| kanci a întrebat:

Membri TPU, ajutati-ma putin. Am un frate clasa a 8-a, iar eu sunt a 12-a. Problema e ca acum cu aceasta carantina ne ciondanim din ce in ce mai des. Sunt trista ca inainte nu eram asa, parca ne-am schimbat, am devenit mai rai si unul si altul. Ne spunem cuvinte dure, urate, ne certam mereu. Cum sa trecem peste? Cum sa ne impacam? Epidemia asta ne-a schimba complet, ne-a transformat, nu stiu cum sa mai facem.

Atenţie! Problemele medicale necesită asistenţă/consult specializat, vă recomandăm să apelați la acest tip de consult pentru diagnostic și tratament. Sugestiile utilizatorilor TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical.

Psihologii voluntari din secțiunea Coronavirus răspund doar întrebărilor legate de ce simțiți în această perioadă, întrebări care au legătură cu starea voastră psihică în contextul pandemiei.
Pentru informații oficiale despre pandemia de coronavirus folosiți site-ul https://stirioficiale.ro sau alte surse validate de autoritățile statului.
| SimonaPSI a răspuns:

Salut, intre frati se mai intampla sa existe tensiuni. Sunteti insa destul de mari ca sa va intelegeti prioritatile unul altuia, sa va respectati spatiul intim si sa faceti din timpul petrecut impreuna unul pretios. Poti face lucruri pe care le stii deja... activitati comune, ajutor reciproc la invatare, sarcini legate de casa in care locuiti.
Dar cred ca cel mai important este sa va respectati ideile, pasiunile, intimitatea. Sa intelegeti daca merita efortul sa va certati pentru niste lucruri nesemnificative.
Stabiliti reguli de convietuire si respectati-le. Si nu uita, iti va ramane frate toata viata. E important sa gasesti un mod de comunicare potrivit, aliniat cu nivelul lui de intelegere si disponibilitate. Succes!

Simona CarstoiuSimona Carstoiu
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ce-ar fi sa discuti asta cu el si sa faceti un pact intre voi doi, sa fiti mai buni si mai intelegatori, unul cu celalalt?
Epidemia nu v-a schimbat, tot voi sunteti, aceeasi fratiori care va iubiti, doar ceva mai egoisti si irationali, fiindca nu vreti sa cedati la nimicuri, di orgoliu (prostesc).
Sunteti destul de mari sa puteti discuta si clarifica acest lucru, care nu se mai poate amana, dar s pot gasi cai comune de convietuire si acceptare, cand impartiti aceeasi casa si familie.

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Nu cred că doar carantina a făcut asta da' no...