| ƤrÏncessØfƬheShadøws a întrebat:

Intrebare pentru crestini!
Daca Biblia e o carte sfanta scrisa sub inspiratie divina cum explicati:
1.In prima zi Dumnezeu a creat cerul si Pamantul.
In ziua a patra Dumnezeu a creat luminatorii(soarele,stelele si luna-care de fapt este un corp luminat, neavand lumina propie).

Varsta Pamantului este de 4, 54 miliarde de ani, iar cele mai batrane stele din Caleea Lactee au 13, 6 miliarde de ani.Deci existau stele inainte sa existe Pamantul.

Cum explicati?

17 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Mai problematic e ca in ziua intai e Sf Vasile, iar in ziua a sasea e Botezul Domnului. Te-ai gandit la asta?

| danay72 a răspuns:

Nu se stie exact varsta pamantului, dar daca Biblia spune ca prima data a fost creat pamantul apoi stelele asae. De fapt stiinta ne ajuta mult in aceasta privinta.

| NGheorghe a răspuns:

1.In prima zi Dumnezeu a creat cerul si Pamantul.
adica, o traducere pe limba ta si pentru mileniul 3 ar fi:
1.In prima zi Dumnezeu a creat spațiul (cerul) si materia (Pamantul).

Cam asta a priceput si Einstein, si tot se uita la teoriile lui ca la soare. Crearea spatiului si existenta lui inseamna si modificarea timpului. Existenta spatiului este legata direct de modificarea timpului... cum s-a creat spatiul, timpul a inceput sa curga, La inceput (-ul Timpului) D-zeu a creat spatiul. (Spatiu-timp )
Materia se atrage datorita campul gravitational, cu cat ai mai multa materie la un loc cu atat ai mai multa gravitatie, iar gravitatia modifica spatul-timpul, cum? Simplu: cu cat viteza ta este mai mare si mai apropiata de viteza luminii cu atat timpul trece mai incet.
(Einstein o fast evreu si a priceput altceva decat pricepi tu.)

| ƤrÏncessØfƬheShadøws explică (pentru NGheorghe):

Deci sa inteleg ca materie si pamant inseamna acelasi lucru?

| NGheorghe a răspuns (pentru ƤrÏncessØfƬheShadøws):

Alti au luat premiul Nobel pentru ca si--au dat seama ca este "acelasi lucru", tu intelegi ce vrei si crezi ce vrei, nu-i asa?

| Happyjump a răspuns:

In prima zi a creat cerul si pământul dar totuși era întuneric apoi a creat si lumina dar fără Soare, luna, stele. Apoi a creat si Soarele nu te mira Dumnezeu face niște minuni inimaginabile și in legătura cu anii nu te lua după cercetatori sunt si ei oamenii mai dau si ei greș.

| CinevaNou a răspuns (pentru Happyjump):

Vreau si eu sa am lumina fara sa aprind becul, nu mai platesc curentul not worthy

| Genesis2014 a răspuns:

Textele mitologice din care s-a format biblia,au fost o serie de carti jidănesti,scrise de niste scribi care habar nu aveau ce forma are pamantul dar au transmis prostimii ca sunt texte sacre,cand de fapt au foost majoritar,,inspirate''din alte texte,sumeriene,egiptene,etc!
Constantin cel,,mare''care considerat sfant cu toate ca si-a ucis propriul copil,impreuna cu sleahta de popi, au selectionat din acele texte ceea ce au crezut ei de cuviinta ca este bun, pentru a propaga aceeasta dogmă iudeo-crestina, numai si numai din interese politice, deoarece in acelasi timp ridica statui si temple lui Apollo! Popii niciodata nu vor spune plebei acest adevar!

| Mk01 a răspuns:

1.Păi a zis că a creat ceru şi pământu, pământul se găseşte în orice stea, planetă, nu e neapărat nevoie să ne gândim la Pământ ca şi la o planetă, apoi cerul este însăşi universul.Stele iarăşi s-au format şi ele din pământ şi gaze(care se găsesc în univers,care este cerul),deci ele sunt formate după creearea pământului.Iar de aici planeta noastră după ce s-au format altele s-a format şi ea, iar Dumnezeu a creat restul.
Dumnezeu este sursa luminii divine, care este diferită de cea materială, care este dată de luminători. Apropo pentru a lumina ceva nu trebuie neapărat ca lumina să vină de la tine, deci nu poţi zice că s-a referit chiar la lună ca la un corp care are lumină propie.

| Inferno a răspuns (pentru Mk01):

Iar ai ramas cu capul blocat in congelator? De unde,luntrea lui Caron, pamant in interiorul stelelor,cand ele contin numai plasma, adica electroni si protoni liberi. De unde pamant cand nu putem vorbi nici despre atomi, ci doar de componentele sale. Tu,cu mintea ta, crezi,ca la acele temperaturi formidabile,ce smulg electronii de pe orbitalurile lor, ce forteaza pana si protonii sa se uneasca formand in cele din urma hidrogen,prin bine cunoscuta reactie de fuziune nucleara, tu crezi ca aici poate exista pamantul, substanta aia in care te joci tu de dimineata pana seara?
E plasma, e energie nu banal pamant,ca la tara.

Pamant nu gasesti,sau nu poti gasi, decat pe planetele telurice, da cand vorbim de alea gazoase, formate doar din hidrogen, ce pamant sa mai fie? La mintea ta hidrogenul formeaza Pamant?
Sunt milioane de compusi chimice, de substante complexe, iar tu vorbesti de pamant?

Scoate capul din congelator tata, ca-ti ingheata apa din el.

| Mk01 a răspuns (pentru Inferno):

Data viitoare încearcă să fi mai cizelat că nu suntem la circ. Uite cum te bagi şi tu în nămol,în univers există aceste gaze,Hidrogen,etc, etc, şi protoni, poate soarele nu este din pământ dar totuşi a fost creat în cer(univers) prin gazele existente deci cam tot aceaşi chestie e numai că nu se află pământ în el. Apoi dacă eşti ateu, încearcă să respecţi şi creştinii că asta nu ţine de o religie ci de normele morale ale societăţii.

| Inferno a răspuns (pentru Mk01):

Ca totul e format din atomi si ca asa putem spune ca soarele contine si rahat in interior e cu totul alta problema.

| Inferno a răspuns (pentru Mk01):

Citez din tine:
"Stele iarăşi s-au format şi ele din pământ..." si "ământul se găseşte în orice stea"
Pamantul contine atomi,atomi contine si steaua, e drept ca steaua contine componentele pamantului, insa este absurd sa afirmi ca ea ar contine pamant.
De ce? Deoarece prin pamant se intelege intreaga substanta.
Dupa logica ta,oxigenul este tot aia cu apa, ca apa contine oxigen, pai si atunci de ce nu bei tu oxigen.
Sau de ce nu bei tu oxigen si hidrogen separat, sa-mi spui: E tot aia cu apa?
Pai sigur ca nu, deoarece chimia e mai complicata decat crezi dumneata, in acest fel doua componente ce arata intr-un anumit fel pot forma un sistem ce arata complet diferit.
Pana la urma, daca ne gandim, totul e format din quarcuri si electroni, si cu toate acestea uite cat de divers este universul.
In viata reala o roata plus o roata fac doua roti, in fizica atomica, un atom si cu un atom fac o molecula, ce-si schimba cu totul proprietatile fiecarui atom in parte.

| Mk01 a răspuns (pentru Inferno):

Când am zis format din pământ mă refeream că, conţine unele elemente din care este format şi pământul. Oricum, tu vrei să afli despre Dumnezeu, dar rămâi bloacat în lumea materială, nu poţi să înţelegi cum s-au format dacă continui să te uiţi după răspunsuri ştiinţifice.Recunosc că am avut o exprimare de rahat la faza cu steaua şi pământul, s-a înţeles greşit ce am vrut eu să spun.

| Camelia_Felicia_1987 a răspuns:

Dumnezeu insusi este lumina

| ƤrÏncessØfƬheShadøws explică (pentru Camelia_Felicia_1987):

Pai daca Dumnezeu insusi e lumina, inseamna ca nu exista inainte de "a creea" lumina.
Si el neexistand a crea cerul si Pamantul apoi s-a crea pe sine.

| Inferno a răspuns (pentru Camelia_Felicia_1987):

Da, Dumnezeu este lumina si patrunjelul are culoare frunzelor de ceai, insa te intreb, ce legatura are asta cu intrebarea?