anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am un telefon Samsung Galaxy S Advance si de vreo doua saptamani bateria imi face fite, se descarca foarte repede. De exemplu, dupa ce il scot de la incarcat imi arata 100%, iar dupa cateva ore( gen 2 ore) in care nu il folosesc imi arata 77%. Sau am mai patit ca avand baterie 40%, dupa ce m-am jucat 5 minute sa mi se inchida si sa nu il mai pot aprinde fiindca aveam bateria epuizata. Credeti ca e de la soft sau bateria are ceva?

10 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Daca ai garantie, mergi cu el la garantie. Fa un print screen asa: setari-baterie si pune-l aici. Acolo apar procesele care au folsit baterie(si sa pot sa determin daca e ceva de soft sau hardware).

| littleladybug a răspuns (pentru sltlp):

Dupa cate observ, pe TPU nu se pot atasa poze (am incercat sa dau si pm si tot nu merge), dar daca tot esti asa amabil iti pot scrie : 38% SO Android, 22% Ecran, 15% Stare de veghe telefon, 4% un joc, 3% Formare, 3% Sistem Android. Tin sa mentionez ca luminozitatea ecranului este setata la valoarea cea mai slaba. Multumesc!

| sltlp a răspuns (pentru littleladybug):

Ca sa pui poze folosesti un site gen http://tinypic.com/
Problema identificata. Aproape 50% din baterie e consumata de telefon aiurea dintr-un bug. Deci pare sa fie o problema de soft(Asa pare, nu pot garanta). SO Android trebuia sa fie la 5-10% iar starea de veghe trebuia sa fe intre 5-10% de asemenea. Trebuie incercat o resoftare. Daca telefonul nu dispune de garantie, te pot ajuta cu o resoftare via teamviewer.

| littleladybug a răspuns (pentru sltlp):

Multumesc de raspuns, dar sincera sa fiu, prefer sa il las asa decat sa pierd tot ce am in telefon.

| littleladybug a răspuns:

Am uitat sa mentionez ca telefonul a fost cumparat in 2012...deci are aproape 2 ani. Ar putea fi asta o cauza?

| sltlp a răspuns (pentru littleladybug):

DA, in timp se uzeaza bateria, dar softul nu trebuia sa faca totusi asa ceva. Daca mai ai garantie, da cu el rapid la garnatie, ca daca tot iese din garantie, macar sa fie bun, nu sa ramana stricat.

| littleladybug a răspuns (pentru sltlp):

Din fericire mai am garantie pana in august... o sa fug cu el zilele astea. Multumesc!

Răspuns utilizator avertizat
| BalonnasheDeSapun a răspuns:

Asa face si al meu, mai rau., se inchide chiar daca am bateria full si cand il deschid nu mai am baterie.

| littleladybug a răspuns (pentru BalonnasheDeSapun):

Eu l'am dus in garantie si tocmai a venit de cateva zile. Mi'a schimbat softu' (acum am android 4.2), o piesa numita "flex" (nu stiu ce este) si bateria. Acum imi tine bateria chiar si doua zile doar ca din cauza softului se misca putin mai greu in unele aplicatii in rest e ok.