|

Pentru ca raul sa triumfe in lumea asta e de ajuns ca Dumnezeu sa nu faca nimic, nu contest ca raul nu exista si ca nu se manifesta, insa unde a fost Dumnezeu cand au existat razboaie in care oamenii nevinovati au cazut, ce face Dumnezeu cu fetele care trebuie sa se prostitueze pentru ca le este amenintata viata, le trimite in iad? De ce nu ii iarta Dumnezeu pe cei care se sinucid din necazuri si dureri? Oare bunatatea lui nu lasa de dorit?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeu inseamna satisfacerea dorintelor primitive,emotioale umane, dumnezu tatal cel bun, daca privesti suferinta din lumea asta vezi ca nu exista nici un dumezeu bun,inclusiv crestini spun ca dumnezeu face ce vrea,e un fel de tiran nebun care te omoara cand are el chef,uite ce iaa facut lui iov ia luat totul,doar sa iti satisfaca egoul lui de tiran psihopat,dumezeu da cutremure,da boli, da suferinta sau cica satanel face ce vrea,desi dumezeu a dat lumea lui satanel,in fine omul crede si scuza pe acest tiran pentru ca i indeplineste dorintele primitive,emotionale,plus ca uni sunt fanatici, ca x crede in dumnezeu, se roaga,merge la biserica e treaba lui,dar cand x considera pe alti ca fiiind satanisti si fac popaganda religioasa asta e fanatism curat, parerea mea iahve asta daca exista a creat totul,a predestinat totul,asa ca nu exista nici un liber arbitu, suntem niste marionete atat, suntem produsul constintei lui dumnezeu din acel moment, iiaus era un profet atat, a spune ca dumnezeu sa rasgandit este o blasfemie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Stii Ray, ideea e ca pe dumnezeul asta al lor nu il trage nimeni la raspundere, adica de unde stim noi ca toate actiunile sunt drepte, de unde stim noi ca el nu comite si abuzuri de putere sau practica tirania? (bine de fapt stim asta), dar pe el cine il trage la raspundere si cine il judeca? Daca el incearca sa ne induca in eroare atunci cand spune ca e ceea se vrea a fi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AG777):

Daca el e the boss si face ce vrea iar tu esti un nimic pentru el,ce sa il tragi la raspundere ca te omoara cand are el chef, mai aud tampenia ca ti-a dat propiul fiu =de fapt tot el e ca sa poate sa ierte omul,nu ar fi putut ierta omul simplu nu, trebuie drama,circ, moarte, inviere, plata pacatului cica e moartea, indiferent de pacat gata te omoara, pentru un pacat bagi o vesnicie in iad, daca crezi in fiul lui o sa ai o vesnicie de sclavism lui, iahve este produsul unor tirani psihopati si iisus, iisus era un profet, iisus nu a scris nimic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Mai mult de atat, daca cineva iti loveste copii sau nevasta, conform crestinismului trebuie sa stai deoparte si sa inghiti de dragul alui de sus ca nu e bine sa ripostezi, ba inca iti cere sa-ti dai familia pierzarii de dragul lui, oare ce zeu mai e si asta? Pe mine religia incepe sa ma lase rece si da imi pare rau ca am fost religios si am urmat aceste tampenii, in defavoarea mea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AG777):

Si iisus a avut starile lui de nervozitate,vezi la templu, cum vorbea cu farisei,smochinul blestemat,faza e ca biblia este interpretata aiurea de sectancti, care dintr-un verset spun multe minciuni, dar recomand citirea bibliei, daca poti si sa intelegi contextul in ebraica sau in greaca veche, vezi in engleza expplicatile mai detaliat, in ro traducerea este proasta de multe ori, de exemplu conversatia dintre iisus si rabini cand a fost judecat se intelege perfect in greaca

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

AstalusAna tu nu vezi ca iahve vorbeste despre poporul lui, "" slavit fie poporul meu care este deasupra altor popoare""

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Daca poporul Meu,peste care este chemat Numele Meu,se va smeri,se va ruga, si va căuta Fata Mea, si se va abate de la căile lui rele, - il voi asculta din ceruri, ii voi ierta păcatul, si-i voi tămădui tara. 2Cronici 7/14. Si Dumnezeu are pretenții de la noi, nu numai noi de la El.Iar daca noi nu vrem sa ascultam de El, de ce ar trebui sa asculte El de noi?
" Pentru ca nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea data împotriva faptelor rele, de aceea este plina inima fiilor oamenilor de dorință sa facă rău."Eclesiastul 8/11.
Daca Dumnezeu ar pedepsi fiecare fapta rea imediat si inca cu moartea, atunci demult ar fi perit lumea din cauza ca toți am păcătuit si acum nu mai aveai cum sa pui această întrebare.
Toți suntem in postura sa vedem paiul in ochiul celuilalt, dar bârnă din ochiul nostru niciodată.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează