| ViviC a întrebat:

Buna ziua! Am avut un accident acum cateva zile iar masina Logan 1.4 din 2007 a fost declarata de catre politie dauna totala. Accidentul a fost cu dosar penal pentru celalalt sofer pentru vatamare corporala.Am depus dosarul la firma de asigurari si as vrea sa stiu cam la ce suma sa ma astept pentru despagubiri? Iar aceste despagubiri vor fi acordate dupa judecarea cazului sau pot fi acordate si inainte de solutionare?

Răspuns Apreciat de Editori
| mi25 a răspuns:

Sa nu te astepti la cine stie ce suma. O masina Logan are durata medie de functionare de 10 ani. Parerea mea este ca nu o sa iei cu mult peste valoaea fierului predat.
Da, daca este caz penal, plata pagubei si a vatamarii corporale se face la terminarea completa a judecatii prin hotarare definitiva.
Tu trebuie sa te constitui in parte civila - atunci cand se fac cercetarile. Atentie, ca dupa 60 de zile nu te mai poti constitui in parte civila si nu vei mai putea cere despagubiri.
Daca ingrijirile medicale nu au depasit 90 de zile puteti sa va intelegeti si atunci cercetarile se opresc la parchet.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca soferul vinovat era asigurat atunci firma la care era asigurat va plati valoarea masinii, stabilita printr-o expertiza. Trebuie sa plateasca si fara a astepta terminarea procesului.

| Simpatik a răspuns:

Din ce stiu eu ti se evalueaza masina conform unui catalog in functie de gradul de uzura al masinii cand era ok, al numarului de km etc si ti se da un 75% din suma (parca) si ti se lasa tie epava sa o vinzi sau o scoate firma de asigurari la licitatie, urmand sa iei bani si pe epava.
Ca si durata poate dura minim 3 luni, chiar mai mult.
Ca e si cu vatamare corporala, si acolo poti obtine bani in instanta din ceea ce stiu, in functie de ce ai avut.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai dauna-totala, dauna-totala, dar vor fi despagubiri la nivelul pretului unui Logan din 2007. Cit e unul pe okazii/autovit/alte alea? 1000-1500 EUR? Cam banii aia ar trebui sa ii primesti si tu.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Eheee, ai de așteptat. Sa nu faci la mașina nimic.
Eu am așteptat aproape 6 luni, într-adevăr, șoferul vinovat, avea asigurare pe Cehia. Dar vreo 2-3 luni cred că le aștepți și tu.

| ViviC explică (pentru BuLaNNNeL):

Multumesc frumos!

| dinaprilie a răspuns:

Probabil pretul de catalog al masinii la asiguratorul respectiv..sa te astepti la mai mult decat face..restul ramane de vazut