| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a întrebat:

Vi se pare normal sa spuneti pacatele preotului?

22 răspunsuri:
| SatanicGirl a răspuns:

Nu. straight face

| AlexeHellsing a răspuns:

Nu judeca pentru a nu fi judecat.
Acest proverb e valabil pentru noi, credincioșii. Dar un preot nu trebuie judecat, e un păcat foarte mare. El e slujitorul Domnului, numai El îl poate judeca. Și la urma urmei gândeștete că prin preot vine salvarea noastră, prin preot îl putem vedea pe Dumnezeu. Poate să aibă cel mai mare păcat, nu îl putem judeca. Putem să-l judecăm și greșit. Deci răspunsul e nu. Nici măcar dacă a ucis nu e normal să fie judecat de noi creștinii. (În această circumstanță e judecat de un judecător obișnuit și chiar de restul clerului.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna! din punctul meu de vedere da, si de fiecare data ma simt mult mai bine, dar e parerea fiecaruia si nu putem comentahappy
O zi minunata sa aihappy

| OOOLEOOO a răspuns:

Din punct de vedere crestin, Iisus iarta pacatele nu Preotul, asa ca nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Preotul este doar un martor, la spovedanie noi de fapt ii spunem pacatele lui Iisus cel milostiv care ne iubeste si ne iarta, insa cu conditia sa ne si pocaim pentru greselile noastre. Spovedania a fost instituita chiar de Iisus Hristos prin Sfintii Apostoli. Dupa inviere Iisus s-a arătat Apostolilor si le-a spus: „Luati Duh Sfant; carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine vor fi tinute." (Ioan 20; 22-23) si „Adevarat graiesc voua: Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si în cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer." (Matei 18; 18) Dumnezeu a pus rusine inaintea pacatului si indrazneala la spovedanie, dar diavolul le-a inversat.

| DyNo a răspuns:

Legatura pe care o ai cu Dumnezeu, nu poate fi intretinuta sau dezvoltata de NIMENI, de nici un intermediar cu este preotul, rabinul, vrajitor... etc.

Răspuns utilizator avertizat
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu explică (pentru AlexeHellsing):

Dar unde l-am judecat eu? Eu stiu ca Dumnezeu ne iarta pacatele, nu preotul.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Aş putea să te întreb care este baza biblică pentru răspunsul oferit? Întreb asta deoarece ştiu că biserica Ortodoxă spune că-şi bazează învăţăturile pe Biblie.

| WR104 a răspuns:

Daca spui psihologului de ce nu si preotului.

Răspuns utilizator avertizat
| CigarettesAndUnicorns a răspuns:

Nu. ce'l **** pe el treaba.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Dumnezeu ne iartă păcatele prin preot.
Altfel spus preotul e martorul.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Din Noul Testament reiese momentul în care Iisus pregătește apostolii pentru ce va urma și desigur sunt învățați ce și cum să facă.
Apostolii au fost prima generație de învățători drepți. Din apostoli a răsărit a doua generație de învățători, cea a episcopilor și din episcopi au răsărit preoții. Preoții sunt urmașii Apostolilor, deci ai lui Hristos. Cum putem judeca o persoană peste care sălășluiește Duhul cel Sfânt.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru somios):

În satul meu natal slujea un preot cu numele Buta. Părintele Buta era încărcat din plin cu Harul Duhului Sfânt, dar vai, era tare bătrân. Avea între 80-90 de ani, dar în toată Moldova nu mai era preot mirean asemeni lui. Dar cum spunea și Iisus, proorocul nu e bine venit în casa lui. Părintele nu era privit ca pe un model. De ce. A fost judecat ca nefiind destul de vrednic să viețuiască în casa parohială. Fiind bătrân, strivit de reumatism, nu se putea îngriji și de el, și de casă, și de Biserică, și de credincioșii din sat și din alte părți. Alegerea lui a fost de a se ocupa de credincioși și de biserică.
Sătenii l-au dat afară din casa parohială și i-au luat cheia. El a plecat. A doua zi la ora 7 (specific faptul că nimeni nu mai aștepta slujba) părintele a bătut clopotele și a început slujba. Dacă nu l-au amenințat că-l omoară în bătaie dacă mai pune picioru în sat, și tot s-a întors, da l-au ridicat milițienii și l-au dus... nu știu unde l-au dus, dar ce vreau eu să spun e că deși preotul Buta nu era privit ca un model, el era mai mult decât atât. Acesta era un preot care mergea mereu spălat în apa Harului Duhului Sfânt.
Mai pe scurt, vreau să-ți atrag atenția la ce s-a ajuns din judecata nedreaptă.

| anonim4565 a răspuns:

Da

| Ţiiţţţu a răspuns:

Nu! De ce sa stie el cu ce ai gresit tu?! Se spune ca Dumnezeu vede tot ce facem, deci daca gresim si ne pare rau si ne cerem iartare de la el "ne vede, ne aude" si daca chiar ne pare rau sunt sigura ca ne iarta! nu trebuie sa ii spui preotului...Parerea mea!

| unbaiatanonim a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Frumoasa poveste. Cum mai e vremea? Tot cald?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Scuză-mă te rog, dar eu te-am întrebat ce dovezi biblice există pentru a susţine aceste idei. Lucrurile ce le-ai scris tu pot fi catalogate în cel mai bun caz ca dovezi istorice. Pentru creştini, cred că ceea ce contează cu adevărat este ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, adica Biblia.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Nu contează doar Biblia, întradevăr e cea mai importantă dar nu e singura.
Aceasta este o idee a ateilor. Sfinții Trei Ierarhi nu apar în Biblie și totuși învățătura pe care le-a trimis-o cel de sus e de nelipsit din ortodoxie. Sfinții mucenici, cuvioși, ierarhi, aceștia ne învață și ei din viața lor. Aud mereu Biblia Biblia Biblia, Doamne Dumnezeule, la cât de nepricepuți suntem cu toți n-am înțelege nimic din Scriptură. Nu știu cum ateii pot spune că au citit Biblia și au înțeles-o cu tot ce au în cap. E ca și cum ar găti. Ei pun și ciuperci, și pește, și carne de vită și maioneză și sare și zahăr și ulei și borș și compot de prune. Ce poate ieși din acestea. Calea de a înțelege Viața și Scriptura este să-ți golești mintea. Cum să și-o golească dacă au prea multă. Nici măcar nu le trebuie ce au acolo. Una e să ai în coș 100 de pietre, și alta să ai 100 de monede. Da m-am abătut de la subiectul inițial. Reiese ce ți-am spus în epistolele apostolilor (ce ți-am spus despre preoți).

| ayosmdk a răspuns:

Isus a zis veniti la mine toti cei truditi si impovarati... Eu sunt calea, adevarul si viata. Nu preotul, nu Sfanta Maria, nu Sfantul Andrei etc

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Nu sunt ateu. Dar consider că Biblia ar trebui să fie fudamentul pe care trebuie să-şi bazeze fiecare creştin convingerile. De ce spun asta? Ei bine, cine se declară creştin, are responsabilitatea de a urma exemplu lui Isus Cristos (Creştin înseamnă "cel ce îl urmează pe Cristos"). Ce exemplu a dat Isus în această privinţă? În Ioan 17:17 el a spus: Cuvântul tău este adevărul. Mai mult când a învăţat oamenii, el sa bazat doar pe Scripturi, fără a face referire la tradiţia atât de populară ce se formase în jurul poruncilor date de
Dumnezeu. Remarcă ce a spus Isus în legătura cu tradiţia în Marcu 7:6, 7: "Norodul acesta Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
7. Degeaba Ma cinstesc ei, dand invataturi care nu sunt decat niste porunci omenesti." El le-a mai zis: "Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu, ca sa tineti datina voastra.