Ce opere se pot da la bac anul ăsta?
Ce credeti ca pică anul acesta la bacalaureat romana? Pareri
Hei, salut TPU.Acum cativa ani am citit o carte despre 2 prieteni, un baiat si o fata, in care fata a murit in urma unui accident...nu mai stiu multe detalii...dar cred ca a fost facut si un film ..stie...? (mai mult)
Vreau sa îmi faceți o poveste in care un băiat de 12 ani și o fata tot de 12 ani se plac. Dau fundița.
Vreau și eu o poveste pe care sa o scriu pe Wattpad. Vreau sa fie despre un băiat de 12 ani și o fata tot de 12 ani care se plăceau. Va rog frumos dau fundița.
Ce se intampla daca la examenul de capacitate daca la numarul exercitiului in loc de punct am scris o paranteza. gen : 3) poate fii considerat semn?
Salutare. Am o întrebare la română. Exista un exercitiu in care trebuie sa ilustrezi doua trăsături ale genului liric cu exemple, unul din trăsături este "nu sunt prezentate personaje " cum pot...? (mai mult)
Hei TPU cine ma ajuta cu aceast exercițiu! Am nevoie de el pentru proiect! Va rog ajutati-ma! Cerința spune:O oferta turistica realizata de voi-(material publicitar)
Poate cineva sa-mi faca o poezie despre "Aspiratia spre absolut", asa este si titlul. Sa fie de 3-4 strofe va rog frumos daca se poate, am nevoie urgenta.
La liceul care vreau eu pot intra și cu ultima medie care a fost anul trecut sau trebuie sa iau mai mare? Dau funda
am si eu o intrebare daca am fost la examen la romana pe 19 iunie si nu am fost la mate pe 21, pot sa le dau peste cateva zile sau trebuie neaparat sa astept un an?
Nu am fost niciodata la biblioteca si nu stiu cum se procedeaza. Cate carti am voi sa imprumul lunar si cat ma costa?
Salut, luni am avut examenul de limba romana si era un exercitiu care zicea sa precizam 2 diftongi din text, iar eu am scris cuvantul, , noaptea, , si am incercuit literele ea pentru ca sa se inteleaga...? (mai mult)
Ce putea să însemne slashul " /", cum se foloseste și ce aparține?
Propozitia ' Intrebarea sa mancam nu mi-am pus-o' este atributiva?
Heii TPU ieri am dat examenul la romana iar la {subiectul al 2- lea ex.6} am intrebat profesorii cu care stateam daca pot sa pun deasupra prop. ce sunt {principla si subordonata atributiva} si au zis ca...? (mai mult)
Mi se poate anula examenul dat la română daca am taiat pe un rand, gresind un cuvant si apoi am scris in continuare, ci nu sub acel rand tăiat?
Hei.Azi am dat evaluarea nationala. La exercitiul cu cratima am scris camarcheaza elidarea vocalei i si conservarea metricii versurilor. Problema este ca poezia avea versificatie moderna deci conservarea...? (mai mult)
Azi am avut evaluarea naționala! Am 2 nelămuriri : 1- la sinonime in barem era "se ivea" îmi scade ceva dacă am scris se ivi? 2 la un cuvânt prin conversiune primesc cele 2 puncte dacă ...? (mai mult)
Deci, aș vrea sa creez o poezie pentru unchiul meu care se va întoarce din străinătate. Cine mă poate ajuta?
Care este diferenta dintre insa si dar?
Stiu ca e o intrebare stupida! Dar as dori sa stiu ce credeti ca ar pica la sub 3 la romana! Am invatat toate operele dar vreau sa ma axez pe ceva!
Salut tuturor! Am început să scriu o carte pe wattpad și aș vrea să cer parerile voastre despre ea, puțină critică constructivă. Sper că o să vă placă. Mulțumesc...? (mai mult)
Îmi da-ți și mie un Link cu subiectele de evaloare nationala la clasa a 8a. Și dacă se poate sintra rezolvarea. Mulțumesc.
Am si eu o intrebare: Propozitia subordonata din fraza: "Aceea este casa gata sa fie zugravita" este atributiva?
Daca am scris la examen fraza aceasta: Cartea sa ajute multi elevi a fost editata la Bucuresti! Este atributiva?
Astazi am dat Evaluarea Nationala la romana. Foarte simpla, genul liric :). Am o problema, am scris cu pix cu gel si din cauza transpiratiei in unele locuri s- a cam intins cerneala. Nu era foarte...? (mai mult)
Cine vine sa ma duca e atributiva? =] am scris prostia asta la examen macar daca puncteaza ceva
Am avut azi evaluarea naționala la romană, am scris pe ciorna pastelul și ca fraierul am tăiat o și am scris pe foaia de examen LIRIC argumentarea! Câte puncte iau? Din 16 Ma gândesc ...? (mai mult)
Cuvantul,, lăsând" poate fi format prin derivare cu sufixul ând?
Filmul The fifth wave se gaseste si sub forma de carte? Daca da, are mai multe volume sau este o singura carte?
Hey dragi prieteni, mi s- a oferit o foaie la tabara de vara. As vrea sa va intreb ce carti interesante stiti in afara de romane(mi- am lut doua romane si nu inteleg din ele nici o iota:(( :(( )imi ...? (mai mult)
Care sunt speciile literare?
Ce credeți ca pică la bac la subiectu 3 la română? Voi pe ce vă axați mai mult?
Va rog cine imi explica cum e cu propozitia subordonata concesiva si cu cea consecutiva CV CNS?
are varul meu un accent de ungur, adica vorbeste cu ș si parca ar fi engleza, cum ar putea scapa de el? ( nu e ungur, dar a lucrat in Ungaria 6 ani )
Heii! Ce credeti ca o sa ne de-a maine la examen la Sb I punctul B?
Heii, cum pot invata engleza cat mai repede?
Buna imi puteti spune va rog ce opere se incadreaza la urmatoarele romane, le vreau pe toate: Roman psihologic Roman interbelic Roman postbelic Roman al experientei Roman psihologic apartinand perioadei...? (mai mult)
Ce se cere la examen la genul epic si liric? Sa raspunda cineva sigur pe el si sa imi mai spuna si mie ce sa mai repet acum pe ultima suta de metri! VA roog!
Hey! As vrea sa cumpar seria de carti Harry Potter dar nu separat. Cine stie un site in care pot cumpara cartile intr-un singur pachet?
Ma poate ajuta cineva sa gasesc urmatoarea carte? Ion Lungu, Velicanu - Sisteme informatice-analiza, proiectare si implementare, Ed economică, Bucureşti 2003
Heii! O intrebare pentru cei de clasa a 8-a.Ce credeti ca o sa ne de-a la examen la romana la Sb I punctul B? MULTUMESC!
Pentru cei din Timisoara Mai este libraria adevarul de langa cartea de nisip? Daca nu, s-a mutat altundeva? si unde?
Doua animale care stralucesc in intuneric M_ _ _ _e V_ _ _ _i
:D Este cam greu sa ma întorc la origini si sa va explic totul, deci o sa o fac pe scurt... La varsta de 6 ani am inceput sa scriu tot felul de texte literare, pana m- am perfecționăm oarecum...? (mai mult)
Ce ziceți ca pică anul ăsta la subiectul 3 la bac la română?
Bună are cineva Triplu H ambele în format pdf vă rog?
sunt in clasa a12-a uman si voiam sa va intreb ce credeti ca va pica la bac romana partea a3-a! multumesccc
Ce credeti ca se va da la bac la partea a 3-a(romana)?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Hopoblade întreabă:
LisaJulie întreabă:
Ion1989 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Mad Max
Fie ca il preferi pe Mel Gibson ori pe Tom Hardy in rolul lui Max, noi te provocam sa ne arati cat de mult stii despre celebra serie de filme!