|

De ce multi nu mai iau in considerare ce a spus Dumnezeu in vechiul testament si se bazeaza doar pe evanghelii care cel mai probabil au fost corupte si de aceea sunt si atat de multe si diferite?

14 Raportează Evaluează
14 răspunsuri:
| a răspuns:

Copilaş, Vechiul si Noul Testament fac parte din aceeasi carte se basme, nu e diferenta de originalitate intre ele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"De ce multi nu mai iau in considerare ce a spus Dumnezeu in vechiul testament"?

Multi? Nimeni nu ar trebui sa ia in considerare. Daca ai fi citit Noul Testament ai fi stiut! Si sunt convins ca nici nu ai habar cum arata.
Daca ai gasit intrebarea pe net si ai zis sa dai copy paste sa fi interesant..hm..nu esti, dar hai sa iti dau singur raspuns pe care un crestin ti-l poate da:

„…am venit nu să stric, ci să implinesc." acesta este versetul la care in mod normal faci referire.

„Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legămant nou. Nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână să-i scot din țara Egiptului, legământ pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soț asupra lor, zice Domnul. Ci iată legămantul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. Niciunul nu va mai învăța pe aproapele său pe fratele său zicând: „Cunoaște pe Domnul!", ci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul; căci le voi ierta nelegiuirea și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor."

„Pentru că le voi ierta nelegiuirile și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi faradelegile lor." Prin faptul că zice: „un nou legamant", a mărturisit ca cel dintâi este vechi; iar ce este vechi, ce a îmbătrânit, este aproape de pieire."

Nu mai vorbim doar de niște legi seci și tinute de teamă, ci de o Lege supremă a dragostei, care se rezumă prin „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toata inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău și pe aproapele tău ca pe tine însuți. Căci în cele doua se cuprind legea și proorocii."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BogdantheDreamer):

Ce ai citat tu se refera la vremurile postapocaliptice, cum vor fi evreii nu balariile pe care le-a propovaduit Isus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru loZio):

Atunci sa ai o seara frumoasa, impreuna cu balariile domniei voastre!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Sa te iubesti pe tine! Suna mai bine legea asta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Exact! Isus a venit sa implineasca, nu sa strice. Ceea ce ar trebui sa faceti si voi crestinii, nu sa ne-respectati legea si sa o schimbati. In Biblie zice ca legea nu se schimba pana nu vor trece cerurile si pamantul, la fel se mai zice ca nici o frantura de slova de lege nu va fi schimbata pana cand nu se vor implinii toate. Dar voi, crestinii in general, va place sa selectati si sa luati din lege ceea ce va convine si ceea ce nu va convine sa lasati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum ar fi sa nu mai luam nimic in considerare pentru ca si VT si NT sunt corupte, scrise de oameni, inflorite, copiate, traduse si adaptate si nimeni nu mai stie ce dorea sa spuna autorul X in cartea Y.
Deci singurul motiv pentru care ai citi vreo carte religioasa (din orice religie) este pentru beletristica, mitologie si poate. poate intelepciune (aici ma refer la buddhisti si religiile pacifiste).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Delmo_Catalin_1984):

Budistii pacifisti din Myanmar (fosta Birmania) tocmai ii omoara pe Rohingya, iar budistii pacifisti din Tailanda sunt principalii sustinatori ai dictaturii militare, venita la putere tot cu sprijinul lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru minrest):

Asa si?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Leviticul 25:
44 Dacă vreţi să aveţi robi şi roabe, să-i luaţi de la neamurile* care vă înconjoară; de la ele să cumpăraţi robi şi roabe.

45 Veţi putea să-i cumpăraţi şi dintre copiii străinilor care vor locui la tine şi din familiile lor pe care le vor naşte în ţara voastră; ei vor fi averea voastră.

46 Îi puteţi lăsa moştenire* copiilor voştri după voi, ca pe o moşie, şi puteţi să-i ţineţi astfel robi pe veci. Dar cât despre fraţii voştri, copiii lui Israel, nici unul** din voi să nu stăpânească pe fratele său cu asprime.

Asta e cuvantul lui Dumnezeu?
Ce e considerat moral si etic s-a schimbat fata de atunci cand s-a scris vechiul testament, si multi credinciosi sunt de parere ca vechiul testament este mult prea "primitiv"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Uxellodunon):

Si Noul Testament accepta sclavia, dar spre deosebire de Vechiul Testament nu cere un tratament uman si eliberarea celorlalti crestini, cum cere VT pentru evrei. Sclavia a fost desfiintata in occidentul crestin in secolul XIX. Foarte recent. O sclavie mult mai inumana decat cea antica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Uxellodunon):

It's-a kimd of new bullshit. VT si NT au aceeasi semnificatie: zero. Primul este despre crearea lumii si mitologie, iar al doilea este despre mitificarea unui personaj fictiv.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In Noul T. scavia, teoretic, a fost desfiintata. Mantuitorul Insusi a venit in chip de rob pentru a elibera omenirea din pacat ( dar si din orice robie), ne-a facut "fii ai lui Dumnezeu", fiind frati ai Lui mai mici. Epistolele pauline vorbesc si despre desfiintarea sclviei dpdv social: a se vedea Galateni cap.3 si 4 : In Hristos Is. toti sunt egali, nu mai este rob sau liber...ci una; sau Ep. catre Filimon in care Pavel il roaga sa-l primeasca pe Onisim care ii fusese sclav, ca pe in frate. In practica scavia s-a mentinut si in Tarile romane fiind legiferata si practicata de domnitori dar si de boieri si de unele manastiri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iarta-ma ca te intreb, esti ortodox?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează