|

Exista deochiul? Cu totii am auzit povesti cum ca persoana respectiva a fost deochiata si era sa moara, numai ca fiind norocoasa i-a facut cineva un descantec si si-a revenit miraculos.

Ce zice biblia si dumnezeu despre asta?

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut.
Cele mai multe lucrări descriu deochiul ca o superstiţie. Iar superstiţia după cum se ştie este credinţa care nu are la bază nici argumente nici fapte. De aceea, mulţi cred că deochiul este doar produsul unor minţi mai puţin dezvoltate.

Ce spune Biblia despre acest lucru?

Ea arată că există îngeri care au devenit neascultători şi au ajuns să fie cunoscuţi ca demoni. Biblia arată că aceste creaturi deţin puteri spiritualte rele şi unii oameni ajung posedaţi de aceste puteri. De exemplu, în Faptele 16:16-18 se vorbeşte despre o fată care avea un demon de ghicire. Iar în Deuteronomul 18:10-12 Dumnezeu le-a spus israieliţilor ca printre ei să nu se găsească "nimeni care să lege cu farmece".
Deci, Biblia nu exclude posibilatea ca cineva să aibă de suferit din cauza unora ce sunt posedaţi de demoni.
În acelaţi timp, Biblia arată că cei ce au o relaţie apropiată cu Dumnezeu nu au motive de a se teme că ar putea fi deochiate sau ceva de acest gen. În Psalmul 46:1, 2 - "Dumnezeu este refugiul şi puterea noastră, un ajutor uşor de găsit în timp de necaz. De aceea nu ne vom teme chiar dacă pământul ar suferi o schimbare, chiar dacă s-ar clătina munţii în inima nemărginitei mări".

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Exista deochiul?==da, și este foarte periculos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru SexoasaTha):

Sunt diverse forme de păcătuire!
Păcătuirea cu gândul care este anterior faptei și se finalizează cu fapta, și păcătuirea cu gândul.
Blestemul, deochiul, magia etc sunt păcătuiri cu gândul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este o forma de vampirism energetic, dar cu siguranta ateii priceputi de pe aici inca nu au auzit de asa ceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ia' da' ci'
http://www.tpu.ro/......-lucru-nu/
http://www.tpu.ro/......categoria/
eu cred ca exista deochiul, dar doar in mintea ta(sau a cui crede)
dupa cate stiu, in biblie nu ne este relatata nici o dovada cu privire la existenta sau inexistenta acestui lucru>poate numai daca ne referim la deochi ca la un blestem

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă te scuipă Baba Dochia în ochi, se numește deochi.Sau D'ochi,cum vrei matale.
Ce pot să spun, câinele mele a fost deocheat, și-o babă răpciugoasă vine și-i face clismă, bietului câine, cu crucifixul lui Iisus.Ca să vezi, câinele și-a revenit, era doar constipat de la atâta rahat mâncat de toți inculții care macină păpădie pe pământul răpus de ciuma semidoctă a majorității sociale involuate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://satanismul.blogspot.ro/2011/09/deochiul.html
Cam asta se poate spune despre deochi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

*** g93 8/12 pag. 29 Prezintă vreun pericol practicarea magiei? ***
Magia mistică este practicată în diverse moduri. De exemplu, există satanişti care practică atât magia „neagră", cât şi magia „albă". Magia „neagră" include farmece, blesteme speciale şi deochiul pentru a cauza necazuri duşmanilor cuiva. Pe de altă parte, magia „albă" îşi propune să producă rezultate bune dezlegând farmecele şi anulând blestemele. Însă, ambele sunt expresii ale ocultismului sau ale misticismului. Uneori se recurge la acest tip de magie chiar pentru a încerca să se obţină o recoltă bună sau o victorie sportivă. Cu toate acestea, referitor la acest tip de magie spiritistă, Biblia spune clar: „Să nu cercetaţi semnele prevestitoare şi să nu practicaţi magia". — Leviticul 19:26, NW; Deuteronomul 18:9–14; Faptele 19:18, 19.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează