|

Voi credeti ca este adevarat faptul ca o persoana care se sinucide ajunge direct in Iad? Daca in viata a facut numai fapte bune.Ca am auzit zvonuri de astea, insa nimic concret. Astept parerile voastre...

27 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Uneori imi vine sa cred ca sinucigasii nu se duc in iad ci renunta la viata tocmai fiindca traiesc in unul.Doar un infern pamantesc poate impinge pe cineva spre sinucidere. Dincolo de orice teorie insa,religioasa sau nu, impulsul de a renunta la singura viata ce i-a fost data omului pe Pamant e o mare nenorocire; morbida as spune fiindca vine de dincolo de ratiune si invinge cel mai puternic instinct al oricarei fiinte vii, acela de a supravietui.Sinuciderea e o abdicare maladiva a unei fiinte rationale; niciun animal lipsit de constiinta de sine nu se sinucide; poate ca sinuciderea e o dovada in plus a existentei sufletului.Fiindca durerea lui face insuportabila viata. Tinand cont de toate acestea imi pare ca sinucigasul nu ajunge in iad, ci pleaca din unul spre a nu ajunge nicaieri, spre a se stinge in neant...Ca noi toti, de altfel; singura diferenta ar fi ca pleaca atunci cand vrea el, nu cand hotaraste destinul...

26 răspunsuri:
| a răspuns:

Asa se spune chiar daca a facut o multime de fapte bune sinuciderea e vb diavolului care atrage pe cel care vrea sa moara la el in infern.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

laughingDa,daca te sinucizi de duci dracu.dar doar la sensul figurat...sunt mii de religi, culte, zvonurilaughingde ce sa credem in vreuna. deci traiesti viata cat mai intens si nu astepta sa te ia "doamne-doamne" in rai

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde ce intelegi prin direct, te referi la timp sau fapte? Daca este vorba de timpul celui care s-a sinucis probabil ca v-a nimeri direct in epoca Judecatii Finale, cu Iadul in succesune naturala.
Cat despre faptele enumerate nu au conotatia data de tine deoarece nu exista persoana sa fi facut NUMAI fapte bune, chiar tu ai enumerat doua dintre cele mai grave. Prima este furtul, omul NU ESTE posesorul corpului sau ci doar un administrator, corpul apartine doar celui care l-a faurit, Dumnezeu, noi fiind doar adiministratorii acestor corpuri (crestineste vorbind). Al doilea fapt este CRIMA, ai omorat o fiinta vie (propria persoana). Iata doua dintre ULTIMILE fapte ale unui sinucigas care il duc direct in ceea cei spui tu Iad. Iertare pentru aceste fapte nu exista deoarece sinucigasul ni-si mai poate cere iertare pentru faptele sale fiind MORT. Acesta este si motivul pentru care nu se mai fac slujbe religioase la sinucigasi, cei ce fac, o fac doar pentru folose materiale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am auzit ca un tip se afla intr-o incapere cu multi oameni si a observat la un moment dat o bomba cu ceas si a constata ca mai erau cateva secunde inainte sa explodeze si s-a aruncat asupra ei si peste cateva secunde a murit dar prin moartea lui a diminuat dezastrul provocat de bomba.Cred ca a ajuns in rai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hai sa nu judecam noi problema asta, Dumnezeu judeca si nu noi. Treaba noastra pe pamant este sa facem voia lui Dumnezeu. Suntem tentati de multe ori sa zicem ca sa ucizi e mai mare pacat decat a mintii...dar Biblia spune ca plata pacatului este moartea (Romani 6.23), nu conteaza ce pacat. Ei bine, care este voia lui Dumnezeu? Gasim scris in 1 Tesaloniceni 4.3 : "Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră...".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu (Isus Hristos) este etern. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei instinctiv, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;
Știm cu toții că Dumnezeu există, unii pur și simplu nu doresc să schimbe direcția!
Nu există nici măcar o ființă umană de pe pământ care nu știe că Dumnezeu există.
El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.
Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: „Suntem din neamul Lui…"
Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…"
Faptele Apostolilor 27:30
Nu există pace pentru cei răi, zice Domnul | http://www.youtube.com/......?/playlist
Cine este Dumnezeu: http://divinerevelationonholiness.org/book/chapter6.php Motivul pentru viață
https://www.youtube.com/watch?v=qxPZHkkTlLo&feature=youtube_gdata_player
De ce Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu
http://www.youtube.com/watch?v=PwmpTgCoHKY
...2024 - 2229 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cică da. Deşi mie mi se pare o porcărie totală. adică,frate,se spune că atunci când te sinucizi,e din cauză că te îndeamnă Diavolu ' sau ceva de genu. Atunci, de ce omu' ajunge în iad? Teoretic, nu e vina lui. E vina lu Dracu' ...De ce trebuiesă sufere el 1003432 ani din cauza Satanei?happyNiciodată n-am înţeles asta.
Încă sper că e o minciună şi că toţi ajungem în acelaşi loc.sau...nu se ştiehappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiecare religie/cultura/doctrina are propriile "pareri"... exista chiar si culturi in care sinuciderea este considerata un act de demnitate si onoare.
Trebuie sa fii crestin ca sa crezi in Rai si Iad, deci asta e implicit o limitare. In multe culturi/traditii/doctrine nu exista asa ceva.
Depinde din ce perspectiva e pusa intrebarea. De modul de gandire si Cultura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Subscriu 100% April.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu s-a intors vreunul sa ne spunad, desi cred ca ajunge la 'zdup', adica jos pentru ca sinuciderea e cel mai grav pacat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite am vazut un film interesant azi se numea Seven bounds la sfarsitu filmului personaju principal sa sinucis donandusi din organe altor oameni care aveau nevoie de ele.Ideea e ca el sa sinucis pentru binele altora nu stiu ce s-a intamplat cu el daca a ajuns in rai sau iad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai...scrie si in Biblie. Darul nostru cel mai de pret pe care ni-l ofera Dumnezeu este VIATA. El ne-o da, El ne-o ia. Este normal ca Dumnezeu sa se supere pe noi. La cere rele, numai "necuratul" ne impinge, si sinuciderea este cel mai mare pacat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu este adevarat. Conform credintei crestine raiul si iadul exista. Insa multi dintre noi stim ca nu este chiar asa. Religia spune ca ce ti-a dat Dumnezeu (viata) nu o poate lua nimeni in afara de el. Acum depinde de credinta ta. Eu personal merg dupa principiul ca eu sunt propriul meu Dumnezeu si fac ce cred eu ca e mai bine pentru mine. Sinuciderea nu e o solutie deci dupa parerea mea nu cred ca ajungi in iad daca o faci

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Asa am auzit si eu, daca te sinucizi ajungi direct in iad.Acuma...ce-o vrea Dumnezeuhappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai daca esti bun toata viata,exemplar,niciodata nai ucis,nu ai mintit des,nu te-ai certat,nu ai batut pe nimeni,oricum mergi in iad deoarece nu ai iubit cu adevarat in Dumnezeu.


Daca un om isi da toata viata,si iubeste din tot sufletul,cuvintul,din toata puterea si gindul,pe Dumnezeu atunci cu adevarat ajungi in RAI.

Si faptul ca sa sinucis,este o greseala mare,deoarece Dumnezeu singur o sa trimita moartea cind e timpul,Dumnezeu sia facut anumite planuri,si anumite lucruri sa le faci,chiar cit de mic lucru, care poate salva un suflet. Poate chiar sa faca prin tine minuni, iar daca te-ai sinucis, atunci ai tradat pe Dumnezeu.Pa)))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Astept momentul cand o sa afla omenirea aceasta ca nu exista Rai si Iad. Toti suntem oameni, si cu bune si cu rele. Nu cred in diavol si prostiile astea. Candva se credea numai in zei, deodata a venit un om ratat si a spus ca exista Dumnezeu. Bun, acum toti credem ca exista Dumnezeu. Dupa ce mori, nu se intampla nimic happy E exact ca inainte sa te nasti, nu existi, nu simti nimic, nu te duci nicaieri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ar fi posibil, sa-ti iei viata este unul din cele mai mari pacate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu unul nu cred in dumnezeu cu D marewinking! Sunt de parere ca totul se bazeaza pe logica.Si sunt de parere ca dupa ce murim toti ajung in acelasi loc! Dar am citit biblia V.T si N.T si spune acolo ca toti cei ce se sinucid ajung in iad cu I marewinking! Poti sa fi si preot sa il fi slujit pe dumnezeu cu D mare!winking toata viata...dar totusi ce spune biblia aia facem. 666winking!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ajunge in mormint. Vin groparii, sapa groapa si rudele ii dau un brinci in pamint. Groparii astupa groapa la loc si rudele se freaca pe miini ca au scapat de ala si-si pot imparti bunurile lui. DUpa niste ani, cind mai crapa unu', destupa groparii groapa si-l baga pe ala deasupra. Adica primul e tot acolo, putrezit, ii gasesti oasele in acelasi loc, n-au plecat in nici un iad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor doamne ce-am mai ras

oricum nu e de ras despre ce se vorbeste aici, dar cum ai povestit e chiar rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

@lilandy eu tin sa te contrazic, am amintiri din viata anterioara.Stiu chiar si locul in care am spart prima sticla de vin, prima femeie, primul divort, am o relatie si cu nepoata mea in momentul de fata, ea nu stie, in momentele intime o voi lua pe dupa gat si cred ca ii voi spune"eu sun stra stra stra... bunicul tau dintr-o viata anterioara"big grin
Da, de ce intrebi, ti-au taiat caloriferele si vrei la caldurica? eu zic sa n-o faci.Nu de alta da s-ar putea sa fie aglomerat pe bloc, multi se inghesuie sa se arunce invremurile astea si s-ar putea sa aterizezi pe cineva, ramai cu sechele toata viata, ai rabdare!batting eyelashes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da asa este,suicid-ul este practic tot o crima,numai ca te auto omori,si de ce ajungi direct in iad! simplu;
crima este si ea un pacat, orice pacat poate fi iertat daca recunosti ca esti pacatos, dar daca te-ai sinucis cum mai recunosti tu dupa ce nu mai esti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

DA... nu conteaza ca ai facut in viata numai fapte bune. Dumnezeu ne-a dat viata si nu avem nici un drept de a ne-o lua

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu conteaza ce fapte a facut bune, rele...(omul are 12 ispite in timpul vietii, din partea fortelor raului)reiese ca na trecut ispita celui rau si a decis sa-si puna capat zilelor si nemeresk in iad. Pacatul cel mai mare sati ei viata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mda. dupa catre am auzit este adevarat...dar sa nu fi curioasa de asa ceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează