anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

sunt băiat, am înălțimea de 1.80, 14 ani și m-am apucat de sala. Din cate am înțeles la spate nu am voie sa lucrez dar la piept?

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

De ce sa nu ai voie sa lucrezi la spate? De unde ai scos aberatia asta?

| TheWznd a răspuns (pentru Cosmin86):

Pentru ca încă e la pubertate și e în creștere. În general exercițiile pentru spate se fac cu greutăți mari sau în poziții care nu sunt neapărat firești corpului uman, ceea ce poate duce la o dezvoltare și creștere lipsita de armonie.

In general, se recomanda sa te apuci de sala odată ce procesul de creștere e încheiat, sau foarte aproape de încheiere. La 14 ani acest proces este în toi. Nu o sa prea vezi rezultate și ai putea sa nu faci foarte mult bine, în special fără un antrenor profesionist.

Îți recomand alt tip de work-out, cauta ceva care sa se potrivească mai bine cu vârsta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru TheWznd):

1. Exercitiile pentru spate ajuta la crestere (exemplu tractiunile cu priza larga ajuta la indreptarea coloanei, ca atunci cand ridici pieptul la bara tragi coatele in spate) ele stimuland productia de HgH.

2. Are deja 1.80 la 14 ani, o sa mai creasca. La 1.80 nu cred ca e o problema ca te apuci de sala

3. Sala NU opreste cresterea, asta e un mit demonstrat medical happy

| TheWznd a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu am zis că oprește creșterea. Poate că nu o să mai crească în înălțime, dar la 14 ani încă ești la pubertate, indiferent de cât de înalt ești. Ai masa musculară a unui adolescent, nu a unui adult. Ai densitatea osoasă mult mai mică, în special la băieți, unde aceasta diferă foarte tare de la maturitate la copilărie. Încheieturile sunt mai elastice.

Exercițiile făcute la sală de capul tău, dacă le faci greșit sunt periculoase chiar și pentru un adult. Pentru un adolescent de 14 ani, cu atât mai mult.

| Cosmin86 a răspuns (pentru TheWznd):

De acord, dar pentru asta exista instructorul de la sala happy