| AlexDorinel a întrebat:

De ce nu se interzice dieselul in toată lumea?

Ar scadea poluarea foarte mult

12 răspunsuri:
| Impersonal a răspuns:

Ar scadea?! Si cu ce planuieste domnia ta sa inlocuiasca toate masinile, trenurile si restul vehiculelor dependente de motorina? De unde banii si de unde vointa?
Plus ca nu dieselul este marea noastra problema, carbunii polueaza cu 30-40% mai mult decat dieselul, iar nu industria transporturilor este dependenta de carbuni, ci cea energetica, iar de la an la an industria asta creste pe masura ce fiecare tara se dezvolta... iar, daca nu ai uitat, societatea are la baza capitalismul, deci nu vad cum tu ignori sistemul asta al carui scop este infinita crestere economica intr-o lume cu resurse finite

| gabicoo a răspuns:

Dacă s-ar interzice dieselul a trebui să trecem la căruțe dar nu ne ajung caii și unii ar primi șarete trase de măgari!
Ce zici? Te bagi?
winking

| AlexDorinel explică (pentru gabicoo):

Mai bine cu caii decât cu dieselul

| Harfagre a răspuns (pentru AlexDorinel):

Un TIR din zilele noastre transportă 40 de tone (17-18 tone masa capului tractor și a semiremorcii plus 22-23 de tone de marfă) iar pentru asta consumă în jur de 30 de litri de motorină la suta de kilometri. Cu echipaj de doi șoferi, poate fi condus până la 21 de ore din 30, iar la viteza comercială de 70 km/h, tipică pentru autostrăzile din vestul Europei, poate parcurge până la 1470 km într-o zi de 21 de ore de condus.

O pereche de cai de tracțiune poate transporta aproximativ o tonă și o poate face pe o distanță de până la 20 de kilometri pe zi.

Isteria împotriva dieselului este creată de ecologiștii de asfalt. Care s-au născut cu metrou, tramvai și supermarket în cartier, fără să aibă habar cum trăiesc oamenii aflați la 100 km de cartierul lor.

| Alverto a răspuns:

Pentru că, nimeni nu renunta la benveu care la cumpărat acum câteva luni cu 5k euro de la un samsar din bani pentru care sa cinuit 9 luni și a și sacrificat din utilitati. Mai pe scurt, deja sunt prea multe multe mașini pe combustibil petrolier, așa că nu poți interzice deodată asta, pentru că altfel cum ajung oamenii la muncă, la cumpărături. La și cu țigările, consumul este major, enorm, nu mai ai cum sa interzici ceva ce a luat amploare, chiar dacă este dăunător. Peste câteva zeci de ani vor dispărea și mașinile diesel și pe benzină.

| Mirel4412 a răspuns:

Daca ar primi oamenii vouchere de biciclete electrice/ biciclete normale, probabil ca nu v-a mai trebui interzis diesel-ul.
O bicicleta care franeaza cand pui frana, incepe de la 1500-1700 lei noua, cu cele mai slabe specificatii.
Daca am primii 500 lei voucher, probabil nu v-om mai fi dependenti de masini, plus ca drumurile pe marginea soselei sunt foarte proaste, ca piste mai rar gasesti.

| Harfagre a răspuns (pentru Mirel4412):

Voucherele sunt din bani publici, iar banii publici provin din taxele și impozitele plătite de către cei care prestează o muncă reală în economia privată. Tu ce muncă reală prestezi, ca să vrei vouchere din bani publici?

Taxele și impozitele plătite de bugetari sunt plătite tot din bani publici, în cazul lor statul doar își mută banii dintr-un buzunar în altul. Deci bugetarii nu contribuie cu-adevărat la adunarea banilor publici, ei își câștigă traiul din acei bani publici, chiar dacă returnează o parte din ei prin taxe și impozite.

Când ai să ai doi copii de dus la școală, să vii să ne povestești cum îi duci cu bicicleta tongue

| Eisenheim a răspuns:

Ai dreptate,însă după cum vezi nu ne pasa de poluare,vrem mașini sa ne dam mari,sa ne duca la munca dimineața să ne aducă seara,să audă lumea când acceleram laughing chiar daca una electrica nu curge ulei,nu ai garnituri, electromotor, alternator,nu curge / îngheață antigelul,nu ai bujii,nu ai injectoare,computere, pompe de injectie, etc. Deci nu ai o mie de probleme, lumea nu știe nu ii pasa, Biblia și tdi sânt sfinte, nu contează dacă sânt bune sau nu laughing

| pacatosulClaudiu a răspuns:

Mai e foarte putin pana cand va fi interzis in multe tari. Ai putina rabdare.

| Harfagre a răspuns (pentru pacatosulClaudiu):

Nu va fi interzis dieselul în cursul vieții noastre. Dacă va fi interzis, va fi nevoie de motorină pentru tancuri, iar politicienii sunt conștienți de asta, chiar dacă n-o spun public tongue

Statele neomarxiste se vor prăbuși în următorii 10-15 ani, la fel cum s-au prăbușit statele marxiste la sfârșitul anilor '80.

| AlexDorinel explică (pentru Harfagre):

Care s statele neomarxiste?

| Harfagre a răspuns (pentru AlexDorinel):

UK, Olanda și Suedia sunt state neomarxiste deja consacrate. Germania le calcă hotărât pe urme, iar Spania se încălzește și ea pe margine.

Toate statele în care ideologia neomarxistă a devenit politică de stat, sunt state neomarxiste. Simplu.

Un exemplu foarte bun este apocalipsa climatică. În statele unele neomarxismul a devenit religie de stat, guvernele predică non-stop apocalipsa climatică tongue