| Steregoi a întrebat:

De ce nu a pus Dumnezeu sistem nervos doar la cap, ochi, nas, urechi, limba, organe genitale? Pentru ca daca omul se taie la un deget sa nu simta durere. De ce?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Pentru ca noi trebuie sa avem control total si constienta despre fiecare organ, trupul nostru este numit templul Duhului Sfant, sau cetate. Tu daca ai avea o cetate mare, o tara, un continent, ai vrea sa stii ce se intampla doar in nordul tarii? Noi trebuie sa fim in deplina constienta, daca ne-ar musca in excursie un sarpe de picior si nu am simti durerea, ne-am da seama de muscatura mult mai tarziu, cand ne-am face baie seara sau cand ne schimbam, deja e prea tarziu, veninul anumitor serpi te omoara si in 5 ore. Este doar un exemplu, o ilustratie pentru a intelege mai bine fenomentul, doar atat, si este o parere personala. Nu cred ca suntem in masura sa judecam ce a facut creatorul atotstiitor si atotintelept. Cum scrie in biblie ''va zice lutul olarului, (De ce m-ai facut asa?) ''

| Steregoi explică (pentru Irinel15123532):

Daca Adam nu pacatuia probabil serpii nu ajungeau sa fie violenti sa fie veninosi. Dumnezeu a terminat de creat in cele 6 "zile" ceea ce si-a propus inainte de cele 6 zile. Dumnezeu a creat si dupa cele 7 "zile" si creeaza in continuare. Dupa ce a vazut ca Eva si Adam au pacatuit Dumnezeu a facut ca unele plante sa aiba spini, unele ciuperci sa devina otravitoare, serpii sa fie veninosi, unele animale sa devina carnivore, adica a facut modificari in creatia Sa ca consecinta a pacatului omului.

Sistemul nervos e necesar pentru intercomunicatie functionala. Durerea este un efect secundar adica Dumnezeu nu a facut sistemul nervos ca sa-l atentioneze pe om de pericole ci ca sa traiasca fericit si sa simta tot ceea ce ii face bine cunoscand numai binele. Dumnezeu a modificat sistemul nervos pentru ca omul sa simta durere ca sa poata cunoaste si raul adica durerea in urma alegerii omului de a cunoaste si raul si nu doar binele. Dumnezeu a facut astfel de modificari din respect pentru alegerea omului de a cunoaste si raul si nu doar binele.

Dupa pacatul lui Adam acesta a inceput sa manance plante precum ceapa, usturoi, urzici, plante medicinale si alte ierburi, legume pe care a fost nevoie sa le gateasca cu foc. Inainte de pacat Adam nu folosea focul pentru ca manca doar fructe din pomi. Dupa pacatul lui Adam acesta a inceput sa sadeasca ceapa si in straturile de ceapa au inceput sa creasca si buruienile. Inainte sa pacatuiasca Adam lucra pamantul pentru aranjamente florale. Inainte sa pacatuiasca Adam nu avea nevoie de casa pentru ca nu ploua, nu ningea, nu batea vantul, erau temperaturi constante si pozitive, intre perioadele de fructificare fructele nu se stricau si nu era nevoie sa fie depozitate, nu exista repaus vegetativ precum acum pe timp de iarna. Daca acum iarna e foarte blanda dupa ce pomilor le cad frunzele reincep sa inmugureasca si sa infloreasca. Dupa ce Adam a pacatuit acesta a inceput sa taie lemne ca sa gateasca mancarea, a inceput sa sape sa scormoneasca in pamant, sa fiarba apa pentru ceaiuri de leac, a inceput sa declare razboi buruienilor adica a inceput sa cultive pamantul intensiv si sa pliveasca buruienile printre care si palamida.

2 răspunsuri:
| David050707 a răspuns:

Ca sa îți activezi mușchi îți trebuie impulsul din nervi, iar in plus ar fi cam neeficient sa nu îți dai seama dacă tia tăiat cineva ambele mâini.
A, și nu exista dumnezeu ( intenționat cu litera mică ).