| IaninaBailanno a întrebat:

Ce as putea sa am? Nu pronunț bine cuvintele si mă balbai cand vorbesc cu cineva. Cand vreau sa zic "si ce mai faci?" Imi iese "sssui" am ajuns să îmi fie frică să deschid gura ca pronunț prost. Am greseli de scriere și de exprimare. Pana si la bac anul trecut cand am cerut fișa după contestație au pus aia "laughing)))))))) limbaj de clasa 1"cu tot cu emoticon si m-am simțit prost. Nu inteleg sensul cuvintelor deși am 12 ani de școală și pare că sunt in clasa a 2 a la propozițiile cu "Ana are mere". In eseuri si in general si la compunerile de clasa a 1 a imi ies mai mult fraze simple decât o idee expusă în tot textul. Cu ultimii doi băieți cu care iesisem au vorbit niste prietene de ale mele si au zis ca sunt dubioasă ca nu pronunț cuvintele cum trebuie adica cand vorbesc si zic ceva imi iese asa "bubububuna"si in maxim 1 secundă spun acel bububu lung de exemplu. Dacă vreau să zic ce am facut "Am șost așas" În loc de am fost afara. De abia după a 4 a pronunție imi iese propoziția.

2 răspunsuri:
| Ana7807820 a răspuns:

laughing Te inteleg perfect. Si eu sunt balbaita putin. Doar ca am exersat mult in fata oglinzii si in fata unui public gen prietenii mei si nu mai sunt asa de balbaita. As zice sa faci si tu asa.

| Marcutz2001 a răspuns:

Su eu am problema aceasta. Incearca sa faci niste exercitii de dictie iar atunci cand vorbesti cu cineva nu te grabi. Vorbeste rar.