|

Sal! Trebuie sa plec in Germania si acolo vreau sa imi iau un telefon la abonament, as vrea sa stiu ce se intampla daca vin inapoi in Romania si abonamentul ramane neplatit!

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Va trebui sa mergi la firma de telefonie, sa opresti contractul. Va trebui sa platesti o taxa de reziliere pentru intrerupere inainte de termenul contractat.

Alta varianta va fi daca mentii si in tara numarul din Germania, in roaming, iar lunar transferi in contul lor contravaloarea facturilor (din cauza comisioanelor bancare, in total este mai scump)

Daca nu platesti deloc, facturile se vor elibera in continuare, chiar daca vii in tara. Dupa un timp vor vinde datoria ta la o firma de recuperare, care isi va pune si ea comisioanele si te va executa silit.

Solutia ceea mai simpla este sa-ti cumperi cartela reincarcabila pe care sa-l folosesti pana cand vrei, iar daca pleci atunci nu mai ai nici o obligatie restanta. Sunt mai multe asemenea cartele pentru convorbiri prin internet (VoIP), de la 5-10 euro le poti gasi chiar si la benzinarii.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă vrei să cumperi pe abonament un telefon scump, nu ai nici o șansă să îți facă abonament. Au primit atâtea tepe germanii de la români cu ani în urmă, au luat telefoane pe abonamente pe care nici nu le-au mai plătit. Va trebui sa acuți jumătate din suma telefonului pe care îl vei vrea să-l achiziționeze și abia atunci îți poate face (posibil). Eu am vrut sa iau un Samsung Edge cel nou ieșit pe piața acum 2 ani, era la abonament de 1 euro și mi s-a spus că trebuie să achit jumătate din telefon, așa că m-am orientat la unul mai ieftin cu abonament de 10 euro pe vremea respectivă. Tu dacă vrei să-ți iei unul, îl iei fara abonament și cu banii jos, asta că sa nu ai vreo problemă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da de ce ramane neplatit? Iti inchizi frumos abonamentul si gata... sau fierbe sangele de roman in tine si nu poti pleca de acolo pana nu dai o teapa?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru suntserios):

Daca termin de lucru eu plec in tara si nu pot sta pana se incheie abonamentul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Killa3463):

Pai il inchizi inainte sa pleci... nu trebuie sa stai pana se termina contractul... ce spanac

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Practic vrei sa dai teapa in Germania, sa cumperi telefon la abonament care nu se da usor ca ei deja sau obisnuit cu romanii si apoi fuga in Romania, cool, nu ai bun simt omule cum poti sa te gandesti la asa ceva, stai si plateste abonamentul sau stai in tara ta nu vi sa furi, sa dai tepe prin Germania

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai, te pun pe lista "neagra" si cand te vei intoarce vreodata in Germania, nu mai poti saiei nici un fel de credit, pentru ca exista o "lista neagra" in fiecare tara, unde rai platnicii sunt listati aoclo si unde toti cei care dau credite mici sau mari (inclusiv pentru credite la abonamentele de telefon) merg si te verifica acolo si nu-ti dau nimic.
Stiu bine asta, ca un prieten nu a vrut sa mai platesc ultima rata la abonamentul de telefon si cand s-a dus la alt furnizor sa-si ia alt abonament, nu au vrut sa-i dea, din cauza ca era deja listat in "lista neagra" a railor platnici.
Este frustrant si crede-ma, ca nu scapi de rusine nici daca o platesti, ca stai pe lista aia 6 luni, indiferent ca o platesti imediat.
Prietenul asta al nostru, a fost nevoit sa-si cumpere o cartela pre-paid pot 6 luni, pana a avut voie sa-si ia un abonament.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vorbim de iPhone ti-l blocheaca iCloud, daca e Android sau Windows nu prea cred ca o sa fie afectat telefonul.
Cunosc nenumarate persoane care au cumparat telefoane la abonament din Itaia si nu au platit decat primele 2-3 rate, acum nu stiu cum se procedeaza in Germania.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează