| Bobytza97 a întrebat:

Am si eu o problema legata de internet oarecum. Am doua calculatoare conectate la acelasi router dar nu pot juca jocuri in LAN sau sa le conectez intre ele prim HomeGroup. Teoretic nu se vad intre ele prin router. Nu reusesc sa stabilesc conexiunea intre ele cu toate ca pana acum mi-a mers foarte bine.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Sterge intregul grup, dupa care creaza un grup nou.
Numele grupului trebuie sa fie PERFECT IDENTIC scrisa pe fiecare calculator din grup (atentie la majuscule si minuscule! ).

| Bobytza97 explică (pentru Bula):

Am rezolvat problema. Unul din calculatoare nu avea peer to peer trecut de firewall. Acum problema cea mai mare o am cu imprimanta ca nu pot printa de la un calculator la altul.

| Bula a răspuns (pentru Bobytza97):

Daca imprimanta ta are conexiune de retea, atunci configureaza-i iesirea din router pe IP fix.

Daca este imprimanta cu conexiune LPT sau USB, atunci il conectezi la calculatorul principal (care e cel mai mult timp in functiune. Acel calculator, prcum si imprimanta trebuie sa fie pornite in timpul configurarii si ale tiparirilor.
Cand sunt pornite si sunt functionale (imprimanta este deja instalata pe acel calculator), atunci pe celalalt calculator adaugi ca "imprimanta noua" imprimanta functionala din grupul de retea.

La fiecare sistem de operare si versiuni difera usor modalitatea de a face conexiune pentru tiparire, dar principiul este identic si modalitatea de configurare este asemanatoare.