Cei mai activi useri din categoria Ştiinţă şi Filosofie pe 13 Octombrie 2025 sunt:
Raspundeti doar daca aveti habar de fizica va rog De ce nu se poate face o teoria a tot ce exista? aseara am vazut un documentar, doar gravitatia nu se poate lega intr o teorie completa, oare de...? (mai mult)
Daca fiecare atom care a trecut prin corpul vostru ar capata o culoare, pe care doar voi ati vedea- o (ati vedea atomii ca niste punctulete), cam cat din ce e in jur ar avea acea culoare (nu 100%)? Ati...? (mai mult)
Am nevoie de azotat de amoniu pentru un experiment. Chestia e ca el se vinde in saci de 50kg si eu am nevoie doar de putina cantitate. Stiti cumva cum as putea fac sa obtin acea cantitate? Dau funda,...? (mai mult)
Hey. Aseara am avut un vis foarte ciudat. Am visat cu 3 serpi. Descriere: Unul era mare si negru unul era mic si verde(in vis eram constienta ca e veninos) si unul tot mic dar foarte colorat. Ma bateam...? (mai mult)
Hei TPU cum pot afla elementele de interdisciplinaritate pentru meningita.
Salut TPU Asta e o intrebare care trebuie tatara serios Exiss oameni care au simturile foarte dezvoltate, auz, viteza, observatie, atentie etc Dar ideea e Ce poti face ca sa le dezvolti?
Vreau o parere despre urmatoarele carti :, , IN JURUL MARII UNIRI DE LA 1918" - AUTOR LUCIAN BOIA, , , DE CE ESTE ROMANIA ALTFEL" - AUTOR LUCIAN BOIA si, , DESPRE FRANTA INEDIT" - EMIL CIORAN. Care...? (mai mult)
O altă situaţie ipotetică, la care aş ruga cine poate să- şi dea cu părerea. Presupunem că într- un oraş, ştiinţa şi tehnica ajung atât de dezvoltate încât întregul oraş poate fi acoperit...? (mai mult)
Daca in scoarta Pamantului se gasesc zacaminte de origine biogena, care sunt hidrocarburi, noi daca le extragem treptat, nu facem de fapt bine planetei? :- ? Le extragem treptat, le folosim treptat,...? (mai mult)
Sunt clasa a XI a, (tehnic- electromecanica) iar dupa ce termin anul scolar, ma voi muta in Germania, Bremerhavem. Deocamdata nu stiu limba dar cu siguranta am timp sa o invat bine pana atunci....? (mai mult)
De- a lungul istoriei popoarele cucerite plateau tribut stapanitorilor sub forma aurului, granelor ( + alte bunuri) si isi trimteau copiii cei mai frumosi inteligenti sa slujeasca la curtea imparatilor. ...? (mai mult)
Prin cati nervi este conectat SNC de receptori si efectori?
Voua nu va e frica de trecerea timpului?
Pe o scara de la 1 la 10 cat e tare va e frica de moarte?
A te intreba asa ceva sunt intrebarii prostesti? Cine sunt eu? de unde vin eu? unde merg eu? De ce sunt eu? cine sunt eu? de ce exist? apropo cine doreste poate citi https://www.bookrix.de/book.html?bookID=art.of.arts_1273226477.5196969509#1080,...? (mai mult)
Sincer, serios doar barbati frumosi care atrag sexul opus sunt iubiti de catre fete/femeii? restul fiind doar buni de zona prieteniei sau de o familie =ca masculi provideri studiile indica faptul ...? (mai mult)
Cum se face fum colorat? pentru ședinte foto dau funda))
Cum se face fum colorat?
Visele pot deveni realitate?
vrea sa imi schimb telefonul (a5 2016) cu s6 edge. problema la s6 edge este ca nu merge cartela de telekom in el (codat pe Orange). telefonul arata foarte bine, la fel si al meu, mi- a cerut...? (mai mult)
Ce se intampla in Romania in momentul de fata? La ce se refera oamenii cand zic ca"X ne- a furat" Si nu imi dau seama daca e adevarat in legatura cu legistaltiile care vor sa fie schimbate. Lamuriti-...? (mai mult)
Ce ziceți de inteligenta artificiala, credeți că un robot chiar poate conștientiza ce face la fel că omul? Ce parere aveți de cazul in care cineva a "păcălit "trei roboți dandu- le pastile imaginare,...? (mai mult)
Dintr- o lume congelată... Imaginaţi- vă o situaţie (ipotetică) în care congelerea în azot este pusă la punct şi un om alege să fie congelat pentru a fi readus la viaţă după mulţi ani. Acum...? (mai mult)
Ce credeți voi că semnifică imaginea mea de profil? Spuneți verde-n față, cum o interpretați? Vă dau un indiciu: este opusul imaginii de profil a unui utilizator nostalgic.
Ura fata de alti oamenii este o boala mintala? ura fata de umanitate, oare unde mizantropia e normala si unde nu e? as vrea raspunsurii serioase, rationale
As dori dacă știe cineva sa îmi recomande și mie niște cărți despre subiecte gen teoria relativității.Sunt foarte pasionat de Subiectele de genul asta dar nu am găsit pana acum nici...? (mai mult)
De ce sunt asa frumoase romancele? care ar putea fi motivul, cauza biologica, trasaturile slavice sau latine determina asta? as vrea un raspuns detaliat, istoric privind istoria romaniilor, nu ma ...? (mai mult)
Cum se numeste acel fenomen de genul inception cand privesti pe o fereastra pe cineva anume ce la randul sau priveste pe cineva exact in acelasi mod si se produce acel tipar, bucla? Intelegeti la ce ...? (mai mult)
Cum Poti ave amai mult curaj cand te cerţi /bti cy cineva? Sună inatur ştiu însă am 500 de ani şi nu am curaj cand se ia cineva de mien paralizez. Am fost victimă a abuzului domestic şi ...? (mai mult)
Când sa descoperit America Va rog ajutati-ma!
Yee(Salut)! Tinand cont ca o frunza nu e de fapt verde(pentru ca respinge culoarea verde din compozitia lumini care pica pe ea) iar negrul absoarbe toata lumina, negrii nu sunt de fapt albi?
Ce pareri aveti despre acesti oameni? Ma refer atat la pacienti cat si la doctori. Este un documentar despre un spital psihiatric https://www.youtube.com/watch?v=N1Bab-bjsLQ
Bunica mea a fost blonda, este un blond mai caramelizat ce devine maro mediu in timp. Caracteristica asta a fost mostenita de mama si surorile ei si de mine cu cei 2 verisori (generatia asta...? (mai mult)
Ce curiozitati stiintifice aveti? ca sunt curios
Saaaa vedeeeem. Deci, la inceput au fost particulele sub atomice, apoi s- au format cei mai simpli atomi, H, He, Li, Be, apoi tot mai complecsi, apoi molecule simple, forme de viata simple, apoi...? (mai mult)
Cine imi poate zice si mie ceva despre streptococcus lactis? pe net nu prea gasesc informatii si am nevoie. orice informatie e utila, gen cum a aparut de unde etc
Cum pot transforma un radical de ordin 2 in radical de ordin 3? De exemplu radical de ordin 2 din 5 este egal cu cât radical din 3.
De unde imi pot lua si eu un submarin de calitate? Dar permis? Unde l-as putea parca cand trebuie sa merg pe uscat?
a incercat cineva aplicația asta de indus vise lucide? merge? https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwji_P7e7NnXAhWGb1AKHZGlBccQFggsMAE&url=https%3A%2F%2Fplay.google.com%2Fstore%2Fapps%2Fdetails%3Fid%3Dcom.simonc.lucid%26hl%3Dro&usg=AOvVa
De ce n-a mai pasit omul pe luna din 1969?
Exista vreo pastila sau vreun drog care iti mareste inteligenta, puterea de concentrare, perspicacitatea si viteza de calcul(sau de gandire mai bine zis) pentru o scurta perioada de timp(exe: 2h).
Teoretic, cum se pot afla subiectele, sau macar variantele de subiecte pentru evaluarea nationala 2018(adica exact ce se va da acolo)? Stiu ca sunt vreo 12 variante si la mate si la romana dintre care...? (mai mult)
Bogatii cand il citeau deveneau saraci, cei care erau impreuna se desparteau, iar cei saraci se bucurau. ce era scris pe ea? Raspunsul se incepe cu : Timpul este.
Care este singura asemănare dintre ghilotina si alcol? Funda primul răspuns corect!
Mulţi oameni sunt nefericiţi. Dar haideţi să observăm puţin care sunt unele din piedicile care le stau în cale. Mulţi cred că fericirea stă în bogăţii, glorie, sănătate sau în iubirea...? (mai mult)
Am gasit un site care publica 10 mituri demontate despre homosexuali. Ce parere aveti? https://rezistentacrestinablog.wordpress.com/2016/11/23/10-mituri-despre-homosexualitate-demontate/
Hei TPU, de ce reporterii poarta in urechi casti?
Este dilatarea un fenomen termodinamic?
Cum as putea deveni vampir?
Se poate tăia un atom? Dacă se poate, cum?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
m7PGmirelapopescu întreabă:
anonim_4396 întreabă:
farcry444 întreabă:
Alexandru9971 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Mad Max
Fie ca il preferi pe Mel Gibson ori pe Tom Hardy in rolul lui Max, noi te provocam sa ne arati cat de mult stii despre celebra serie de filme!