| Anonim420420 a întrebat:

Salut! Ce părere aveți de ordonanța prin care polițiștii și militarii ar ieși la pensie la 65 ani? Vi se pare normal ca un militar, jandarm, pompier sa lucreze la 65 de ani?happy

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca sunt apti de munca (serviciu) este in regula, de mult ar fi trebuit sa se egalizeze varstele de pensionare.
Sigur ca trebuie tinut seama care este natura serviciului si in functie de asta pot exista varste de pensionare mai scazute pentru unii.

Bula
| Bula a răspuns:

Sunt perfect de acord!
In functie de ce munca face, angajatul poate fi considerat in grupe de periculozitate (ca si in "civilie").
Tinerii apti de efort fizic, dar fara experienta fac "ucenicie" in toate meseriile.
Cei care sunt la varsta mai inaintata (peste 40 ani) au deja experienta si pot lucra la munca de logistica, intendenta, birou.
Cine nu face fata sau nu e capabil, poate merge la alt loc de munca.

| darrio2007 a răspuns:

Sa iasa la pensie da. Ca si noi ceilalti care avem o munca grea. Nu ma refer la pompieri. La ei munca si riscul sunt foarte grele.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, trebuia să se aplice la magistrați. Aia pot lucra. Dar, eu clar că îi cocoșează bugetul pe guvernanți și încearcă și ei marea cu sarea

| Anonim420420 explică (pentru suntserios):

Crezi ca vor ramane valabile aceste legi? Sau vor fi demisii in masa și se vor întoarce la vechiul sistem de pensii militare?

| suntserios a răspuns (pentru Anonim420420):

Habar nu am, posibil.

| mihai69 a răspuns:

De ce nu, atât timp cât la verificarea periodică medicală este declarat "apt"?

| Anonimul151 a răspuns:

Da, de ce să nu fie normal? Un muncitor obișnuit lucrează pana la 65 ani. Iar polițiștii, și restul din gradele astea, lucrau pana la 40 și ceva și era cam discriminator. Acum, vor sa egaleze varsta. Sa nu fie vârste de pensionare diferite și sa se facă diferențe și discriminări. E foarte normal sa se întâmple asta.

Nu e normal ca cei din "gradele" mari, să se pensioneze la 40 și ceva de ani, iar un muncitor simplu la 65 ani.

| Anonim420420 explică (pentru Anonimul151):

Da, dar nu știi ce înseamnă sa lucrezi in domeniul militar. Dacă se intampla vreodata sa-ți ia foc casa și vin pompieri de 60 de ani care se uita la tine? Pe cine înjuri? Pe tine ca ai fost de acord cu asta?

| anonim3247 a răspuns (pentru Anonim420420):

Să se pensioneze la 65 de ani

| Anonimul151 a răspuns (pentru Anonim420420):

Cel mai probabil, atunci se vor face teste medicale, iar dacă medicul spune că e apt de muncă, poate continua în domeniu respectiv. Iar dacă nu, alt domeniu, în care nu are de făcut mare lucru, dar pana la 65 ani, când e vârsta de pensionate. Mulți se angajează agenți de securitate dacă nu pot continua în "funcțiile mari"...

| crstel a răspuns:

Salut! In primul rand nu este vorba de ordonanta, ci lege. Ideea este ca noi cei care nu lucram in acele structuri (militari, politisti, pompieri, jandarmi) am spus si continuam s-o facem ca vrem sa fim si noi ca 'afara'. Dar cand stim ca pensiile militare se afla in zeci de tari din NATO, iar multe sunt si in Uniunea Europeana, le spunem speciali, ca nu merita, unii ii jignesc, desi pensia medie este de 4000-4500 lei pe luna, nu de 20000 lei cum se intampla la magistrati. Nu luam in considerare riscurile pe care le iau acei oameni pentru linistea noastra, fiecare cu treaba lui. Si sa nu spunem de spagi. Ca spagi iau si politicienii si profesorii si medicii, adica toata lumea. Doar la noi se intampla asa ceva, uitati-va, informati-va sa vedeti in celelalte state ce pensii mari sunt si calculul lor. Si in sistemul pensiilor publice sunt categorii de oameni care ies mai devreme la pensie (mineri, dansatori), dar ne facem ca nu stim acest lucruri si aruncam vina doar pe politisti, militari, pompieri si jandarmi. Peste 90% dintre cetatenii romani n-au habar de legea pensiilor militare, de riscurile lor, incompatibilitatile si restrictiile lor, dar dau din gura. Nu din vina lor sunt pensiile din sistemul public mici. Peste 1 milion de oameni au pensii sociale din mai multe motive, de acolo e trasa si media pensiilor din sistemul public.