| Mec6896 a întrebat:

Salut vreau sa-mi cumpar un ssd, ce program/programe sa folosesc sa pun windows 10 de exemplu pe el si ce setari trebuie sa fac(la fel si in bios ce setari sa fac). Vreau sa stiu daca nu face conflict daca las ceea ce este de pe HDD deja atunci cand instalez windowsu pe ssd..Adica atunci cand ramane ceea ce este in C de exemplu...Sau o sa trebuiasca sa ii dau boot la partitie? Daca aveti tutoriale de pe yt si asa(funda va fi bine venita)

Răspuns Câştigător
| LinxCont a răspuns:

Un SSD se comporta la fel ca si un hdd obisnuit. Diferenta e ca are viteza de scriere si citire mai buna decat un hdd normal, insa numarul de scrieri e limitat, ceea ce face ca durata de viata a ssd-ului sa fie mai mica decat a unui hdd normal. Pentru a-i prelungi durata de functionare, nu se defragmenteaza (nici nu e nevoie).

Instalarea windows-ului se face fie prin copiere de pe hdd-ul vechi, fie prin instalare directa ca pe orice hdd.

Cea mai buna varianta e instalarea directa, de pe stick sau DVD.
Pentru asta, se instaleaza ssd-ul in pc, se porneste, se intra in bios, se pune pe prima pozitie de pornire stick-ul cu windows sau unitatea optica dvd, pe locul 2 ssd-ul, se da restart, se instaleaza windows-ul, driverele, programele. Pe hdd-ul normal se poate lasa windows-ul vechi si se poate reporni la nevoie schimband in bios ordinea unitatilor de pe care porneste windows-ul, punand hdd-ul vechi pe primul loc, sau se poate formata partitia cu windows-ul vechi pentru a o folosi ca spatiu de stocare.

Setari bune pentru prelungirea duratei de viata a ssd-ului:
http://dan-blog.ro/......rmante-ssd
http://www.maketecheasier.com/......windows-7/

1 răspuns: