anonim_4396
| Anonim întreabă:

1 - Cica sarpele vorbitor din gradina edenului era satana undercover.
2 - Cica satana a vorbit prin intermediul sarpelui.

1 - Daca a fost satana deghizat in sarpe, de ce a primit o pedeapsa de scurta durata si de ce oamenii au primit una de lunga durata?
2 - Pai daca a vorbit prin intermediu lui, de ce a pedepsit acel zeu sarpele si nu pe adevaratul vinovat mai ales ca pretindeti a avea un zeu atotstiutor?

15 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Dumnezeu nu este doar bun, el este si drept. Din acest motiv el va actiona in consecinta, pedepsind sute de serpi nevinovati, miliarde de oameni nevinovati, miliarde de alte animale nevinovate, this guy: http://www.time4news.ro/......p?/img.php

and, other guys, and even more guys.
And so on...

| Anonim explică (pentru Inferno):

Pai vad ca a inceput sa se razbune si pe soparle

http://en.wikipedia.org/wiki/Anguis_fragilis

Avand in vedere ca seamana atat de mult cu un sarpe, zeul atotstiutor nu a putut face diferenta si a luat picioarele si acelui animal.

Dar cum zice si DarkAndDreary, cine suntem noi sa judecam.

* din moment ce creationistii crestini spun ca serpii si soparlele sunt soiuri diferite iar biblia spune clar SARPE, ei nu pot pretinde ca in biblie e vorba de acel animal.

** de fapt... avand in vedere ca pentru unii "cerc" se mai traduce si ca "sfera", parca vad ca si "sarpe" se traduce ca "soparla".

| Purec a răspuns:

Cand eu ti-m spus ca povestile biblice sunt simple poevsti cu rol moralizator, care ori sunt rodul imaginatiei oamenilor de acum 2000 de ani, ori sunt fapte povestite de oameni care nu le-au trait, iar acele apte au fost distorsionate semnificativ, a parut ca ai inteles, dar se pare ca nu )

| Anonim explică (pentru Purec):

Se pare ca tu esti chiar incapabil sa inteleagi pentru cine sunt adresate intrebarile.

Doar pentru ca anumite intrebari sunt gresite sau irelevante din punctul de vedere al unei ramuri din crestinism, nu inseamna ca sunt cu adevarat gresite sau irelevante.

Daca intrebarile nu tin de ramura ta deoarece tu o arzi gen "ie metafloric", nu inseamna ca ele nu se aplica altor ramuri.

Exista 42000 ramuri in crestinism si fiecare vine cu o anumita versiune.

Ti-as putea pune si tie niste intrebari legate de afirmatiile tale gen "au fost distorsionate" dar mi-e ca o sa eviti iar sa raspunzi sau o sa schimbi subiectul la fel cum ai facut de fiecare data cand ai intampinat probleme.

Repet iar (cu toate ca stiu ca o fac degeaba), daca intrebarile nu au legatura cu ramura / varianta ta, nu inseamna ca ele nu se aplica altor ramuri.

Ti-am mai explicat cum e cu intrebarile si pentru cine sunt dar se pare ca tu chiar nu poti sa intelegi. Nu o mai arde tupeist ca n-ai cu ce.

| Purec a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu o arzi tupeist.Pui intrebari fara sa astepti un raspuns. astepti doar sa scrie cineva variatna ta, sa te aproape cineva. Asta e o forma grava de prostie. Daca pui o intrebare, care e stupida, si astepti si un raspuns care sa te aproape, atunci ce sa mai zic despre tine?happy


Nu stiu de unde problema asta a ta cu "ie". Nu am zis ca e metaphoric, am zis cu totul altceva. Povestile, de orice fel, transmise de la un om la altul prin viu grai, dupa ce trece pe la un nr x de oameni, povestea este cu mul schibmata. Chiar si in ziua de azi se poate observa asta. Sunt povesti moralizatoare de la oameni pentru oameni, acum 2000 de fiind cat se poate de importante. Biblia este doar o carte, nu are nicio legatura cu ideea de divinitate. Daca vorbesti strict despre biblie, si sustii ca "zeul vostru era imbecil pentru ca povestea nu are logica", cazi grav in ridicol. De ce? Hai ca iti explic, desi stiu ca nu are rost. Este doar o poveste, cum poti sa sa faci o analzia obiectiva pe baa unei povesti? Eo simpla poveste, ca si un basm, are fix acelasi rol. E ca si cum ai spune ca zmeul nu stiu care era cretin. Deci repet, daca analizezi biblia, o faci degeaba, in ea sunt texte adunate de la o multime de oameni. Oameni evident unii mai prosti, altii mai destepti. Deci biblia este doar o colectie de scrieri crestine, puse imrpeuna cu ajutorul unui conduator roman... nu le am cu istoria, dar cred ca e vorba de imparatul Cosntantin sau asa ceva.( ps: nu caut pe goagle ca altii laughing

Ca tot o dai tu in inteligenta ta, ca exista mii de alti zei. Daca ataci crestinismul pe baza povestilor biblice, atunci pe lagna faptul ca nu e frumos sa faci asta, esti si ridicol happy De ce nu ataci si alti zei, culte religioase? Crezi cumva ca acelea sunt reale? si tu estic restin, dar fara S happy

| Anonim explică (pentru Purec):

Deci e clar, nu te duce capul sa intelegi intrebarile si nu esti capabil sa intelegi cum e cu ramurile crestinismului. Pune mana si mai invata. Dupa cum am zis (dar o fac degeaba), sunt multi care considera ca povestile din biblie au fost pe bune si ca nu sunt doar exagerari sau povesti metaforice. Daca eu pun o intrebare din punctul celor care considera ca au fost pe bune iar tu o arzi "povesti exagerate", asta NU inseamna ca intrebarile mele sunt gresite. Ele doar nu ti se aplica tie. Dar te inteleg. Logica ta de balta nu iti permite sa gandesti atat de departe.

"nu e frumos sa faci asta"... ba da, e frumos. Nici o religie nu e scutita de la critica.

"De ce nu ataci si alti zei"... atac. De ce nu o fac pe TPU? Ce rost are sa pun intrebari legate de zeii altor religii cand voi habar n-aveti cum e cu crestinismul? Ia-te pe tine drept exemplu. Nu esti capabil sa intelegi niste chestii elementare gen "Daca eu pun o intrebare din punctul celor care considera ca au fost pe bune iar tu o arzi "povesti exagerate", asta NU inseamna ca intrebarile mele sunt gresite". Cam cat de multe crezi tu ca stii legat de alte religii?

"Crezi cumva ca acelea sunt reale"... sunt la fel de reale ca dragonul invizibil din camera mea.

| Purec a răspuns (pentru anonim_4396):

Cica intrebarile nu mi se aplica mie. Esti tare ce sa zic. Pai tu ai pus o intrebare la care poate raspunde oricine. Eu vin si imi expun punctual; de vedere. Tie nu iti convine si ma jignesti. Apoi spui ca sunt multi care cred ca sunt poivesti pe bune, dar din cate se apare, p[ana acuma nu a aparut nici amcar unul singur care sa sustina asta. Vorbesti din auzite, ai apreri fixe ( si proaste), nu intelegi nici cele mai simple notiuni si o arzi aiura pe TPU. Nicio religie nu este scutita de la critica? Religia aia oricare ar fi ea are niste adepti care cred in ceva, si nu poti critica pe cienva pentru ceea ce crede, poti allege sa stai deoaprte si9 sa nu crezi, dar sa critici ceva ce ar trebui sa nu te intereseze este dovada de nesimtire. Unde mai pui ca " zeul vostru un idiot", nu o sa fie niciodata considerate critica, sau poate atata poti tu.

Critici si alti zei? Unde la tine in dormitory? In visele tale erotice? Afirmatii de genul, fac asta dar nu aici ca nu am cu cine, nu te onoreaza deoc, ci din contra, te pun si mai mult in ridicol.


ps: Intrebarile nu sunt din punctual de vedere al celor care considera ca. O intrebare este aceeasi pentru absolut toata lumea, fie ca iti place tie sau nu. AI chef sa pari intelligent, e ca nevoia de sex a altor obsedati, te inteleg, dar, uneori mergi rpea departe, si excaladezi chiar si cele mai inalte culmi ale prostiei

| Anonim explică (pentru Purec):

Inteligenta ta ma uimeste (si nu e un compliment).

"Cica intrebarile nu mi se aplica mie"... pai nu se aplica deoarece tu nu faci parte din cei care cred ca anumite pvesti au fost pe bune. E chiar atat de greu de inteles? Cati ani ai?

"Pai tu ai pus o intrebare la care poate raspunde oricine"... sigur, poate raspunde oricine DAR dupa cum am tot zis de atatea ori, daca tu faci parte din ramura X iar intrebarile mele se aplica altor ramuri, asta NU inseamna ca intrebarile mele sunt gresite. Poate sunt gresite pentru ramura ta dar e irelevant. Tot ce trebuie sa zici e ceva gen "eu cred asta" si atat nu sa o arzi tupeist gen "eu ti-am tot explicat dar tu nu poti intelege".

Sunt unii care cred ca potopul global a fost pe bune. Tu poate ca nu crezi asa ceva. Daca eu pun o intrebare gen "cum au incaput toate animalele pe arca", daca tu vi si zici "povestea e metaforica, e doar o exagerare a unor evenimente, ha ha ha, esti prost, ti-am mai explicat, eu sunt miezul din fanta", demonstrezi doar ca la capitolul religie esti mai varza decat varza.

"p[ana acuma nu a aparut nici amcar unul"... daca nu a aparut nimeni ce? Stii macar de ce nu a aparut nimeni? Fac pariu ca nu.

"are niste adepti care cred in ceva, si nu poti critica pe cienva pentru ceea ce crede"... facepalm. Bravo, dai dovada de prostie uriasa.

Pai folosind logica ta de balta, Hitler nu trebuie criticat. Nazismul nu trebuie criticat. Inchizitia nu trebuie criticata. Nu trebuie sa criticam nici musulmanii care se sinucid cu bomba.

Conform logicii tale de balta, trebuie sa "stai deoaprte si9 sa nu crezi" deoarece "sa critici ceva ce ar trebui sa nu te intereseze este dovada de nesimtire".

"zeul vostru un idiot"... arata-mi unde am zis asta.

" nu sunt din punctual de vedere al celor care considera ca". ba da, sunt dar IQ-ul tau nu te ajuta sa intelegi.

"O intrebare este aceeasi pentru absolut toata lumea, fie ca iti place tie sau nu"... am repetat mai sus cum e cu cei care cred ca potopul a fost pe bune si cei care cred ca nu.

"AI chef sa pari intelligent"... nu par, sunt. Spre deosebire de tine, stiu mai multe cand vine vorba de "religie" si "istoria religiilor".

Tu ori esti troll, ori chiar nu poti intelege niste chestii elementare. As prefera sa nu te mai bagi in seama cu mine deoarece discutiile cu tine sunt degeaba tu fiind incapabil sa intelegi niste chestii atat de simple. Esti tupeist degeaba.

| Purec a răspuns (pentru anonim_4396):


Asta cu "intrebarile nu se aplica" ai scos-o din context, de fapt ziceam ca tu nu poti sa spui cui se aplica o intreabr esi cui nu se aplica. Daca scoti din context si vrei sa apri intelligent, nu iti iese.

Repet inca odata. Intrebarile nu se aplica unei anumite ramuri. Pui o intrebare si cienva iti raspunde, pentru ramuri, viziteaza copacii ( oricum dupa inteligenta ta ar trebui sa locuiesti in unul)

Daca pui o intrebare " cum au incaput animalele pe arca", nu numai ca dai dovada de nesimtire dar sfidezi si orice urma de logica. Intrebarea asta si-o poate pune un copil, daca ai mai mult de 14 ani, e grav. Plus ca daca pui intrebarea asta asteptio doar sa vina cienva sa zica " nu aveau cum sa incapa, este o minciuna, si dumnezeu nu exista", iar ceilalti sunt imbecili. Este un fel de fetish ciudat al tau, sau ce e cu tine?

chestia cu zeul idiot ai spus-o de mai multe ori, reciteste-ti raspunsurile, eu nu umblu prin gunoaie

Inca odata iti repet, dar ultima aora. Nu poti sa pui o intrebare pe un site public, doar pentru o categorie de oameni. Daca faci asta inseamna ca nu astepti un raspuns, ci doar ceva ce iti convine. Iar cel care pune intrebari si asteapta sa I se raspunda cum ii place lui cum se numeste? Daca nu sti, te anunt eu cum happy


Cand inteligenta o sa se masoare in ceea ce stii despre un anumit lucru, o sa cobori si din copac, si o sa iti cada si parul in plus de pe corp laughing

| MiyakoSaki a răspuns:

Nu stiu.nu ma bag

| anonimg a răspuns:

Lucrurile spirituale trebuiesc judecate spiritual.
Acolo este o fagaduinta -femeia reprezinta biserica, biserica ce va zdrobi capul 'sarpelui cel vechi numit Diavolul sau Satana', asa cum spune Biblia. Apostolul pavel spune mai departe: "Dumnezeul pacii va zdrobi in curand pe Satana sub picioarele voastre."(Romani.16:20) Se intelege dar ca biserica nu este o cladire -ci urmasii Domnului din toate veacurile. Satana este zdrobit atunci cand prin puterea divina omul biruieste ispita si trece cu bine prin incercari. Aceasta nu se face fara o lupta; de aceea este scris ca va fi zdrobit calcaiul femeii(al bisericii).

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Lucrurile spirituale trebuiesc judecate spiritual..."

...si minciunile religioase exact ca ceea ce sunt...

| Alcyon a răspuns:

Asta-i doar o povestioara cu talc, din care reiese ca pretul cunoasterii este suferinta. Omul este dispus sa plateasca acest pret pentru a evolua, pentru a se desprinde de starea de "animal". Evident, oamenii incearca mereu sa se apropie de starea paradisiaca, de fericire totala, pe care nu reusesc s-o atingi niciodata, tocmai din cauza ca sunt dotati cu constiinta de sine si s-au rupt de animal. Povestioara nu pune accent pe relatia dintre sarpe si Dumnezeu, ci pe relatia dintre sarpe si om. Ea este cea care-i scoasa in prim plan, cu scopul de a reliefa ceea ce ti-am zis. Asta a fost intentia autorilor acestei povestioare, care, din pacate pentru ei, nu s-au gandit s-o transforme in roman sau intr-un soi de foileton de genul: intoarcerea sarpelui, sorta sarpelui etc. etc.
Daca iei totul ad litteram, normal ca o sa para o aiureala. Si o sa te intrebi ce dracu mai e si asta... Totusi, un intelectual, va incerca sa gaseasca sensurile mai profunde ale istorisirii.

| DarkAndDreary a răspuns:

1. Magic
2. Magic
3. Cine te crezi tu sa-l judeci pe Dumnezeu?!
4. Cine te crezi tu sa-l judeci pe Dumnezeu?!

| Delmoniko a răspuns:

"Undercover"? Ai 15 ani? rolling on the floor