| Dorugar a întrebat:

Oare din ce cauza se considera ca Isus s-a sacrificat, cand el a fost exact a fel de "sacrificat" ca si talharul rastignit langa el?

Oare de ce faptul ca Isus ca urmare a faptului ca a incalcat legea vremii, a fost arestat, acuzat, judecat, condamnat si apoi executat, iar talharul care a patit la fel ca Isus, nu se considera ca s-a sacrificat?

Răspuns Câştigător
| ileanaadrianastan a răspuns:

Sacrificarea mieilor in Templul din Ierusalim nu A fost ceruta de Ha-Shem (Creatorul unic si incorporal al Universului). A fost una dintre ideile lui Aaron si era cumva potrivita la vremea aceea. Dar nu cine stie ce. Era un ritual barbar si sangeros. Iisus nu s-a sacrificat pentru a lua asupra sa pacatele oamenilor. A fost implicat intr-o disputa politica cu preotii Templului. El a pretins ca este Mesia si Caiafa i-a replicat ca vremea lui Mesia nu venise inca. Ortodocsii evrei inca il asteapta pe Mesia, iar progresistii evrei ( cei mai numerosi )se mantuiesc singuri si cred intr-un Mesia colectiv, nicidecum individual.

| Dorugar explică (pentru ileanaadrianastan):

Ti-am dat fundita pentru raspunsul deosebit de competent pe care l-ai dat, motiv pentru care te trec la prietenii mei

18 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

O intrebare bolnava. O dejectie a unei minti obosite...

| Dorugar explică (pentru Filip23):

Mai dejecti sunt aia care frecventeaza cea mai diabolica institutie din istoria omenirii si care i se inchina Diavolului incalcand Legea lui Dumnezeu, pentru ca ar fi o lege veche!

| Filip23 a răspuns (pentru Dorugar):

Doar mintea ta e diabolica. Cred ca ai insinuat ca institutie diabolica ar fi biserica. In bisericile unde merg eu sunt oameni linistiti, multi batrani, tineri, copii. In schimb postarile tale au din plin calitatea de diabolice. Se pare ca mintea ta a deraiat "defintiv si irevocabil".

| Dorugar explică (pentru Filip23):

Adevarul din postarile nu sunt diabolice ci lucruri care se pot dovedi ca fiind reale si adevarul in totalitatea sa este Dumnezeiesc si nu poate fi Diabolic! Diabolica e mintea celora care au ucis justificandu-se cu Biblia si au ucis in numele bisericii si a lui Dumnezeu, si la fel de diabolici sunt aceia care le urmeaza calea mincinoasa si diabolica. Faptul ca acolo merg batrani inculti si copii care nu inteleg inca nimic, nu scade din diabolicitatea biserici tale bazate pe furt intelectual si cladita de un criminal sarlatan pe care voi il considerati apostol, si impusa ca religie a imperiului roman de un criminal in serie care si-a ucis propria familie si chiar propriul sau fiu ca apoi sa impuna la Niceea o religie a urii si minciunii pe care nicie el cat era in viata nu a crezut-o!
Daca ai avea si ceva cultura istorica in mintea aia inutila din capul care nu stie nimic ci doar CREDE, ai stii prea bine despre ce vorbesc, si poate ai si intelege ce spun!

| alina58 a răspuns:

Buna intrebare. Hai sa iti explic teoria mea, care nu stiu cat este de aproape de adevar.
Iisus nu a incalcat legiile, el a fost victima unui sistem corupt fata de ceilalti doi care erau talhari.
A inviat mortii, a facut orbii sa vada din nou, a vindecat poporul de boli, chiar crezi ca ii era foarte greu sa se dea jos de pe cruce? Nu, nu ii era deloc greu, dar asta a fost voia lui Dumnezeu. Iisus s-a sacrificat, pentru ca el avea puterea sa aleaga fata de celelalt care era doar un om.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru alina58):

Păi şi puşcăriaşii susţin tare şi răspicat că au intrat acolo nevinovaţi.

| Dorugar explică (pentru alina58):

Vrei sa spui ca Isus in caliate de Dumnezeu era un penibil care a jucat un rol penibil?
Gresit!
Isus nu este Dumnezeu Creatorul, ci doar o creatura nenorocita.
Isus nu a fost victima unui sistem corupt ci a incalcat Legea atunci cand a intrat in Ierusalim ca Rege, adica a vrut caRege sa puna mana pe putere adica in exprimarea actuala a vrut sa dea o lovitura de stat, si pentru asta a fost arestat, judecat, condamnat si executat.

| alina58 a răspuns (pentru Woodenpints91):

Da, dar nu cred ca tu esti in stare sa il compari pe Iisus cu un puscarias. Si poate multi dintre ei sunt acolo dintr-o gresela a persoanelor din jur!

| alina58 a răspuns (pentru Dorugar):

Nu am spus ca Iisus a fost penibil! Daca tragi concluzi din ce spun e pur si simplu problema ta!
Si scuza-ma ca iti zic dar tu nici nu stii care erau legile in vremea respectiva! Nu am spus ca Iisus este Dumnezeu! Din cate stiu eu este Fiul lui Dumnezeu, si a fost supus la umilinte groaznice, dar a suportat si stii de ce? Pentru ca asa trebuia sa fie! Degeaba ne contrazicem noi acum, oricum ceea ce cred va ramane la fel, ca in cazul tau, banuiesc. Eu mi-am spus punctul de vedere, nu iti convine treci mai departe!

| Dorugar explică (pentru alina58):

Nu, desi in calitate de sarlatan ar fi meritat si asta. Dar in cazul lui Isus lucrurile stau mult mai rau!
Poi nu a incercat el sa dea o lovitura de stat impotriva guvernarii romane?
Sau la nivelul tau de cultura nu intelegi ce inseamna cuvantul MESSIA in societatea iudaica in care traia Isus, si vezi care ar fi indatoririle pe care un Messiah trebuie sa le indeplineasca?
Ia dictionarul, si vezi ce insemna acest cuvant
Poi cam

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Acesta a fost scopul cu care a venit Domnul Isus, ca sa moara pentru pacatele noastre.Crucea nu putea sa fie evitata. el stia ce I se va intampla cand va veni pe pamant. El este Jertfa de ispasire.Aceasta era o parte din planul pe care El si Tatal L-au facut inainte de crearea lumii. El a declarat:,, Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului,,

| unbaiatanonim a răspuns:

Ce-ai vrea sa spuna si ei...

| milan9 a răspuns:

Ce pretenţii de înţelegere şi de sinceritate putem avea la tine, dacă cei din neamul tău şi din religia ta evreiască L-au răstignit pe Hristos?

| Dorugar explică (pentru milan9):

Poate neamul tau si alu mata l-o fi rastignit, pe Isus, pentru ca pe Christos nu au avut cum sa-l rastigneasca pentru Isus ca nu a raspuns la acest nume de Hristos!

| martzian a răspuns:

"Isus ca urmare a faptului ca a incalcat legea vremii" - Care era "legea vremii"?

| Dorugar explică (pentru martzian):

Tare incult esti martzipane din moment ce nici atat nu stii ca Isus care a intrat in Ierusalim ca REGE, adica ca un MESSIAH, avea ca datorie "profesionala" in aceasta functie de Messia= REGE (nu Dumnezeu cum cred incultzii ca tine) avea datoria fata de popor sa ii elibereze de ocupatzia straina, adica romana!
Vezi ce triste este sa fi credincios ...adica sa nu STII nimic si doar sa crezi toate minciunile!

| martzian a răspuns (pentru Dorugar):

"Tare incult esti martzipane" - Crezi ca ma afecteaza jignirile tale? Sau crezi ca imi reduc din anii de scoala ori din cele citite? Oare caracterul urat te face pe tine mai luminat si mai destept decat noi toti? Sau te va ajuta atunci cand vei sta inaintea judecatii divine? Dumnezeu te iubeste, prietene. Iar eu te iert... Noapte buna.