond mica) ce se face in Ungaria cu ce vor sau nu vor sa faca ai nostri guvernanti. E drept ca salariile in Ungaria sunt mai mari. Parerea mea, de nespecialist, e ca nu ar fi cazul sa majoreze foarte mult salariile ca inflatia va creste foarte mult. Dar in definitiv tipografia merge, se pot tiparii bani in plus ca sa fie oamenii multumiti, ca pe urma mai vedem noi.

| Delia 75 a răspuns:

NU promisiuni de campanie politica... minciuni mai pe romineste

| miha2010 a răspuns:

Romania e tara tuturor posibilitatilor asa ca te poti astepta la orice.Desi nu prea cred ca s-ar mari vreodata salariu sa ajunga pe la 1000ron...

| PavelPavel a răspuns:

E posibil sa aiba bani dar nu este o solutie buna pentru ca desi ar avea acum bani, ar trebui sa mareasca salariile si pentru celalalte sectoare iar efortul bugetar ar fi foarte mare aruncand tara in inflatie si criza. Nu cred ca profesorii doresc bani acum ca peste doua luni sa nu valoreze nimic.

| Flavia a răspuns:

Da pentru ca mai mult de 40% din bugetul alocat educatiei pe tot anul nu a fost consumat.