| hypothesis a întrebat:

Ce parere aveti despre aceasta emisiune cu privire la "relativismul moral" de astazi? Emisiunea urmareste morala din mai multe puncte. Veniti cu o parere dupa ce urmariti ca sa putem dezbate.

10 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns:

Emisiunea urmareste un singur scop, sa dea de mancare realizatorilor.Morala nu este relativa prin insasi definitia ei!
Morala se compune doar din DA si NU! Restul sunt speculatii pentru hoti sau nemancati!

| hypothesis explică (pentru oprescudorin11):

Nu inteleg. Explica ce vrei sa spui prin "Morala se compune doar din DA si NU".

| oprescudorin11 a răspuns (pentru hypothesis):

Inseamna Bine si Rau, Nu exista binisor sau raulet.Adica unde ar fi relativismul? Doar in Bine sau Rau care sunt nenegociabile, intrucat sunt clar definite in constitutia morala, care la religii este tradusa prin ansamblul de reguli(porunci).

| hypothesis explică (pentru oprescudorin11):

Tocmai asta nu intelegi tu. Ca morala este relativa. Ea depinde de zona, de cultura, de traditie. Daca urmareai emisiunea intelegeai.

| oprescudorin11 a răspuns:

Inteleg confuzia lansata, mai mult sau mai putin voita. Este natural. Relativismul nu este in sinea MORALEI, relativismul este doar in INTERPRETAREA DIVERSELOR SOCIETATI.Caci toate religiile au MORALA ca unic scop. Faptul ca BISERICA face indulgente la normele MORALEI nu inseamna ca s-a schimbat morala ci ca BISERICA sau SOCIETATEA este CORUPTA:
Decand lumea s-a intamplat asa ceva, nu acum, nici mai mult, nici mai putin.Intotdeauna cei tari au facut rabaturi la morala dar unilateral. Ei pot face ce vor, sclavii trebuie sa respecte MORALA. Desigur, legile sociale sunt modificate in acest sens, ele de fapt sunt RELATIVE!
Cu cat comunicarea a devenit mai dezvoltata, cu atat PERFIDIA moralei de grup este mai subtila, mai RELATIVA la spatiul vital al societatii.DAR MORALA conceptuala NU ESTE RELATIVA; NU SE IMPUNE, NU SE SUPUNE LA VOT! MORALA conceptuala ete un DAT universal, acceptat in toate religiile si culturile si este imuabila, nerelativa si nediscutabila!
Discutia este interesanta oricum.Concluziile pot fi derutante si corupatoare in sens moral.

| hypothesis explică (pentru oprescudorin11):

Acum inteleg si opinia ta. Si anume, tu susti ca morala este nerelativa, de fapt.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru hypothesis):

Exact asta spun. Faptul ca bisericile si societatile civile deviaza cu interese egocentriste, sa le zic asa, este de cand lumea si pamantul, asta fiind si cauza autodistrugerii omenirii pas cu pas. Oricum nu avem ce face, decat sa constatam.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru hypothesis):

Iata ce se zice ca prevedea un calugar templier care a trait acum mai bine de 1000 aniCea mai veche profetie despre Al Treilea Razboi Mondial ramane profetia cavalerului templier Ioan de Vezelay, cunoscut si sub numele de Ioan de la Ierusalim. El si-a redactat viziunea lui la anii 1099.
Cunoscuta de templieri, Profetia lui Ioan de la Ierusalim descrie cu o exactitate uimitoare istoria lumii pan în anul 3000, iar ceea ce a descris pana în anul 2000 s-a împlinit deja.

Iata ce spunea el atunci în anul 1099, adica în urma cu 914 ani :

„Vad si stiu. Ochii mei citesc in adancurile cerului întamplarile viitoare si eu trec dintr-un singur pas pragul Timpului. O mana ma conduce spre ceea ce voi nici nu vedeti si nici nu stiti.
Peste o mie de ani Ierusalimul nu va mai fi orasul lui Cristos. Crestinii veniti în pelerinaj de departe nu vor mai putea intra dupa voia lor acolo unde ei aveau dreptul sa intre, în locurile care sunt leaganul credintei lor. Crestinii nu vor mai îndrazni sa se apropie de Sfantul Mormant si de relicvele credintei lor care vor fi în întregime sub paza si supravegherea evreilor care îsi vor ridica din nou aici templele lor si tara lor. Evreii vor umple lumea si o vor domina de la un capat la celalalt capat al ei si oamenii îsi vor pierde credinta în Isus pe tot Pamantul.
Continente si lumi la care Herodot nici nu visa macar vor fi descoperite de oameni dincolo de marile paduri de care vorbeste Tacit si dincolo de oceanul nesfarsit de apa care începe imediat dupa Coloanele lui Hercule (este vorba despre descoperirea Americii, care pe vremea lui Vezelay nu era descoperita si se afla dincolo de Gibraltar numit in antichitate Coloanele lui Hercule – n.n.). Peste o mie de ani de aici încolo toate micile tari din Europa si cateva tari mari si puternice se vor uni într-un singur imperiu (Uniunea Europeana n.n.). Apoi razboaie fara numar vor începe cu popoarele Rasaritului.
Peste o mie de ani oamenii vor scotoci fundul marilor cu corabii care merg pe sub ape si vor zbura cu navele Fehler! Es wurde kein Dateiname angegeben. în cer printre stele. Ei vor tine în pumnii lor puterea soarelui si se vor crede dumnezei si vor înalta spre cer mii de cladiri cat Turnul lui Babel pe toata fata Pamantului.
Fiecare oras va deveni o Sodoma. Obiceiuri spurcate vor deveni firesti. Oamenii vor fi multi ca nisipurile, vor popula pustiurile si marile si vor fi puternici ca niste dumnezei si se vor crede chiar dumnezei. Omul va deveni asa de însetat de putere ca setea lui de putere nu va mai putea fi potolita. Dar la capatul acestui drum îl va pandi prabusirea in abis.
Peste o mie de ani foametea va domni pe cea mai mare intindere a Pamantului, va arde maruntaiele oamenilor si oamenii vor dori cu ardoare sa schimbe lumea.
Atunci vor apare negustorii de iluzii, dar iluziile pe care ei le vor vinde oamenilor vor otravi sufletele, vor pangari trupurile si vor întuneca mintile. Atunci se vor porni razmerite si razboaie cumplite, vor fi comise omoruri si nelegiuiri si viclenii asa de mari ca lumea întreaga va deveni un iad si fiecare zi va fi precum o apocalipsa.
Oamenii vor cade în pacate trupesti înfioratoare, barbatii si femeile se vor destrabala la vedere. Femeia va fi cutezatoare si semeata în destrabalarea ei.
Popoarele se vor topi într-o unire fara rost, vor forma o adunatura în care fiecare se va simti singur, legea va fi uitata, traditia pierduta, credinta abandonata.
Peste o mie de ani femeile se vor culca cu femeile si barbatii cu barbatii, batrînii se vor culca cu copilele si aceste cumplite faradelegi se vor petrece în vazul întregii lumi si vor fi considerate de toti ca lucruri firesti. Toate aceste spurcaciuni vor fi întarite prin legi.
Dar din pricina acestei destrabalari si a acestui marasm sangele va deveni impur, raul se va intinde dintr-un pat în alt pat precum focul de la o casa la alta casa, boli cumplite si molime înfricosatoare se vor abate peste locuitori, trupurile vor putrezi de vii adunand în ele toate bolile pamantului, fetele se vor acoperi de rani si bube cu puroi, membrele se vor descarna si dragostea trupeasca va fi o primejdie de moarte pentru oricine (sida –n.n.).
Peste o mie de ani peste tot se vor raspandi ca o apa revarsata ereziile. Ura cea mai crancena va domni între popoare.
Peste o mie de ani lumea va ajunge la un cinism si o prefacatorie asa de mari încat cel care este putred de bogat si doarme pe sacii plini cu aur va primi ajutor si sprijin si va primi hrana de pomana, iar el la randul sau se va preface ca îi ajuta pe saraci, dar ce va da el saracilor cu o mana le va lua inapoi înzecit cu cealalta mana.
Peste o mie de ani lumea întreaga va deveni o piata în care fiecare lucru îsi va avea pretul lui si totul va fi de vanzare. Carnea si munca omului îsi vor avea si ele pretul lor, ochi de om si inimi de om scoase din piepturi ca niste bucati de carne se vor vinde altora (transplantul de organe –n.n.). Cuvîntul dat, onoarea sau credinta nu vor mai valora nimic. Omul va ajunge cu adevarat stapanul pamantului, dar pamantul va fi sterp, apa otravita si putreda, vazduhul va fi dogoritor.
Peste o mie de ani viata se va scumpi fiindca bogatiile pamantului vor secatui, bogatul va trai ascuns in bogatia lui ca lupul în vizuina.
Peste o mie de ani cei care vor conduce lumea nu vor avea nici un dumnezeu, vor fi suverani fara credinta si onoare, al caror nume nimeni nu-l va cunoaste, vor porunci multimilor nestiutoare si indiferente si le vor hotarî soarta de la adapostul palatelor lor ascunse de ochii lumii, de dinapoia zidurilor impenetrabile. Nimeni nu va participa la adunarile lor si la sfatul lor. Vor face în asa fel încat orice om ducand o viata de sclav sa se creada liber si fericit.
Peste o mie de ani soarele va dogori cu putere si va parjoli campiile, apa se va ascunde tot mai adanc sub pamant si se va împutina, vazduhul nu va mai apara omul de caldura soarelui, lumina va arde pielea si ochii.
Peste o mie de ani cei saraci si lipsiti de drepturi, cei fara acoperis deasupra capului vor porni un razboi distrugator în care vor fi ocupate multe tari si în care luptele cumplite vor aminti de navalirile barbare de odinioara."(La Prophetie de Ioan de Ierusalem )

Profetia lui Ioan din Ierusalim este de fapt o descriere completa si fidela nu doar a actualei societatii in care noi traim azi ci si a situatiei ecologice planetare actuale.

Prof. Gheorghe PANAITESCU

| drutzix a răspuns:

Mi-ar face placere dar ai uitat sa pui emisiunea.

| hypothesis explică (pentru drutzix):

M am luat cu vorva si am uitat esentialul. Scuza ma, iata: http://www.sperantatv.ro/......-06-2015/. Dureaza 50 de min dar cred ca iti va placea.