|

Hei! de ce nu mai merge wifi-ul la laptop daca pana acum a mers fara probleme? Am schimbat si windows-ul si tot degeaba. Nici macar nu-mi gaseste reteua sa ma pot reconecta. Stiti cumva care ar fi probleme si rezolvarea?

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Ori nu ai driver-ul instalat, ori nu ai activat placa de rețea wireless (de obicei Fn + F10 sau F12 ceva)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Dar pana acum a mers, 4 ani nu m avut probleme

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihela94):

Ai zis in OP k ai schimbat Windows-ul... Asta înseamnă că cel mai probabil driverele de la placa de rețea nu vin cu Windows-ul... Și dacă placa de rețea e dezactivată din start, din tastatură, Windows-ul nici nu o vede ca să caute driverele pentru ea. În caz că driverele sunt instalate și placa activă, ar trebui să îți apară jos în dreapta în Taskbar, în notification area placa de rețea wireless pe care poți da click și îți apar toate rețelele Wi-Fi disponibile. În caz că nu îți apare înseamnă că nu ai driver-ul instalat. Dacă apare și e cu un X roșu, atunci e dezactivată din tastatură. Dacă îți apar alte rețele wireless, dar nu a ta, înseamnă că problema e de la router.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Am drivele instalate, imi apare cu X rosu cum ai zis tu, si imi apare "Broadband" conect, iar cand ii dau conectare, se incarca putin si apoi dispare, ramanand aceeasi problema

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihela94):

Atunci apasa Fn + F10 ~ F12 (sau pe ce tasta ai tu wireless-ul) ca sa se activeze placa de retea wireless... Ar trebui sa se aprinda si un led verde sau alb sau depinde ce laptop ai, sa se schimbe din rosu/portocaliu in verde/albastru/alb (daca e albastru e posibil sa aiba doua functii tasta respectiva BT/Wi-Fi - adica dezactivat/BT activat/Wi-Fi activat) In cazul asta trebuie sa se aprinda alb pentru. Wi-Fi si albastru pentru. BT (adica nu merge BT si Wi-Fi in acelasi timp)

Daca nu merg tastele Fn + F"x" sa activezi placa de retea, at. poate fi o setare din BIOS data invers decat era inainte.

Din BIOS poate fi schimbata functioalitatea tastei "Fn". Daca asa e cazul, inseamna ca trebuie sa apesti tasta F"x" corespunzatoare la laptopul tau fara sa mai tii apasata si tasta "Fn". Ca sa testezi asta, deschizi in browser pe o pagina cu mult continut (cauti o poza pe google de ex.) si apesi F5 - daca isi da pagina refresh, inseamna ca Tasta "Fn" functioneaza in regim normal - adica trebuie tinuta apasata pentru functiile suplimentare pe tastele F"x" (volum, mute, luminozitate, wi-fi on/off, BT on/off, etc.) Daca nu functioneaza tasta F5 ca refresh la pagina, inseamna ca functionalitatea tastei "Fn" este inversata din BIOS - adica functiile suplimentare ale tastelor F"x" sunt accesibile doar apasand tastele iar functiile normale (F1 - Help, F3 - Search, F5 refresh, F11 - Fullscreen, etc.) sunt accesibile tinand apasata tasta "Fn"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut, incearca sa dai un restart la router, adica daca nu stii cum, il scoti din priza si dupa il bagi inapoi, poate fi si de la ei problema, si eu am patit asta dar am dat restart la router si mi-a mers, poti cauta si pe Youtube ca poate gasesti acolo mai multe metode.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cauta drivere pentru modelul tau de laptop.
Scrii pe google de exemplu „Acer E5-570 drivers". Si descarci de pe un site de incredere drivere pentru wi-fi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cauta vreun buton pe la laptop.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează