| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a întrebat:

Dacă sunt în cartierul meu la 200 de metri de casă, în vizită la un amic, trece de ora 23.00, ce se întâmplă? Pot să merg acasă liniștit sau pot să primesc amendă? Pot să merg după ora 23.00 la un magazin non-stop să cumpăr alimente?

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca ai noroc nu primești amenda.
Daca ai ghinion si te întâlnești cu politia iei amenda.
Momentat poti iesi după ora 23 doar pentru motive esențiale. Motivele tale nu se încadrează iar din ce stiu eu magazinele non stop nu mai sunt non stop in starea de alerta.

| darrio2007 a răspuns:

Poti merge linistit acasa. Dupa ce te prinde si iti da amenda, nu vei mai merge acasa linistit.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ne aflăm inca in starea de alertă, magazinele se închid la ora 21.00
Deci, ce vorbești tu de nonstop-uri?!

"Art 1. Începând cu data de 12 februarie 2021 se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării (...)"

Dacă are handicap și nu se poate deplasa, specifici in declaratie (caz in care celalalt poate dovedi, in urma unui eventual control), dar dacă te duci la un pahar de vin și la o mică bârfă, riști să iei amendă, dacă la întoarcere ți se interesectează drumul cu cel al mașinei de poliție, aflată pe teren.

| Frank51 a răspuns:

Nu mai bine dormi la el?

Anyways... 200 de metri ii faci în 18 secunde fugind, șansele sa fie politie fix atunci sunt extrem de mici.

| floresdemayo a răspuns (pentru Frank51):

Mai bine isi ia cățelul cu el si se preface ca-l plimba, decat s-o ia la fuga. ))
Pe motiv ca e deranjat la burtică.

| Frank51 a răspuns (pentru floresdemayo):

Da, asta ar fi mai plauzibil, ai un motiv intemeiat si oricum nu pui in pericol pe nimeni plimband cainele asteptand sa-si faca treburile, sanse mari sa scapi de amenda. La mine la tara cam la 3 zile vine un echipaj de politie si sta maxim 2 ore in centru, suntem mai linistiti si mai iesim cand chiar trebuie.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Conform legii, dupa ora 23 iti trebuie declaratie.
Ma gandesc ca nu stai la bulevard unde poti fi observat usor daca trece politia, dar daca esti prins fara declaratie e nasol.
Stiam ca magazinele se inchid acum toate la ora 21, nu stiu sa mai dea voie la non stop decat la o benzinarie. In orice caz ai nevoie de declaratie dupa ora 23.

| badpanda a răspuns:

Daca fix la ora 23 te apuca foamea si e musai sa pleci, asta este.
Scrii pe declaratie ca in timpul zilei dormi si te joci pe pc iar dupa 23 ai nevoie de alimente.