|

Am o intrebare pentru cei necredinciosi: voi cum vedeti viata si moartea? Va este un impediment viata? Va supara ca oamenii sunt cum sunt? Va loviti de problemele vietii si v-ati impuiat capul si sufletul cu rautatile vietii? Iar pentru cei ce au o viata grea, au incercat sa dea un pic de iubire din inima lui si sa vada cat bine isi face singur? Traiti si faceti totul prin prisma fricii sau a iubirii? Iar moartea, cum percepeti voi moartea? Daca ai avea 3-4 copii si multe planuri mari si multi bani si tot ce vrei...si moartea ar suna la usa ta si ar zice: suflete, azi trebuie sa pleci din lumea asta, ce ai gandi atunci despre toata viata in care ai agonisit multi bani si multe placeri. Daca nu credeti in Dumnezeu, in iubire credeti? Daca nu, de ce nu?

20 Raportează Evaluează
20 răspunsuri:
| explică:

Daca tu crezi ca asta este propaganda religioasa (eu intelegand prin propaganda: un fel de indocrtinare a masei oamenilor cu forta) ceea ce au nu fac aici, eu doar imi spun punctul meu de vedere religios, pentru ca suntem la categoria religie. Daca cineva aceepta intrebarile mele si opiniile mele, foarte bine, daca nu, foarte bine si atunci. Toti avem discernamat si suntem liber la alegeri. Suntem oameni diferiti, idei diferite, opinii diferite, poate unii se folosesc de ceea ce zic eu, fiecare cu alegerile lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Dap, ai dreptat aici: partea cu moartea e inspirata din Biblie, dar nu mai stiu sigur versetul asa ca nu am pus ghilimele si doar am extras ideea din Biblie. Iar restul intrebarilor, poate erau prea multe intrebari in mintea mea la momentul alta si s-au cam incolacit. Da, ar trebui sa fiu mai atent data viitoare. Deh, suntem oameni, si eu sunt vai de capul meu. Nu sunt vreun sfant, doar Il am pe Dumnezeu in inima mea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Ai mare dreptate, daca ar exista doar cei credinciosi, adica cei cu adevarat credinciosi, atunci lumea ar fi un loc Dumnezeiesc si plin de iubire. Restul sunt sectantii, si oamenii care nu apartin de Dumnezeu, care vor sa se imbogateasca si sa distruga lumea si credinta cea adevarata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă nu ai face propagandă religioasă chiar și în cadrul acestei întrebări, aș răspunde.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti cumva acel tip de credincios ce presupune ca numai cei cazuti in credinta pot implini fapte bune si pot avea sentimente?
Ei bine, te inseli.
Singura diferenta dintre noi si voi e ca nu credem in vreo divinitate din diverse motive.

In ambele cazuri pot exista motive pentru ajutarea oamenilor, precum: banii, sa nu superi divinitatea, onoarea.
Sau pur si simplu faci o fapta buna de dragul de a o face, ca sa iti umpli timpul cu ceva, etc. Nu trebuie mereu sa ai un scop ascuns prin care sa iti bati joc de ceilalti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Nu am zis ca daca nu crezi in Dumnezeu nu poti face fapte bune. Aici era vorba daca cei ce sunt in suferinta, daca au incercat sa faca fapte bune si atunci cand au daruit din toata inima, suferinta pentru moment s-a ridicat si au simtit bucuria. Asta inseamna dragoste neconditionata, adica lipsa rautatii, care pentru noi credinciosii inseamna Dumnezeu.
Toti ne-am nascut buni, toti avem bunatatea si dragostea la nastere, niciun om nu cred ca s-a nascut rau. Raul din oameni este invatat prin cunoasterea lui (a raului), de la parinti, societate, prieteni. Si prin acceptarea lui. Pentru ca exista astea 2 alegeri intre bine si rau, care sunt foarte complexe in inima si mintea oamenilor, unii oameni aleg cateodata binele dar vor si placerile si viata asta sa fie cat mai buna, cat mai banoasa sa fie ei cat mai inalti in societate, ceea ce duce la un dezechilibru in primul rand psihic, din cauza gandurilor nocive lumesti dar ei avand inima buna. Acum fiecare cu alegerile lui. Eu L-am ales pe Dumnezeu sa imi vegheze calea si viata, Si mi-a luat de pe inima si minte multe griji, multe ganduri nocive, chiar daca uneori ma mai intunec datorita societatii, dar cu incredere, pace si iubire problemele le depasesc foarte usor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Viata trebuie traita la maxim, moartea este uitare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Octavian199):

Dap, viata trebuie traita. Cand zici la maxim, te gandesti cu bautura, manele, droguri, sex si toate placerile lumesti nu? Daca da, si practici asta, fii sincer cu tine, ca mie nu trebuie sa imi dai raspuns: chiar te simti implinit uitandu-te in trecutul tau si vazand prezentul.
Daca tu crezi ca asta e viata facandu-ti amintiri din toate placerile astea, atunci o viata cum vrei tu sa ai! Dar daca la un momentdat o sa pici intr-o "groapa" sa te gandesti ca moartea poate veni oricand si viata nu e doar destrabalare. Este bucurie si iubire, nu toate placerile astea nocive.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru slayer09):

Nici chiar asa.Aia nu mai e viata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Datorita aburelilor din brosurile din care te-ai inspirat, nu ai reusit sa pui niste intrebari concrete. Mai mult, la unele ai sugerat si raspunsul.
Eu spun, ca atunci cand vorbesti cu cineva, vorbeste tu, cu cuvintele tale, si te asigur ca vei spune lucruri cu adevarat interesante. Atunci cand vrei sa spui ceea ce au spus altii, spune sub forma de citat (in ghilimele si dedesubt autorul) pentru ca sa nu ti se atribuie tie greselile altuia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Absolut tot ce e scris in Biblie e adevarat si iti spun ca ateii nu cred in nimic pentru ca ei considera ca nu exista Dumnezeu dar de fapt se inseala, cand oamenii vor deveni mult prea prosti si sufletul in oameni va deveni negru ca un carbune atunci va veni sfarsitul lumii asa cum o stim. Profetiile sunt cat se poate de adevarate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu ne tine in viata pe toti el decide cine ramane si cine plaeaca din lumea asta pentru ca viata noastra este scrisa de EL asa cum e scrisa viata personajelor din carti s-au benzi desenate si chiar si din filme totul e cat se poate de real. Copii nu sunt vinovati cu nimic, preotii cu har adevarat trebuie sa ii indrume si sa-i ajute caci daca bisericiile vor fi daramate si oamenii il vor abandona pe Dumnezeu va veni si mai rau https://www.youtube.com/watch?v=27rnqrsHB0w poti sa fi cat vrei tu de destept, puternic, bogat dar in momentul in care sufletul tau e pierdut esti ca si mort. Mantuitorul Iisus Hristos, Sfintii si Apostolii au lasat ceva in urma lor au lasat niste invataturi care sa ii indrume pe oameni sa ii calauzeasca inspre bine si sa invete din ele ca sa deosebeasca binele de rau. Societatea in momentul de fata e in declin lumea nu merge intr-o directie buna si se vede asta, cine are ochi vede iar pentru generatiile urmatoare va fi si mai rau fie ca esti ateu s-au credincios Dumnezeu are grija de toti si de toate e doar o chestiune de timp.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Omul e o fiinta imprevizibila si inselatoare poti sa te astepti la ori ce din partea lui, atata iti spun ca si amic fi foarte atent si mai important decat toate ai mare grija ce scoti pe gura ca nu toti oamenii stiu de gluma mai ales daca dai peste un prost e si mai rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Ar trebui sa iti redefinesti cuvantul pe care il tot folosesti, anume pe "prost".
Din cate observ, pentru tine prost=necredincios, lucru ce nu se poate mai fals.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Cand m-am referit la "prost" m-am referit la genul acela de oameni care sunt limitati nu la atei, deci ca atare nu e nevoie sa te superi ok.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Marius, nu judeca oamenii. Toti suntem oameni, toti gresim, toti alegem gresit, unii sunt bolnavi sufelteste, poate nu este alegerea lor, ci din familie sunt asa, nu ai de unde sa stii ce suferinte zac in spatele celor mai "prosti" sau celor mai mandri, poate ei nu au ajuns sa cunoasca iubirea si bunatatea Dumnezeiasca. Asa ca accepta-i asa cum sunt. Dumnezeu e iubire, daca esti cu Dumnezeu accepta-i asa cum sunt si nu mai judeca oamenii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru slayer09):

Eu nu judec pe nimeni ca nu sunt Dumnezeu, eu doar mi-am spus punctul de vedere atat, dar treaba sta in felul urmator tu imi spui mie sa nu ii judec dar ei ma judeca pe mine pe la spate, deci cum vine asta? Sti de multe ori am stat asa si m-am gandit, si am ajuns la concluzia ca Dumnezeu chiar ca isi bate joc de noi toti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Frate, inseamna ca nu esti pe calea care trebuie. Tu daca esti crestin, nu te mai intereseaza ce zic altii despre tine si te intereseaza ce zici tu despre altii. Inca nu ai acumulat destula iubire in inima, viata e ca un joc de sport, trebuie sa iti construiesti virtutiile repetand, repeta dragostea fata de aproapele tau si lasa gandurile nocive nu te mai gandi ca altii te judeca, lasa sa creada ce vor ei. Tu fii sincer cu tine si lasa-L pe Dumnezeu in inima ta, nu Il alunga.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca ateu cred ca lumea ar fi mult mai frumoasa fara indoctrinati, sectanti de toate felurile, teroristi religiosi, popi nesatui si ignoranti care cred ca stiu totul pe lumea asta doar pentru ca au citit cateva pagini din cartea minciunilor Biblia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si Biblia susține ceea ce ai afirmat! Matei 5/46: "Daca iubiți numai pe cei ce va iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa si vămeșii?
47. Si daca îmbrățișați cu dragoste numai pe frații voștri, ce lucru neobișnuit faceți? Oare paganii nu fac la fel?
In timp ce creștinismul este diferit. Dumnezeu ne cere :Matei 5/44 " Dar eu va spun:Iubiți pe vrăjmășii voștri, binecuvântați pe cei ce va blastăma, faceți bine celorce va urăsc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc.
45.ca sa fiți fii fii ai Tatălui vostru care este in ceruri; caci El face sa răsară soarele Sau peste cei rai si peste cei buni, si da ploaie peste cei drepți si peste cei nedrepți.
48.Voi fiți dar desăvârșiți, după cum si Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează