| Asigned2009 a întrebat:

2 tineri (de 18 ani) au voie sa boteze un copilas dintr-un centru de orfelinat daca nu sunt cununati religios?

Răspuns Câştigător
| angelica02 a răspuns:

Eu iti spun sincera verisoara mea acum 3 ani nu era inca casatorita avea doar prieten si a fost nasa si a putut sa boteze, pentru ca preotul a lasat-o i-a zis ca nu are numic acum daca e sa fie ceva si sa nu fie adevarat e pacatul lui

12 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Daca au trait pacatul desfranarii impreuna nu.
, dar pentru publicitate si raspuns la judecata cred ca se poate, dar de unde stiu ca acel copil nu e botezat? sau vrea sa-l boteze la vreo secta?

| Freeeagle a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

,,Pacatul desfranarii '' cum de nu vezi in biblie cum Yahwe ( Dumnezeul iudeo-crestin) da comanda directa cum sa plateasca un violator pe tatal victimei ca sa fie,, iertat''http://www.trilulilu.ro/video-cultura/lege-deuteronom-22-28-29 sau cum Iacov a curvăsărit cu tot neamul lui chiar si cu slijnicele, facand copii APROBATI de Yahwe ( Dumnezeul iudeo-crestin) este descris CLAR in biblie nu in alta parte http://www.trilulilu.ro/......ie-nu-a-ie pe astea NU LE MAI VEZI, ca nu te lasa popa sau pastorul! ce fraier!

| milan9 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Trebuie sa recunoastem cu totii ca cei prezentati in acele filmulete chiar NU au ce cauta in misiunea preoteasca...
Si nu inteleg de ce nu sunt dati afara de la prima abatere astfel de oameni nepotriviti - cei mai mari dusmani ai Bisericii Ortodoxe.

Exista si astfel de cazuri regretabile.
Cazuri de "lipsă de vocaţie" au existat mai mult sau mai puţin şi în timpul Mântuitorului şi al apostolilor. Şi ei se confruntau cu necesitatea unei aspre selectări a oamenilor care doreau să poarte o astfel de sarcină a preoţiei...

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru milan9):

Cel mai mare pacat este a judeca preotii

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Freeeagle):

Ce e mai inainte 0 sau 1? tu citesti o carte pe sarite sau in ordine de la prima la ultima pagina? ia vezi la ce pagina a fost Iacov si la ce pagina e pacatul desfranarii. incearca sa gandesti logic, bineinteles nu trebuie sa si reusesti

| oprescudorin11 a răspuns:

Daca Ioan Botezatorul (necasatorit)l-a botezat pe IISUS Christos, inseamna ca ai voie! Nu amandoi, ca sot sotie, doar unul dintre voi!
Si eu, nefiind casatorit,(e drept ca aveam doar 15 ani) am fost nasul unei verisoare, mi s-a permis!
Intreaba un preot serios, eventual un calugar de la Patriarhia Romana.Pentru siguranta.II gasesti in Catedrala Patriarhala.La P-ta Unirii, la Dealul Mitropoliei.Aia stiu carte!

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru oprescudorin11):

Si pe ioan botezatorul cine l-a botezat?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

El a inventat Botezul(ca sa ma exprim asa!)
Ceea ce voiam sa demonstrez!
Cel mai mare pacat este altul decat a judeca preotii! Ca am vazut un raspuns al tau! PACAT MARE este sa judeci pe oricine!
Cel mai mare Pacat este sa te crezi tu insuti Dumnezeu:sa fii, sa zicem ATEU.

| casian_6565 a răspuns:

Nu. Trebuie sa fie cununati religios.

| b0denN a răspuns:

Nu

| NI_KA_IC_XC_1993 a răspuns:

Decat un preot ortodox care a primit harul apostolic hirotonie cu punerea mainilor mai marilor preotilor pe cap poate savarsi aceasta Sfanta Taina, orice este in afara Bisericii Ortodoxe a Lui Hristos, este erezie si anatema.

Fapte 20:28.
Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.

Fapte 14-23
Şi hirotonindu-le preoţi în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredinţat pe ei Domnului în Care crezuseră.

1 Timotei 4:14
Nu fi nepăsător faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoţilor.2Tesaloniceni 3:6
Fraţilor, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi.