| William a întrebat:

De ce trebuie sa plateasca copii pentru pacatele parintilor? De ce nu putem sa alegem daca vrem sau nu sa platim pentru pacatele altora?

Răspuns Câştigător
| mihaela25mihaela25eminem a răspuns:

Soarta nu ti-o alegi asa iti este data dar o poti schimba si cu "mana" ta. daca sunt parinti care fac copii dar ei de fapt nu au din ce trai sau sunt o familie formata doar din mama sau tata iti dai seama ca acel copil sufera din vina lor, cand faci un copil te gandesti daca ai si ce sa ii oferi nu doar sa il faci si pe urma el sa sufere din vina tahappy

21 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Fiecare raspunde in dreptul lui.În zilele acelea nu se va mai zice: „Părinţii au mâncat aguridă, şi copiilor li s-au strepezit dintii".

| William explică (pentru EmaS):

In care zile? Nu inteleg raspunsul tau. Te rog frumos explica-mi mai pe larg.

| EmaS a răspuns (pentru William):

Adica acum nu mai raspund copiii de pacatele parintilor.Fiecare va fi judecat pentru faptele lui.

| ramona30 a răspuns:

Pai cine spune acest lucru? In afara de o carte stupida (Biblia) nu am mai citit/auzit asemenea aberatii.

| William explică (pentru ramona30):

Vezi tu Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si aproape tot din ce scrie acolo e adevarat, unele texte au fost modificate sau schimbate, dar putine. Nu sunt deloc aberatii, daca tu nu crezi in Dumnezeu nu inseamna ca nu El nu exista. Si tu ca si alti atei mai mult va doriti sa nu existe Dumnezeu decat credeti ca nu exista.

| ramona30 a răspuns (pentru William):

Nici vorba. Eu nu imi doresc sa nu existe D-zeu. M-ar bucura existenta unui zeu crede-ma.
Din pacate nu exista un asemenea zeu. Daca ar fi existat ar fi scris o carte mult mai inteligenta decat basmul acela (Biblia).
Apropo ai zis ca "aproape tot din ce scrie acolo e adevarat". Deci nici tu nu crezi ca tot ce e acolo e adevarat. laughing)

| William explică (pentru ramona30):

Nu stiu ce pasaje din Biblie au fost schimbate, dar sunt sigur ca a fost schimbat ceva.

| wales a răspuns:

`` „Pentru ce spuneţi voi zicătoarea aceasta în ţara lui Israel: „Părinţii au mâncat aguridă, şi copiilor li s-au strepezit dinţii"? Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu veţi mai avea prilej să spuneţi zicătoarea aceasta în Israel. Iată că toate sufletele sunt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot aşa şi sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. `` Ieremia 18:2-4.


`` În zilele acelea nu se va mai zice: „Părinţii au mâncat aguridă, şi copiilor li s-au strepezit dinţii", ci fiecare va muri pentru nelegiuirea lui; oricărui om care va mânca aguridă i se vor strepezi dinţii! `` Ieremia 31:29, 30.


`` Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, `` Apoc. 20:12.

| William explică (pentru wales):

Din nefericire pentru mine eu traiesc in Romania, nu in Israel.

| wales a răspuns (pentru William):

Ok, în cazul acesta citeşte doar:

`` Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, `` Apoc. 20:12.

| Mădă0611 a răspuns:

Pai viata nu e roz ca nu e, si daca tu n-ai facut nimic ca sa meriti asta, iti pui intrebari, eventual dai vina pe dumnezeu pentru necazurile tale, asa ca astia credinciosii au inventat povestea asta ca sa justifice "pedepsele" la care esti supus de creator.
Pffffff laughing)

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Biblia nu susţine ideia potrivit căruia copiii ar suferi pentru păcatele părinţilor. În Ezechiel 18:20 se spune: Fiul nu va purta nicio vină pentru nelegiuirea tatălui, iar tatăl nu va purta nicio vină pentru nelegiuirea fiului. Dreptatea celui drept va fi asupra lui şi răutatea celui rău va fi asupra lui.
Singura modalitate în care plătim pentru păcatele părinţilor noştri este cel că deseori trebuie să suportăm consecinţele acţiunilor lor nechibzuite. De exemplu, un copil se poate naşte cu anumite probleme de sănătate pentru că părinţii au fumat, au consumat alcool ş.a.

| RaduMD a răspuns:

Plata datoriilor nu e chestie de alegere. Dacă tata moare dator, creditorii lui mă vor urmări pentru plată şi oricare tribunal din lume va considera acest lucru just şi le va da dreptate.

Pe de altă parte, dacă tata moare cu o avere mare, acest lucru ar putea să-mi fie de folos: în orice caz eu am să am un start dintr-o poziţie mai favorabilă decât alţii.

| William explică (pentru RaduMD):

Poti sa intelegi ca pacatele mele sunt destule si nu le vreau si pe ale altora? Poti sa intelegi ca nu vreau niciun avantaj de la nimeni?

| RaduMD a răspuns (pentru William):

Îmi pare că tu confunzi plata păcatelor cu păcatele. Ceea ce se transmite este datoria de a plăti păcatele, nu păcatele însele.

Spre exemplu: nepotul unui tâlhar s-ar putea naşte cu o malformaţie a mâinii. Dar asta nu înseamnă damnat, nu înseamnă că va fi judecat pentru tâlhăria bunicului său.

| William explică (pentru RaduMD):

Da, dar eu nu vreau sa platesc pentru pacatele parintilor sau bunicilor mei, ei au pacatuit ei sa plateasca, am si eu pacatele mele (si nu-s putine) si mai trebuie sa le platesc si pe alea straight face.

| Loora a răspuns:

Sa iti spun ceva... Copiii trebuie sa plateasca pentru pacatele parintilor, pentru ca asa trebuie, fie ca au de ales fie ca nu. Isus cum a platit pentru pacatele noastre? El a ales daca vrea sa faca asta pentru noi sau nu?

| William explică (pentru Loora):

Da, El a ales, dar El ne iubeste foarte mult.

| Loora a răspuns (pentru William):

Acum imi place de tine. happy Gandeste-te ca sa cum te iubeste Dumnezeu, te iubesc si parintii tai. Ei ti-au dat viata. Esti "jumatatea lor"... Rar sunt cazuri in care parintii nu-si iubesc copiii. Cat traim pe lumea asta trebuie sa stim sa "induram". Asa te poti pune in locul lui Isus. Cum a facut El pentru noi, asa facem si noi pentru El! happy

| iiiiiiiiiii a răspuns:

Pentru ca nici copii tai nu vor putea alege daca sa iti plateasca pacatele sau nu.Asa ca ai grija daca vrei ca cei ce vor urma sa aiba o viata mai buna din punct de vedere spiritual.

| William explică (pentru iiiiiiiiiii):

Ghici ce: nu vreau copii.