| Tonyy25 a întrebat:

Salut.
Am un Huawei P40 Lite și temperatura procesorului ajunge pana la 53 de grade când ma joc pubg
Procesorul telefonului este un Kirin 810 și este destul de puternic (340000 în AnTuTu).
Voiam sa știu dacă este ok sa ajungă pana la 55 de grade când ma joc pubg și alte jocuri mai puternice?

6 răspunsuri:
| Benny09 a răspuns:

Nu cred că ține neapărat de procesor pentru ca se încălzește ție telefonul. Și telefoanele la 5000 RON pot sa se încălzească mai rău de atât. Posibil și o problemă din fabrică dacă se încălzește în permanență, nu numai când este folosit în joc. Procesorul se încălzește și din cauza temperaturii din încăpere, spre ex. Ziua și dacă este soare afara telefonul se poate încălzi mai mult decât noaptea. Și orice telefon se încălzește atunci când este folosit într-un joc în care si solicită resurse. Iar dacă îl folosești în timp ce este la încărcat altă cauză. Însă, ca să nu se mai încălzească exagerat, mai curăță și tu memoria RAM și închide aplicațiile care rulează în fundal. Și eu am Samsung cu 6GB RAM, procesor de la Snapdragon. Însă în Call of Duty mobile telefonul s-a încălzit la maxim 45 °C pe grafica maximă. Asta când am jucat, acum l-am șters. Iar în același joc pe Huawei P Smart 2019 am adus procesorul până la 61 grade, în PUBG până la 56 grade ziua și 48 noaptea. Din păcate telefonul avea memoria RAM prea mică și nu făcea față jocurilor "grele". În mod normal telefoanele au fost concepute pentru a face față și temperaturilor ridicare, însă cu timpul poți sesiza ca bateria nu mai tine ca înainte și se va cere schimbată. Eu de asta nici mai joc. Nu vreau să avansez degradarea telefonului, plus ca îmi fac nervi într-un joc ca CODM sau PUBGM plin de codați. La fel cum te arde la degete când joci PUBG din cauza că telefonul frige, la fel te va arde și la buzunar mai târziu când fie va trebui să cumperi altă baterie sau chiar un telefon nou.


Iar dacă telefonul tău cu "procesor bun" și un scor mai mare în Antutu decât telefonul meu ajunge să se încălzească mai tare decât telefonul pe care îl am meu și care în Antutu mi-a scos un scor de 289000... Atunci nu știu ce sa zic. Fie nu știi tu să îl folosești la capacități normale, fie telefonul are o problemă din fabrica.

| Tonyy25 explică (pentru Benny09):

Ce zic eu și ce răspunzi tu.
În primul rand nu am zis ca arde telefonul
În al doilea rand nu am zis nimic de baterie
În al treilea rand nu am zis nimic ca se încălzește în permanenta
Iar în al patrulea rand AnTuTu nu da valorile reale a încălzirii procesorului (asta mi-a zis un reprezentant Huawei)

Ma joc CODM cu graficile la maxim la 60 fps constant și doar mi se încălzește în partea de sus (unde este procesorul) Nu am zis ca arde happy

| Benny09 a răspuns (pentru Tonyy25):

Ești copil, nu am ce sa îți cer. Cine naiba ar juca joc ca PUGB? Fie un copil sau om matur cu minte de copil laughing Îți trebuie desen tehnic sa înțelegi cum funcționează un procesor. Greșeală mare ca ți-am răspuns, nu o făcea nimeni altcineva. Iar întrebarea ta este fără înțeles de asta nici nu s-a grăbit nimeni să îți răspundă. Învață să formulezi o postare cu subiect și predicat. Nici măcar nu explici problema cum trebuie. Iar la 55 grade sa știi că este cam problemă. Sa ma anunți peste 6 luni după ce ți-ai prăjit telefonul.

Iar eu ți-am zis ce afectează un procesor care se încălzește și este folosit în perioade îndelungate. Însă dacă faci tu pe deșteptul și consideri ca știi tu pe toate, atunci nu știu pentru ce mai postezi întrebări. Că vrei sfaturi, vrei îndrumări. Aaaa sau poate voiai sa pari și tu interesant cu telefonul tău cumpărat de părinți care oferă un scor 300.000 în AntuTu și oare cum își permite el sa se încălzească atât de tare? Oare? După câte vad, tu știi sa numeri de la 1 pana la 4. Ca în rest se vede ca ești pe din afara cu tehnologia. Du-te, mai învață și mai vorbim.

| Tonyy25 explică (pentru Benny09):

Trist.
Foarte trist ce se întâmplă pe aceasta platforma! Dar stai liniștit ca te-am raportat
Iar pana nu se ia masuri, eu nu renunț
Este inadmisibil cum un utilizator de pe TPU.ro poate sa își bata joc de alți utilizatori!

| Benny09 a răspuns:

Si numai un copil naiv crede ca face "Urban Downhill" pe un Rockrider ST 100 din decathlon. Fără suspensie pe spate și doar o furca de 80 mm. Pe partea cu copilul cred ca te-am ghicit.

| Tonyy25 explică (pentru Benny09):

Nu am mai întrat pe cont de 1 an dar în fine.
Daca chiar te interesează atâtea lucruri despre mine, sa ști ca am 21 de ani iar bicicleta mi-am schimbat-o acum 4 luni cu un Canyon CFR... A și vezi ca sunt la Facultatea de matematica și informatica ca am văzut ca ai zis ca "nu știu eu tehnologie"
Părerea mea este sa stai în bancuța ta și sa îți vezi de viața ta și de "desenul tău tehnic" în tehnologie?