| MudaHeg a întrebat:

Vreau să scriu aici ce am pe suflet și să primesc, totodată, răspunsuri serioase. Mi-este frică, enorm de mult, simt că disper în fiecare zi, la TV au arătat 790 cazuri și în august au zis că vor fi peste 1800..nu știu ce să mai cred, nu știu cum să scap de frica asta. Am consultat și un psiholog dar nu m-a ajutat, așa că am apelat aici, pentru a vedea părerea mai multor oameni. credeți că virusul ăsta va dispărea peste 2-3 ani? Cât credeți că va dura? Au zis că cel puțin anul viitor vor găsi un vaccin care ne va salva. La mare sunt peste 100 mii de persoane și ce e mai grav, e că nu le pasă! Distanța nu e de nici un metru, iar de mască nici nu mai zic. Eu stau într-un sătuc mic, în jur de 400 persoane și nu ies nicăieri, doar în curte. Fratele meu în schimb, iese, fără mască, pe seară, să se plimbe cu niște prieteni. In rest, cei din familie respectă normele de siguranță și nu iese nimeni în afară de fratele meu din curte, dacă nu are un motiv concret sau dacă e ceva urgent. Iubitul meu vine 6 km cu bicicleta la mine, unde jumătate de distanță e câmp, iar cealaltă jumătate e un sătuc mic. Uneori nu-și ia mască, pentru că uită. El stă într-un orășel, iar când iese își pune mască și iese doar pentru a cumpăra ce e necesar. Mi-e frică pentru sănătatea mea, a iubitului meu, a familiei mele, mi-e frică pentru sănătatea tuturor! Nu mai vreau să moară oameni, să fie atâtea cazuri sau să nu pot ieși în oraș de frică acestui virus. Ințeleg că nu suntem singura țară în care se află atâtea cazuri și că sunt țări mult mai afectate, dar domnul nostru președinte nu se sperie deloc, parcă nici nu-i pasă. Ar trebui, după părerea mea, să bage stare de urgență și să iasă lumea doar dacă e strict necesar, iar poliția să fie permanent pe străzi. Când s-a băgat ultima oară starea de urgență, au fost în jur de 100 și ceva de cazuri, cel mai puțin. Am plâns de fericire atunci. Mă rog la Dumnezeu în fiecare seară să ne ferească de acest virus, să dea putere tuturor medicilor pentru a trata toți bolnavii și să îi ierte pe cei care mor din cauza Covid-19. Unii spun că e o știre falsă, alții zic că e adevărat dar nu în totalitate, iar cei de la TV îmi bagă frică-n măduva spinării. Voi ce părere aveți? Aș vrea să-mi spuneți o părere totală, să înțeleg și să aflu și părerea altor oameni. vă mulțumesc!

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
10 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Asculta si sa iei in considerare numai de ceea ce spun medicii specialisti care in mod absolut sigur fac tot ceea ce pot sa faca pentru a mentine sanatatea fizica a acestei natiuni dezbinate.
Atunci cand politicienii precum : Ponta, Tariceanu si Ciolacu care zilnic erau foarte activi si vocali pe cateva canale TV in urma cu circa o luna, dar acum au amutit total : oare din ce motiv? thinking s-au baga si in medicina precum musca-n rahat, acum se vede ca sandramaua a inceput sa se cam duca naibii. Si uite asa am ajuns de tot rasul intregii lumi chiar si acelor... bananiere. Halal natiune. Misto parlament.

| Panamax a răspuns:

Cunosc cateva persoane infectate zilele acestea.Am vorbit cu ele la telefon, s-au infectat de la munca.
Niciuna nu prezinta vreun simptom, si nici nu au auzit de colegi care sa aiba.
Halal virus.
Cand eram racit pe vremuri consumam tone de servetele si tuseam cateva zile cu febra, frectii si ceaiuri calde.
Astia nimic, acasa si daca fac febra doctorul le-a recomandat paracetamol.

| Lowkee a răspuns (pentru Panamax):

In primul rand se stie demult ca unii sunt asimptomatici, deci nu vii cu vreo stie.
In al doilea, boala asta poate sa se agraveze brusc... daca s-au infectat zilele astea, mai e timp sa o beleasca.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Panamax):

De cate ori ai avut vreun virus fiind asimptomatic? Habar n-ai, normal, probabil nu cunosti nici termenul. Astia ca tine n-ar trebui sa ia legatura cu infectatii asimptomatici, ci cu cei decedati, direct.

| AnastasiaK a răspuns:

Tu chiar nu esti capabil sa intelegi un text simplu? Tu cunosti infectati asimptomatici, am inteles foarte bine (tu n-ai inteles in schimb, se pare, ca exista si unii CU SIMPTOME). Eu am zis ca nu ar trebui sa-i cunosti pe astia, ci pe cei decedati.

Chiar ai nevoie de traducere din romana in romana?

| Panamax a răspuns (pentru AnastasiaK):

Un cangur doi canguri.
2000 de morti la 20.000.000,asta daca ati fost atenta la orele de aritmetica.
https://www.mediafax.ro/......i-19126684

| christall a răspuns:

Esti o persoana buna. Faptul ca iti pasa de altii si te rogi pentru ei spune asta. Aceia care nu respecta regulile nu se gandesc decat la ei, din pacate. Nu trebuie sa-ti fie frica, daca esti intr-un satuc esti protejata, problemele sunt in orase. Evita sa te mai uiti la tv. Daca vrei sa fii informata, citeste stirile pe net, sunt mai putin panicoase. Ai grija de tine!

| MudaHeg explică (pentru christall):

îți mulțumesc mult!

| Lowkee a răspuns:

E bine ca esti precauta, dar poti fi precauta si fara frica. Cei mai afectati sunt batranii, oamenii cu alte probleme medicale...
Vaccinul am citit ca poate fi gata si prin septembrie, asta cel mai optimist, desigur...
La sat e putin lume, slabe sanse sa il iei. Calm down lol.

| Lowkee a răspuns:

Totusi n-ar strica sa mai iesi la o plimbare pe afara, nu e asa riscant afara.Doar sa nu te manance cainii.