| Zamfir_Ghe_Madalin_1998 a întrebat:

Am o problema cu sursa,de la un timp incepe sa se incalzeasca destul de rau si emite un miros de plastic ars sau de praf ars,vine doar de la sursa nu de la procesor sau alta componenta.
Se incalzeste foarte mult numai cand joc ceva, n-am avut problema asta inainte
De la ce s-ar putea sa fie?
Si merge orice sursa tip ATX sa o bag in carcasa?

Răspuns Câştigător
| Bizon95 a răspuns:

-e din faptul ca atunci cand te joci calculatorul consuma mai mult, chiar mult mai mult (poate sa consume si de 2 ori mai mult)... si sunt niste condensatori in sursa care in timp se scurg, topesc, intaresc, etc.

-da, daca nu ai o carcasa de firma custom cu sursa custom, poti sa pui ce sursa ATX vrei DAR *NUMAI* ATAT TIMP CAT FACE FATA CONSUMULUI, care e clar ca e o problema la tine!

3 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Ce model si brand e?
Ce putere are?
Ce hardware trebuie sa sustina?
Nu mai cumpara orice petarda.

Sursele de la branduri gen IN WIN, Segotep, Delux, InLine, InterTech, Kolink, LC-Power, LogiLink, Rasurbo, Rhombutech, Sharkoon, etc sunt niste bombe pe roti.
Contin condensatori de calitate proasta, nu sunt cetificate cu cele mai riguroase standarde de calitate, nu detin protectii decat pe hartie, si nici nu scot puterea inscrisa pe eticheta.

| Zamfir_Ghe_Madalin_1998 explică (pentru NLS):

E o sursa Floston de 500W
O am de peste 5 ani si am facut mereu upgrade-uri la pc.

| NLS a răspuns (pentru Zamfir_Ghe_Madalin_1998):

Ce placa video ai?
Unele cer putere mai mare de 500W, si in plus, poate sursa ta nu ofera amperajul necesar intregului sistem.SAU s-a ars vreun condensator.
Caz in care mergi la un service si se poate inlocui.
Si nu in ultimul rand, Floston se pot lua de manan cu cele pe care le-am insirat mai sus.

Daca vrei sa nu mai ai probleme cu sursa, ia un Sirtec, Corsair, Cougar, EVGA, Antec, Thermaltake, Chiftec, Sesonic, Gigabyte, Cooler Master, Silverstone, Enermax, beQuiet...