| DenizAndreea a întrebat:

Bună seara! Peste cateva zile urmează să îmi cumpăr un nou telefon....intrebarea mea este. dacă îi scot cartela vechiului telefon si i-o pun celui nou...pe cel nou voi avea aceleași fotografii, fisiere ect ca pe cel vechi?

Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

NU, pe cartela se stocheaza daca ai optat din optiuni pentru asta doar numere de telefon (agenda) si mesajele, si toate acestea si numerele si mesajele sunt limitate, parca vreo 250 numere de telefon si nu stiu cate mesaje daca imi aduc bine aminte.
Apoi restul: imagini, filmari, mesaje, restul agendei sau agenda completa daca s-a optat sa nu fie pe SIM (Cartela) vor fi fie in spatiul de stocare a telefonului fie pe un card exterior introdus in telefon, celebrul card SD etc
Deci mai mult ca sigur fotografiile si celelate fisiere le ai pe vechiul telefon fie in memoria acestuia (sa zicem pe "hard diskul" telefonului, desi structural este precum un SSD) fie pe un card SD sau alt tip de card pe care il aveai sau l-ai montat in telefon, acest card de memorie este detasabil.
Daca ai in memoria telefonului fisiere te conectezi cu cablul de date si le descarci pe un PC apoi te conectezi cu noul telefon la acel PC tot prin cablu de date si le descarci pe noul telefon.
Daca este pe un card de memorie, scoti cardul si il pui la noul telefon si le poti vedea si/sau copia pe noul telefon.
Daca vrei ca vechiul telefon sa-l vinzi sau sa-l dai cuiva dupa ce ai recuperat fisierele pe care le-ai dorit de pe el recomand a se sterge acestea si apoi sa se dea 1-2 ori la rand resetare la setarile din fabrica ( un fel de wipe care sterge irecuperabil datele de pe telefon) daca ai avut poze indecente sau fisiere personale si nu trebuiesc vreodata sa ajunga la cineva inainte de a se da RESETARE DE FABRICA recomand si a se cripta continutul, metoda este simpla si este de genul celor descrise in linkul urmator insa vei sari peste etapa de BACKUP, caci tu vrei sa scapi de acele fisiere si informatii iar backup face ca informatiile selectate sa nu se piarda, deci pentru super siguranta se face criptare apoi resetare la setarile din fabrica apoi iarasi criptare apoi resetare la setarile din fabrica si apoi nici febeiul nu mai au ce face
cum se cripteaza pe Android : https://askit.ro/solutii/criptarea-unui-telefon-tableta-cu-android/

ps: criptarea ar trebui sa fie cunoscuta si acceptata de toata lumea mai ales ca traim intr-o lume in care fiecare pusti aproape stie sa foloseasca un program de recuperare a datelor, apoi daca este mediu catre avansati in cunostinte orice pseudo-hacker are un telefon pe mana cumparat de pe olx sa zicem la care proprietarul nu a avut grija sa steaga datele in felul descris mai sus, are timp liber si cunostinte de rootare a telefonului este posibil sa sustraga cateva date sensibile precum parole de FB,discutii, poze, fisiere etc
Nu va speriati in schimb, sansele sunt minime, si ca sa faci intamplator asa ceva cu telefonul unui necunoscut trebuie sa ai grave probleme mintale, pe de alta parte hackerii profesionisti doresc sa aiba acces la continutul telefonului unor persoane importante, pentru ca pot castiga bani multi din informatiile ce le gasesc acolo.
Eu militez pentru un internet sigur!

| DenizAndreea explică (pentru Simpatik):

Dar aplicațiile gen Messenger, Facebook, Snapchat, Tik tok vor apărea pe noul telefon?

| DenizAndreea explică (pentru DenizAndreea):

Încă o intrebare si gata. după cum am spus daca i-au cartela din vechiul telefon si o pun in noul telefon, pe vechiul telefon atunci când i se introduce o noua cartela si este aprins cel mai poate funcționa Facebook-ul, messengerul meu care erau pe acea cartelă?

| Simpatik a răspuns (pentru DenizAndreea):

Aplicatiile sunt instalate pe telefon, deci pe noul telefon ar trebui sa instalezi toate aceste aplicatii din nou sau alt mod ar fi acela de a te conecta prin browserul de internet de pe telefon direct pe site si te loghezi, asta merge pe Facebook de ex.
Deci instalezi aplicatiile din nou de pe magazinul google

"Încă o intrebare si gata. după cum am spus daca i-au cartela din vechiul telefon si o pun in noul telefon, pe vechiul telefon atunci când i se introduce o noua cartela si este aprins cel mai poate funcționa Facebook-ul, messengerul meu care erau pe acea cartelă?"

Cred ca da, va functiona Facebook pe vechiul telefon cu o noua cartela, nu stiu daca are vreo legatura cu autentificarea in doi pasi (daca o ai activata) dar fara probleme Facebook va functiona, caci tu te loghezi cu parola si username de pe orice device pe serverul lor.

3 răspunsuri: