| Corina64 a întrebat:

Buna, am si eu nevoie de ajutor. Zilele trecute mi-am schimbat telefonul, înainte am avut un Huawei p20 lite iar acum mi-am achizițonat un IPhone 11. Problema mea este ca vreau sa am conversațiile de pe whatsapp pe noul telefon, deoarece acum când m-am conectat pe whatsapp toate conversațiile mele au dispărut. Ce pot face sa le recuperez pe noul telefon ținând cont ca pe vechiul telefon am un backup făcut.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Https://youtu.be/fFuVO72QCNA

Nu-i atat de simplu.
Urmareste cu atentie clipul urmator. (primele 9, 50 minute)
Trebuie bineinteles sa muti backup ul din Google Drive in iCloud, insa nu merge direct, ai nevoie de un soft.

12 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Alea nu se mai pot recupera niciodata asa se intimplă cand schimbi telefoanele mesajele le pierzi definitiv.

Bula
| Bula a răspuns:

Iei conversatiile de unde ti-ai facut backup-ul.

| Corina64 explică (pentru Bula):

Se poate dacă transfer acel backup pe card de memorie și ulterior îl bag in cel nou?

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Sau o alta varianta, cu un alt program mai ieftin

https://www.tenorshare.net/......phone.html

| Corina64 explică (pentru NLS):

Este sigur acest site? Am conversații legate de munca și școala, vreau sa știu ca nu ajung și prin alte locuri

| NLS a răspuns (pentru Corina64):

Site-ul nu are in mod garantat virusi, iar programul este sigur (il gasesti prezentat in rewiew-uri de profil, si poti verifica pe scamadviser, daca ai indoieli).

Despre programul recomandat de Dan Cadar @ZonaIT, la fel, cunosc programele de la WonderShare, nu exista nici un risc.

| Bula a răspuns (pentru Corina64):

Telefoanele Android au card de memorie, pe care se poate face back-up, dar exista si posibilitatea sa faci copie si undeva pe un cloud.
Telefoanele Apple (iPhon-urile) au doar posibilitatea de salvare in iCloud (nu pot folosi card de memorie).

Ca urmare, pentru a transfera materialele (pozele, filmarile) de pe card-ul de memorie, trebuie sa copiezi acele materiale pe un calculator (cu ajutorul unui cititor de card), dupa care sa intrii de pe calculator in iCloud (cu un browser) si sa copiezi acolo materialele dorite.

In cazul Whatsapp, problema poate fi simpla sau se poate complica.
Simplu este daca pastrezi numarul de telefon vechi si ai salvat conversatile (in Whatsapp) inainte de schimbarea telefonului.
Complicat (aproape imposibil) este daca n-ai pastrat numarul telefonului si nu ai salvat (arhivat) conversatiile inainte de mutarea pe noul telefon.

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Ar trebui sa se restaureze mesajele vechi atunci cand instalezi aplicatia. Eu mereu am avut vechile mesaje pe telefoanele noi. Baga sim-ul in telefonul vechi si mai uita-te pe la setarile din whatsapp.

| dinaprilie a răspuns:

Backup in wahts..la conv si poze si si..restore account in iphone. La mine a mers. Whatsap are propriul "server de cloud".

| SpiridusulTuca a răspuns:

Pai te conectezi la contul de pe acel telefon. Ar fi trebuit sa isi faca singur restore. Acum tu trebuie sa bagi sim-ul in ala vechi, sa dai backup la contul de google la care vrei, sa bagi in telul nou sa reinstalezi whatsapp si sa vezi daca iti da. Daca nu mergi in setari la backup si alegi de acolo contul pe care era backup ul vechi

| GPA a răspuns:

Păi da, pentru că Backup-ul pe Android, la WhatsApp, se făcea în contul de Google (în Cloud, adică în Google Drive), apoi se restaura la instalarea aplicației. Ia încearcă să dezinstalez o WhatsApp, îți adaugi contul de Google în iPhone, activezi sincronizarea automată, instalezi Google Drive, îl deschizi, și instalezi și WhatsApp. Vezi acum dacă după sincronizarea cu Google primești și Backup-ul.

| Rihanna20B a răspuns:

Nu poți să transferi niciodată conversațiile pe alt telefon. Dacă telefonul vechi funcționează și ai încă mesajele fă screenshoturi la conversațiile pe care le vrei sau un videoscreen apoi trimite pe noul telefon! Alta metoda nu există.