|

Ce inseamna ray-tracing? Am vazut la noua placa video rtx 2080 ti, dar nu stiu ce inseamna

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

În grafica computerizată, trasarea cu raze reprezintă o tehnică de redare pentru generarea unei imagini prin urmărirea căii de lumină ca pixeli într-un plan de imagine și simularea efectelor întâlnirilor sale cu obiectele virtuale. Tehnica este capabilă să producă un grad foarte ridicat de realism vizual, de obicei mai mare decât cel al metodelor tipice de redare a scanlinelor, dar la un cost computational mai mare. Acest lucru face ca trasarea razei să fie cea mai potrivită pentru aplicații în care imaginea poate fi redată încet înainte, cum ar fi imagini statice și efecte vizuale de film și televiziune, și mai puțin adaptate pentru aplicații în timp real, precum jocuri video unde viteza este critică. Trasarea cu raze este capabilă să simuleze o mare varietate de efecte optice, cum ar fi reflexia și refracția, dispersarea și fenomenele de dispersie (cum ar fi aberația cromatică).

https://en.wikipedia.org/wiki/Ray_tracing_(graphics)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe scurt, poti vedea reflexia reflexiei reflexiei unui obiect pe o suprafata si umbre mult mai realistice. Destul de tare, nu?

Ai vazut vreodata o oglinda deformatoare ( sau concava/convexa ) in jocuri? - Nu. Pana acum era imposibil sa simulezi asa ceva. Acum, datorita technologiei Ray-tracing asa ceva e posibil.

Inca nu exista jocuri care sa aiba aceasta functie disponibila, dar vor aparea multe in viitorul apropiat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PainInTheTech):

Inca nu exista jocuri care sa aiba aceasta functie disponibila

posibil se va folosi pentru jocurii vr

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Posibil, dar nu cred ca o sa se intample prea curand in VR ( cel putin pentru jocuri ceva mai complexe ). Raytracing-ul afecteaza destul de mult performanta. Tinand cont ca imaginea trebuie randata de 2 ori ( pentru fiecare ochi ) si orice scadere de performanta poate avea un impact mare asupra experientei ( 90~100 fps este standardul in VR ) ma indoiesc ca vom avea jocuri cu grafica complexa si raytracing prea curand pentru VR.

Sunt anuntate destule titluri "non-VR" care vor avea raytracing, printre care se enumera :
- Noul Tomb Raider
- Battlefield V
- Metro Exodus
- Control
- Atomic Heart

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează