| Steisi a întrebat:

Salut, bună.
Știu ca am mai pus odată o întrebare similara, însă n-am primit suficiente răspunsuri și niciunul prea clar/explicit.
Are cineva idee, dacă a fost sau dacă știe ceva, legat de psihologul școlar?
Ma gândeam sa merg, însă nu știu exact care e procedura și n-am înțeles prea bine din articolele pe care le-am citit. Eram curioasa daca părinții sunt înștiințați de sosirea mea la acela, etc? Sau dacă mi se face o fisa sau ceva care sa ateste ca am trecut pe acolo?
Si, dacă a fost cineva, cum au decurs lucrurile? Te duci pur și simplu hopa topa, am o problema? Nu e ciudat? Cum și unde îl găsești? Întrebi la cancelarie sau?
Si ce îți face mai exact, iti pune întrebări sau te deschizi tu despre problema pe care o ai (ca ma gândesc ca, totuși, n-are cum sa ghicească)?
Adică, întrebarea de baza : cum poți sa îl abordezi?
Dacă are cineva mai multe detalii sau îmi poate povesti și mie despre "experienta" lui la psihologul Școlar, ca sa ma lămurească și pe mine?
Eu sunt genul puțin mai timida și nu știu prea multe, de aceea am nevoie și de un sfat.
Apreciez pe cei care răspund mai în detaliu.
Mulțumesc mult, fundita

Răspuns Câştigător
| grasullumi a răspuns:

Stai liniștită rolling on the floor))
Ceri o fișă de la diriginta/din cancelarie pentru psiholog, acolo se cere numele parintelui si semnatura (o poti completa si tu daca nu vrei sa afle parintii) si stabiliesti cu psihologul scolii programul in care vei merge in cabinetul ei/lui.
Cand simti ca nu mai ai nevoie poti sa nu mai mergi deloc=)
Fara cerere... fara probleme
Acea fisa e doar un acord ca tu sa participi la acele ore de consiliere.
Cu psihologul poti sa vorbesti absolut orice... orice ai pe suflet.el nu spune nimanui nimic.
Cand renunti la consiliere...nu,nu apare nicaieri ca ai facut cu consiliere psihologica.
Du-te cu incredere.

| Steisi explică (pentru grasullumi):

A, pai, nu vreau complicații... Ma gândeam doar sa trec sa cer un sfat... Nu sa afle diriga, etc. Fără acea fisa nu ma primește?

2 răspunsuri:
| pistachio a răspuns:

Bună, nu am experiență directă cu procedurile unui psiholog școlar, dar pot să îți dau niște detalii mai generale. De obicei, toți psihologii păstrează o evidență a persoanelor cu care discută pentru că pe baza ei se adună informații pe care le dai care îi ajută să vadă de ce ai mai exact nevoie pentru problema ta. Mă îndoiesc că e contactat vreun părinte pentru că nu există un motiv pentru care să faca asta, cu orice psiholog se păstrează confidențialitate. Ei nu au dreptul să divulge ceea ce discutați dacă nu e o situație necesară (adică te-ai putea pune tu pe tine în pericol și mă gândesc că nu e cazul tău). Legat de locul unde îl găsești, la mine în liceu exista un birou care era cabinetul psihologului și avea un program pe ușă - poate e așa și la voi. În cazul ăsta doar te duci direct acolo și bați să vezi când poți să mergi. Dacă nu afli nimic de locația cabinetului, cred că cel mai bine întrebi la cancelarie și îi spui că ai vrea să discutați o problemă pe care o ai. Legat de cum abordezi discuția, o să te întrebe care e problema cu care ai venit, aici pur și simplu îi zici care e situația și ce te deranjează. De acolo o să se pornească o discuție, îți mai pune întrebări ca să îi fie mai clar ce te deranjează și mai departe o să discute cu tine ce e de făcut. Ce se discută în cabinet, rămâne în cabinet.