|

Am văzut o postare pe Facebook și m-am întristat foarte tare când am văzut câți oameni cu IQ mic există...

Subiectul era despre Dumnezeu.

Întrebarea era următoarea: " În cine crezi? Dumnezeu sau Satana?

Cine crede în Dumnezeu să dea ador, iar cine crede în Satana să dea like.

Erau 200 și ceva de ador-uri și vreo 10-30 de like-uri.

Adică 200+ oameni cred în Dumnezeu, iar 10-30 oameni cred în Satana...

Erau și vreo 20-30 de comentarii.

Toate comentariile erau cu " Dumnezeu ", cu excepția a vreo 1-2-3 comm uri în care au pus o inimă ( ador ) și al unuia care întreabă " păi nu există și Dumnezeu și Satana? "

Deci doar 1 om din atâția oameni și-a dat seama că există și Dumnezeu și Satana?

Dacă zici că există doar Dumnezeu, e ca și cum ai zice că există doar bine în lume și că nu există răutate, dar nici n-am știi ce ar însemna ceva rău presupun.

Chiar atât de neimportant este acest subiect pentru majoritatea oamenilor? Acesta ar trebui să fie cel mai important subiect pe acest pământ. Dumnezeu ne-a dat viață. Pentru binele nostru și al Lui ar trebui să dăm mai multă importanță și să ne gândim la asta, nu să fim proști.

Deci chiar mă întristează... Mai ales faptul că Iisus Hristos a murit pentru păcatele noastre și noi tot continuăm să facem păcate, mulți dintre noi fără ezitări. Ar trebui să se gândească lumea în felul următor: atunci când face un păcat, îl ucide pe Dumnezeu.

Am impresia că tot mai mulți oameni doar zic că, cred în Dumnezeu, dar ei de fapt, doar zic, nu și cred 100%. Parcă tot mai mulți oameni se îndepărtează de Dumnezeu.

Voi ce părere aveți despre acești oameni? ( Nu cer părerea celor care nu cred în El. )

95 răspunsuri:
| a răspuns:

Prost și lipsit de bun simț mi se pare cel care nu poate accepta o părere contrarie cu a lui. Și nu știu care se poate caracteriza mai bine prin asta, credinciosul sau ateul?!
Eu că ateu te înțeleg pe tine, că preferi sa ai o religie, te înțeleg că tu vezi lumea altfel și mă bucur atunci când prin convingerile tale faci bine altora și nu încerci să le impui modul tau de gândire.
Mă pot aștepta la același lucru de la tine? M-aș bucura, pentru că puțini adepți ai unei religii pot accepta și ceva din afara.
Cred că important este sa ne respectam unul pe celălalt, indiferent de religie și alte aspecte. Sa dorim sa facem bine și fără a avea convingere regeligiosa.

| explică (pentru LaraClarice):

De acord. ( O mică parte din răspunsul tău nu am înțeles o, nu am înțeles la ce te-ai referit, dar în fine, nu-i așa de important. )

Doar că mie nu mi se pare prost cel care nu acceptă o părere contrarie cu a lui, așa este el, asta e. E doar un lucru rău ce face, dar nu sunt eu în măsură să spun că e prost.
Și nu e nici lipsit de bun simț, dacă nu realizează că este o greșeală ceea ce face. Părerea mea.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Ce anume nu ai înțeles din răspunsul meu? E vorba de neînțelegere sau neacceptare?
Înțeleg că e părerea ta, dar cănd o exprimi, fa-o într-un mod civilizat.

| explică (pentru LaraClarice):

" Și nu știu care se poate caracteriza mai bine prin asta, credinciosul sau ateul?! "
Partea asta nu am înțeles-o. Adică nu am înțeles dacă chiar nu știi răspunsul întrebării și mă întrebi pe mine, ori îl știi.
Îmi exprim părerea destul de civilizat.
Despre ce neacceptare vorbești? Eu am impresia că mă ataci oarecum, în fine, nu prea îmi pasă.
Nu știu ce ți se pare ție că nu-mi exprim părerea într-un mod civilizat.
Dacă te referi la faptul că am spus de acei oameni că sunt proști, am mai spus de vreo 5 ori că nu asta a fost intenția mea și îmi pare rău pentru asta, citește mai sus, am scris mai mult despre asta.

| a răspuns:

Am văzut o postare pe Facebook și m-am întristat foarte tare când am văzut câți oameni cu IQ mic există...

deci crestini sunt geni, serios

| a răspuns:

Celcestietot la cate tampeni,aiureli ai scris acolo nu e de mirare ca razi de tine insati,esti de tot rasul, in primul rand bacterile nu au evoluat in oameni,care maimuta omule ca sunt mai multe speci, primatele din ziua de azi logic ca nu sunt stramosi nostri,caini din ziua de azi sunt stramosi lupilor cumva? care specie de specie cimpanzei,uragutani,gorilele, omul nu a evoluat din primatele din ziua de azi, homo sapiens specia noastra a evoluat din alte speci nu din cele moderne, faza cu cromozoni se vede ca esti sectanct fanatic, un catolic demonteaza acest mit https://www.youtube.com/......tps?/watch
repet un catolic sectanctule ramai tu la https://www.youtube.com/watch?v=c3jzTRedjJ4
https://www.youtube.com/watch?v=XJmYQD1tUZA

| a răspuns:

Mircea specifica faptul ca kevin promoveaza credinta cu numele nu credinta cu fapte, daca ar fi crestin nu ti-ar jigni aproapele, iisus crestinilor a spus eu am venit pentru cei pacatosi iar pavel spune am fost mai bine primit printre pagani

| explică (pentru RAY):

Îmi pare rău că am spus de ei că sunt proști, dar nu i-am făcut proști la modul acela, ci la modul " sunt proști la acest subiect " oricum, și aici am greșit, nu e treaba mea cum gândesc ei, doar eram mirat de faptul că... ( Am scris mai sus de vreo 2-3 ori )...
Sunt mulți care înjură cu ură, și nu spun doar cuvântul " prost ", ci mai multe. Eu nu i-am făcut proști cu ură, și regret chiar și așa.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Din nou bagi generalizari cica atei injura, jignesc, serios, omule mai calatoreste si tu in alte tari unde sunt atei mai multi sa vezi acolo cultura, nu toti care nu cred in iisus sunt atei, omule sunteti impartiti in 6000 de religi, secte, culte, sa inteleg ca toti sunt atei care nu au religia ta

| explică (pentru RAY):

Nu am zis că ateii înjură și jignesc, ai înțeles greșit. Am făcut referire la faptul că eu am spus de acei oameni de pe Facebook care au dat ador la postare că sunt proști, dar nu mă referisem la prost pe bune, ci la faptul că nu sunt informați despre acest subiect, iar eu regret și că am spus de ei că sunt proști și în acest mod, și nu cu răutate, iar apoi am spus că sunt unii creștini ortodocși care înjură cu răutate și nici nu regretă. Am făcut o mică comparație să evidențiez că nu e chiar atât de grav ceea ce am făcut, mai ales că regret asta...
Nu, nu am zis că toți sunt atei care nu au religia mea.
Atei sunt cei care nu cred în nimic, zic bine? Din câte știu, chiar și cei care nu au nicio religie, dar cred într-o Divinitate, nu se numesc atei, sunt spirituali parcă.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Atei sunt cei care nu cred în nimic, zic bine?

ateismul inseamna lipsa credintei in zeii atat, oricine care nu crede in zeul tau sunt atei si tu la fel esti ateu pentru hindusi de exemplu

| explică (pentru RAY):

Pardon, care nu cred în niciun Zeu*
Am greșit iar... happy

| a răspuns:

Părerea ta, că toți oamenii ar trebui să creadă în cartea de pe raft.
Tot ce scrii se bazează pe un sondaj, și pe cartea respectivă, nu pe viața reală. Dta și cei ca tine nu trăiesc în lumea reală, trăiesc basmul din carte. Asta este părerea mea despre tine.

| explică (pentru sadrian46):

Nu asta am spus, ci că prea mulți au început să se îndepărteze de Dumnezeu. Înainte nu era chiar așa.
Nu am spus că toți ar trebui să creadă, fiecare crede ceea ce vrea, ați înțeles greșit.
Doar că mă minunez cum de atât de mulți oameni spun că cred doar în Dumnezeu și că cel rău nu există. Mi se pare ireal.
Trăiesc în lumea reală.
Apropo, am citit doar o mică parte din Biblie când eram mic, nu prea știu ce scrie în Biblie, dar mă gândesc să o citesc în viitorul apropiat.
Și încă ceva, tu crezi în Dumnezeu, ori m-ai mințit atunci?

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Mie mi se pare ireal ca ii faci pe aia prosti dar nu vezi ce afirmatii faci tu.
Asa cum sondajul ala nu avea nicio treaba cu realitate asa nu are nicio legatura cu realitatea nici intrebarea ta.

| explică (pentru suntserios):

Da, ai dreptate, am greșit când am spus că sunt proști, și am pus și întrebarea greșit.
Am vrut să întreb care este părerea voastră despre faptul că există atâția oameni neinformați despre acest subiect, iar acum câțiva ani erau mai mulți oameni care erau mai informați... Ceva de genul. Ori mi se pare doar mie?
Totuși, nu pot să înțeleg cum de atâția credincioși nu știu de existența celui rău și nu cred în el...
Sau, cred că ar mai fi o variantă... Oare au înțeles din întrebare cu cine ține? Gen pe cine ar alege dintre Dumnezeu și Satana... Și asta e o posibilitate. Neatenția.
Îmi pare rău pentru jignire, nu a fost cu răutate. Prin proști, cred că m-am referit și gândit în acel moment la oameni neinformați despre un lucru important.
Gen, dacă tot crezi în Dumnezeu, informează-te un pic despre religie, nu trebuie neapărat să citești Biblia ca să știi unele lucruri importante despre religie.
Sper că au înțeles ei greșit întrebarea...

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Doar că mă minunez cum de atât de mulți oameni spun că cred doar în Dumnezeu și că cel rău nu există. Mi se pare ireal.
Da, este ireal. Nici Dumnezeu nici Diavolul nu sunt reali.
Și încă ceva, tu crezi în Dumnezeu, ori m-ai mințit atunci?
Aici răspunsull meu este așa, cine întreabă și ce interes are.
Ție o să îți răspund pe înțelegerea ta, că tu ești de pe altă planetă decât mine.
Răspunsul meu pentru tine. Cred în Dumnezeu, dar nu cred în Biblie. Ireal? Nu-i așa?

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

In religie nu e vorba despre cat de informat esti sa nu. E vorba despre cat crezi in basmele x sau y, despre cat mult crezi in batranei pe nori sau dracusori cu furci

| explică (pentru sadrian46):

Ai spus ironic că eu sunt pe altă planetă decât tine?
Mi-ai spus că tu ai legătură directă sus și jos, sau ceva de genul și că știi ce plan are Dumnezeu cu mine.
Iar la întrebarea unei persoane legată de Dumnezeu, ai spus că nu crezi în El așa cum credem noi și că Dumnezeu se află în orice sau ceva de genul, dacă vrei caut screen shot-ul și citez mai exact cum ai spus, că am uitat de atâta timp. Am făcut screen pentru că mi se părea interesant.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Nu mai știu ce am zis.
Ca să mă înțelegi, de pe planeta mea.
Născut în 1946. Educat religios în religia creștină de la 5 ani (am frecventat biserica cam de 1000 de ori de la 5 la 25 de ani).
Am mers cu Iordanul cu părintele în trei ani la rând, am citit Apostolul îmbrăcat în stihar alb. Tot în stihar alb am purtat repizi la înmormântări. Am pregătit cărbunii pentru cădelniță. Am tăiat prescura ce urma să fie împărțiță la credincioși la sfârșitul slujbei religioase de duminecă. Acestea se făceau într-o firidă din altar, de unde puteam viziona întreaga liturghie așa cum credincioșii nu puteau să vadă. Am cântat în corul bisericii. Astea toate până la 14 ani.
La 15 ani mi-am făcut o analiză a conștiinței mele și mi-am dat seama că sunt ateu. Am dorit să renunț și la participarea la ritualuri religioase. Pentru că mama mea îmi impunea să particip cu forța morală, dictatorial, am ajuns să îmi urăsc mama, religia și biserica.
Am plecat de acasă și de atunci frecventarea bisericii a încetat pentu mine. Am făcut căsătorie religioasă și mi-am botezat copii doar ca să nu îmi supăr părinții. Destul de recent prin anul 2000 am frecventat o biserică de pocăiți, mai mult din motivul că am avut o comunitate la care să ader. I-am părăsit după 3 ani.
Apoi am frecventat doar de câteva ori o biserică greco catolică, din respect pentru un preot care m-a sponsorizat, și am putut astfel să devin scritor. Am fost apoi invitat să predic biblia la niște biserici foarte sărace de neoprotestanți de etnie romă, de câteva ori.
Am avut o studentă care a emigrat după revoluție cu ajutorul meu. Când ne-am revăzut, după 30 de ani, cultiva o credință fanatică, care m-a îngrozit, căci una este credința și alta delirul ei.
Asta m-a determinat să devin ateu definitiv. Sunt fizician fanatic iar la miturile biblice le dau interpretarea mea. Cred în știința fizicii și în viață. Respect religia oricui. Nu accept îndoctrinarea, indobitocirea, exclusivismul. Nu mă interesează lupta dintre tei și atei. Cui exagerează simt nevoia să îi dau peste bot. Așa este pe planeta mea acum, dacă te ajută asta la ceva, să vezi cum stai acolo pe planeta ta.

| explică (pentru sadrian46):

Scuze, tot nu am înțeles. Cum adică " planeta ta "?
Nu locuiești pe planeta Terra, ca și noi sau cum? Ori o zici la modul ironic, referitor la concepții?
Mi se pare posibil aproape orice, de aia întreb.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Da, multe sunt posibile. Așa am citit recent că ironia ascute mintea și a celui care o emite și a celui care o primește.
Așa că te las să îți ascuți mintea lăsând răspunsul în suspensie.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Esti si foarte credul. Nu-i de mirare ca ai ajuns sa crezi in batranei pe nori.
Era evident ca vorbea la modul metaforic, lucru care ma face sa fiu cert ca tu nu poti fi decat un fundamentalist pe principiul "noi muncim, nu gandim".
Si nu orice ti se pare tie posibil e si posibil in lumea reala, guvernata de patru forte fizice fundamentale.

| a răspuns:

Ai dreptate sunt imbecili. Cum dracu să crezi în spiridușul rău și să nu crezi în spiridușul bun?

| explică (pentru Intum):

Probabil au înțeles întrebarea greșit și mi-am dat eu seama după ce am pus întrebarea pe TPU.
Poate că au înțeles " de partea cui e ", nu " în existența cui cred ".

| a răspuns:

Idioții se bagă fără să știe nimic despre Biblie. De exemplu, spun un pasaj în care reiese că Dumnezeu este rău, dar nu au citit capitolul anterior sau următor, ci doar acel citat. Sunt o mulțime aici pe site (atei), care nu știu ce vorbesc despre credință, ei cred că știu mai bine decât unul care a citit mai mult ca ei (credincioșii) despre subiectul respectiv. Vorbesc (ei) despre Biblie și când vezi că ai dreptate și alții aprobă (cei citiți), spun că oricum nu credeau în existența Sa, dar întrebarea este următoarea : De ce mai vorbești despre Dumnezeu, dacă nu crezi în El? De ce ești distrus mental și negi existența sa când sunt dovezi evidente? De ce crezi in teoria evoluționistă, când este ironică, irelevantă, pentru proști etc? Maimuțele din ziua de azi de ce nu sunt evoluate în oameni (întrebarea anterioare)? Acum vezi cât de prost ești de crezi în teoria evoluționistă (întrebarea anterioare)? Omul nu putea evolua din maimuță din mai multe motive științifice (cauți pe net), dar tu continui să crezi ca un prost. Deci omul de cine a fost creat? Nici nu ați încercat măcar o singură dată să îl căutați Dumnezeu și negați existența Sa? Cum poți nega existența Sa, când noi nici macar nu avem măcar o colonie pe fiecare planeta din sistemul nostru solar? Noi de abia "am ajuns" pe Lună, și spunem cu certitudine că Dumnezeu nu există. Ce să faci... primatele își dau cu părerea laughing! NASA nici macar nu a fost pe Luna, astea sunt doar minciuni, de ce zic asta? Pentru că acum 20 de ani de exemplu, avea echipamente mai performante ca atunci (prima călătorie), și nici nu s-a mai dus, numai
MINCIUNI! Numai odată cică a fost, dar numai proștii cred asta. Sunteți niște marionete bune pentru păpușării voștrii. Lasă, că au material laughing! Nici dacă L-ați vedea pe Iisus pe norii cerului cu ochii voștri nu ați crede. Nici dacă L-ați ruga le Dumnezeu de nenumărate ori sa va de-a semne, nu ați crede! De asta societatea din ziua de astăzi este cum este, nu toată, majoritatea. Unii se duc la vot de ex, și nici măcar nu știu de ce sunt acolo, în ale credinței, de ce să nu fiți la fel?

PENTRU ATEI a fost postat în special, nu pentru cel care a pus întrebarea.

| explică (pentru Celcestietot):

Adevăr pur.
Gândesc similar și eu.
Și eu mi-am pus întrebarea: dacă unii oameni cred că noi am evoluat din maimuțe, unele maimuțe de ce au rămas în urmă? De ce mai există maimuțe, și nu doar oameni?
De multe ori i-am cerut lui Dumnezeu semne, și chiar mi-a dat un semn la care șansele erau de aproape 0% să se întâmple așa ceva. Să zic cam 0, 1% sau 0, 01%, aproape imposibil. S-a întâmplat, mi s-a făcut pielea de găină, nu am conștientizat prea bine în acel moment ceea ce tocmai se întâmplase. Practic e ca și cum aș fi controlat eu ceva cu mintea mea în timp real, a fost ca un vis, doar că era realitate 100%. De atunci am zis că o să cred pentru totdeauna 100% în Dumnezeu și că nimeni nu-mi va schimba părerea. Doar că, cu toate astea, tot am păcătuit aproape la fel de mult ca și înainte, până acum. De acum încerc să fac cât mai puține păcate și să fiu o persoană cât mai bună cu oricine.
Am citit recent un mesaj despre Dumnezeu și despre rai și iad. O să dau un copy paste aici, poate o să ajute pe cineva.
Și mulțumesc pentru răspuns.
N-am înțeles ceva din ceea ce ai zis, mai exact ultima parte. Ce a fost postat pentru atei? Postarea de pe Facebook?

Mesajul:

Dacă ar fi astăzi sa mori ești 100% sigur/ă că o să ajungi în rai? Trebuie să realizezi faptul că ai păcătuit, [asadar esti un om pacatos], împotriva lui. Dumnezeu care este Sfănt și nu poate permite nici un păcat în rai și de aceea trebuie să pedepsească păcatul cu iad pentru totdeauna (Apoc 20:15 - Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc/ Romani 3:23 - Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu). Un singur păcat este suficient să te facă o persoană păcătoasa precum o singură crimă te face criminal/ă. Vestea bună este că există o soluție pentru această problemă prin care poți scăpa de iad si astfel poți să ajungi în rai. Această soluție este Iisus Hristos (care este Dumnnezeu asta dacă era vreun dubiu Ioan 1:1 La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu/ 14 - Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal) și ceea ce a făcut el pentru noi toți ca să putem ajunge în rai(Ioan 3:16 - Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica). Pentru a ca Iisus Hristos să te salveze trebuie să-ți pui toată credința, DIN INIMĂ, sincer DOAR/NUMAI în ceea ce a făcut Iisus Hristos pentru salvare, în faptul că Iisus Hristos a murit pe cruce pentru iertarea păcatelor conform Scripturilor. după care a fost îngropat după care a înviat după 3 zile conform Scripturilor, in SANGELE Sau pentru a ajunge in rai (1 Corinteni 15:1-4 Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas/si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut/V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi/ca a fost ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi/ Efeseni 2:8; 9 - Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu/Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni), ( Romani 5:9 Deci cu atat mai mult acum, cand suntem socotiti neprihaniti, prin sangele Lui, vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu). (Romani 6:23 Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru). Poți să-ți pui credința în ceea ce a făcut Iisus Hristos pentru salvare într-o rugăciune, DAR să nu crezi că faptul că faci vreo rugăciune te salvează, ci realizează că numai credința în ceea ce a făcut Iisus te poate salva, rugăciunea este doar un mijloc de ați pune din inimă credința în moartea, îngroparea și învierea, sangele lui Hristos. RUGĂCIUNEA: Dumnezeu, în numele lui Iisus Hristos, recunosc că sunt o persoană păcătoasă și că pentru asta merit să ajung în iad, de aceea CRED din inimă că Iisus Hristos este Dumnezeu care a murit pe cruce pentru iertarea păcatelor conform scripturilor, după care a fost îngropat, după care a înviat după 3 zile pentru ca sângele său să mă curețe de păcate spre a putea ajunge în rai. CRED Doamne, numai în săngele, în sacrificiul lui Iisus Hristos pentru salvare, pentru a ajunge în rai, și nicidecum într-o faptă de a mea, mă bazez doar pe Iisus Hristos pentru salvare.Amin
Mulți cred că pentru a ajunge în rai trebuie să nu păcătuiască, să facă fapte bune, să fie botezați, să meargă la biserică, să fie ortodoxi, catolici etc, dar asta are de spus Dumnezeu despre faptele noastre (Isaiah 64:6 - Toti am ajuns ca niste necurati, si toate faptele noastre bune sunt ca o haina manjita. Toti suntem ofiliti ca o frunza, si nelegiuirile noastre ne iau ca vantul). Dacă salvarea era prin faptele noastre atunci la ce a mai murit Iisus Hristos? Deci e clar că salvarea este DOAR prin CREDINTĂ din inimă în ceea ce a făcut Iisus Hristos pe cruce. Asta-i tot, pare greu? e greu să-ți pui credința în ceea ce a făcut altcineva, însuși Dumnezeu, pentru tine ca să ajungi în rai?
Iar din moment ce o persoană este salvată aceasta are ''securitate eternă'', ii sunt iertate/curatate toate pacatele din trecut, prezent și viitor astfel încât persoana respectivă indiferent de ce ar fi să facă după ce a fost salvată o să ajungă în rai orice ar fi ( Efeseni 1:13 - Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit/ Ioan 10:27-29 - Oile Mele asculta glasul Meu; Eu le cunosc, si ele vin dupa Mine/ Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea/ Tatal Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decat toti; si nimeni nu le poate smulge din mana Tatalui Meu/ Efeseni 4:30 - Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii).
DAR doar pentru că salvarea este numai prin credintă și doar pentru că din moment ce o persoană a fost salvată aceasta v-a ajunge in rai orice ar fi asta nu înseamnă că ai liber la păcat ( Romani 6:1-2 Ce vom zice, dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se inmulteasca harul Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat?). Deci trebuie să nu păcătuiești DAR nu crezând că te ajută pentru salvare, pentru a ajunge în rai, căci salvarea în sine este doar prin credință în munca, sangele lui Iisus Hristos, ci trebuie să eviți păcatul pur și simplu pentru a-i face pe plac lui Dumnezeu, pentru slava și gloria Sa. Orice persoană indiferent că va ajunge în rai sau în iad va ajunge la o judecată(fiind mai multe), inclusiv un creștin(o persoană salvată) dar nu de tip rai sau iad, dar pentru recompense in rai, pentru fiecare faptă bună putând primi aur, argint, orașe de condus, coroane... iar pentru fiecare faptă rea vei avea de suferit pierdere în rai. ( 2 Corinteni 5:9-11 De aceea ne si silim sa-I fim placuti, fie ca ramanem acasa, fie ca suntem departe de casa/ Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup/ Ca unii care cunoastem deci frica de Domnul, pe oameni cautam sa-i incredintam; dar Dumnezeu ne cunoaste bine, si nadajduiesc ca si voi ne cunoasteti bine in cugetele voastre) Poate că ai fost salvat/ă dar gândeștete înainte de a mai păcătui că ar fi să moara Iisus Hristos pe cruce lângă tine când ar fi să faci vreun păcat. El a murit pentru ca tu să poți ajunge în rai pe gratis doar acceptând cadoul salvării, deci merită să-i faci voia.
- [ ]

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Am răspuns indirect sau direct la ceea ce ai spus tu (depinde cum vezi tu răspunsul), ce am spus la final, ultimele cuvinte au fost scrise ca să vadă ateii că pentru ei a fost acest mesaj în special, că pentru cei ce cred este fara rost, că ei știau asta deja. Dar, să nu uiți că ți-am răspuns și ție la întrebare în același timpwinking, a fost 2 în 1. Oricum cred ce ai spus, cu semnele etc. A da, și vezi că unii sau multi se baga în comentarii fără să aibă pic de cunoștință despre acest domeniu?

| explică (pentru Celcestietot):

Panamax cred că mi-a dat block, se poate așa ceva? Ori nimeni nu-i mai poate răspunde?
Zice că tu ești păcăliciul site ului și eu sunt un idiot, deoarece cred ceea ce zici. laughing
Dar eu, de fapt cred în Dumnezeu de mult timp, e normal să fiu de acord cu tine.
Văd că se bagă în seamă, dar asta e.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Da, ți-a dat block, și mie la fel. Pot vedea ce scrie, dar nu îi pot răspunde. Ăștia sunt lașii din ziua de azi...

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Și eu mi-am pus întrebarea: dacă unii oameni cred că noi am evoluat din maimuțe, unele maimuțe de ce au rămas în urmă? De ce mai există maimuțe, și nu doar oameni?

cine este de vina daca tu crezi ca exista o singura specie de maimute de cimpanzei,gorile,uragutani tu nu ai auzit inca,e clar ca nu ai habar de evolutie, unde scrie ca maimutele au devenit oameni, nici unde desigur, e mai usor sa nu iti folosesti mintea, sa spui las ca dumnezeu a facut si gata

| explică (pentru RAY):

Nu am zis că scrie undeva că oamenii au evoluat din maimuțe, ci că unii atei spun asta.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Ce spun omule atei? eu in viata mea nu am auzit sa spuna un ateu ca maimutele s-au transformat in oameni, asta e minciuna

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

"Adevăr pur.
Gândesc similar și eu.
Și eu mi-am pus întrebarea: dacă unii oameni cred că noi am evoluat din maimuțe, unele maimuțe de ce au rămas în urmă? De ce mai există maimuțe, și nu doar oameni?"

Teoria evolutie spune ca oamenii au evoluat dintr-un stramos comun cu al maimutelor.

Il sustii pe "Celcestietot" ca unii atei nu stiu ce vorbesc despre credinta, dar nici credinciosii despre diverse in domeniul stiintei.
Multi aleg sa creada ce le convin, ce le i se pare mai confortabil, ce se potrivesc gandirii lor.

| a răspuns (pentru Sym_Tudor_1994):

Ai făcut indirect creștinii, proști. Maimuțele nu aveau cum să evolueze în oameni. Alte specii de maimuțe de ce nu au făcut-o? Tigrii, leii, păsările, broaștele sau alte animale de ce nu au evoluat în oameni? Dacă era fiecare animal să evolueze, acum trăiam numai cu ființe inteligente pe planeta, nu cu animale. Dacă există regula evoluției, atunci se aplică la toate speciile de animale, nu numai la o anumită parte. Nici nu există măcar schelete de maimuțe cu tenta de ADN uman, schelete de acum sute sau mii de ani. Vedeți cât de inteligenți puteți fi voi ateii în aceasta privință?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Evolutia se intampla in timp de milioane de ani nu ai cum sa o vezi, pasarile au evoluat din reptile, forma intermediara este archaeopteryx, desigur nu toate reptilele au evoluat in pasari au existat anumite conditii de s-a produs, reptilele din amfibieni, iar acei amfibieni erau diferiti de cei de astazi.

"Dacă era fiecare animal să evolueze, acum trăiam numai cu ființe inteligente..." stii tu cum fuctioneaza evolutia, sau ti se pare ca nu are sens, daca nu poti sa intelegi sau nu accepti nu inseamna ca nu este asa, nu trebuie sa aiba sens pentru cineva anume, este ceva natural (evolutie naturala) pur si simplu se intampla nu trebuie sa aiba un scop.
Referitor la evolutia oamenilor, ai auzit de australopitec, homo habilis, homo erectus, sunt specii intermediare intre omul modern si acel stramos comun cu al maimutelor de astazi.

| a răspuns (pentru Sym_Tudor_1994):

Mai eu înțeleg ce spui, dar evoluția ar fi trebuit să facă și alte specii inteligente, nu doar anumite maimuțe (înțelegi ce spun), care evoluează în om. Păsările de exemplu, gorilele, și habar nu am ce etc. Regulă evoluției se aplică la toate ființele, dacă nu, nu. Așa cum se aplică legile fizicii și pe alte planete (înțelegi). Ce spui?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Tu : "... dacă nu, nu."
Eu (comentariu precedent): " daca nu poti sa intelegi sau nu accepti nu inseamna ca nu este asa, nu trebuie sa aiba sens pentru cineva anume, este ceva natural (evolutie naturala) pur si simplu se intampla nu trebuie sa aiba un scop"

Cum au ajuns oamenii inteligenti (?) au existat anumite conditii, anumiti factori, a fost o chestiune de sansa ca la loterie, noi am castigat marele premiu, poate o sa evolueze (natural) si alte specii (tot pe pamant), sa ajunga destul de inteligente incat sa creeze diverse chestii la fel ca noi dar poate peste milioane de ani, nu mai multe fix in acelasi timp (specii inteligente).

| a răspuns (pentru Sym_Tudor_1994):

Nu stiu ce sa zic, eu cred tot asa ceva, tu daca crezi asta, nu as avea nimic impotriva, fiecare cu credintele lui. Cine stie, poate o sa ajungi sa crezi si tu ceea ce cred si eu odata si odata... cine stie. Nu am nimic cu tine. Doar sa te intreb ceva vreau, si anume, daca L-ai vedea pe Iisus pe norii cerului, ai deveni credincios (raspunde sincer)?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Prin absurd daca as vedea asa ceva as crede ca ar putea fi orice ce a luat acea forma.

| a răspuns (pentru Sym_Tudor_1994):

Ok, am inteles. Crezi in paranormal, dar nu crezi in existenta lui Dumnezeu? Chiar nu inteleg de ce nu crezi in El, sincer. Doresti sa imi spui sau nu, ca sunt curios, de asta intreb.

| a răspuns:

Vezi ce prostii spune RAY? Cică există mai multe specii etc. Peștii sau alte animale fie ele terestre, acvatice etc, de ce nu evoluează, de ce omul nu mai evoluează deloc și arată tot la fel? Nimic nu evoluează din bacterie în om sau ce prostii mai spuneți voi. Și am mai zis și o să o zic, maimuțele nu au același număr de cromozomi ca ai omului, deci nu este maimuța strămoșul. Dar lasă, dacă străbunicii lor au fost primatele, nu ai ce să le faci laughing, cu primatele nu te înțelegi laughing! Mă mir că nu spun că dinozaurii au evoluat in oameni. De ce nu spuneți ca și alte specii au evoluat in oameni, dacă tot sunteți inteligenți? Sute de mii de dovezi sunt că omul nu este strămoșul niciunui animal. Hai sa o luam altfel, de ce nu există niciun schelete hibrid găsit, care arata transformarea de la maimuță la om? Niciun schelete de om dacă este construit pe calculator fizic și facial, nu da cu maimuță, și nu corespunde cu ADN-ul acestora, noobs laughing!

| a răspuns:

In primul rand, cum Dzeu e personajul principal din basm, poate exista el, fara sa existe satanel.
In schimb, daca satanel exista, atunci trebuie sa existe si dzeu, ca-i personajul principal din carte.

Doi la mana, da, religia e foarte neimportanta. In loc sa stai sa pierzi vremea, mai bine iesi in lumea reala si ajuti niste nevoiasi sau investesti timp in tine ca sa reusesti in viata.

Tot mai multi oameni se indeparteaza de Dumnezeu, ceea ce-i adevarat si-i un lucru bun. In sfarsit isi dau seama ca religia e inutila pentru reusita in viata.

| explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

În primul rând, cred în Dumnezeu 100% și nu ai cum să-mi schimbi părerea niciodată.
În al doilea rând, religia este neimportantă pentru tine și pentru oamenii care nu o consideră importantă, nu pentru mine sau cei care o consideră importantă.
În viitorul apropiat o să încep să investesc mai mult timp în mine și voi ajuta mulți oameni care au nevoie de ajutor, dar și animale.
Mulțumesc pentru sfat, oricum.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

În primul rând, cred în Dumnezeu 100% și nu ai cum să-mi schimbi părerea niciodată.

deci scopul intrebari este indoctrinarea altora sa intelegem

| explică (pentru RAY):

Nicidecum nu este acesta scopul. Scopul era să văd părerile altora, deoarece mi se pare incredibil ca atâția oameni care cred în Dumnezeu, nu cred că există cel rău. Adică chiar mi se pare ciudat să crezi că există doar Dumnezeu. Dar nu e treaba mea, nu am nimic cu ei, nu îi judec. Recunosc că am greșit un pic cu această întrebare, acum regret că am spus despre ei că sunt proști.
Acest răspuns " În primul rând, cred în Dumnezeu 100% și nu ai cum să-mi schimbi părerea ", într-adevăr poate influența pe cineva care citește, dar eu nu oblig pe nimeni și nu acesta este scopul meu, nu asta intenționez, înțelegi?

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Cum sa fie omule asta e scopul daca tu afirmi ca cei care nu cred in ce crezi tu au iq mic, adica ne faci prosti si vrei sa fim prieteni

| explică (pentru RAY):

M-am exprimat greșit când am spus că au IQ mic, nu asta a fost intenția mea, nu la asta mă gândeam când am scris asta, ci că nu sunt informați despre un subiect atât de important, iar din cauza asta, eu am fost mirat, dar acum nu mai sunt... Fiecare gândește cum gândește, nu am nimic cu ei.

| a răspuns:

Parerea mea, unul care crede in Dumnezeu este urmatoarea :
1) Oamenii, (majoritatea) pun semnul egal intre "a crede in Dumnezeu" (credincios) si "a sluji lui Dumnezeu". Intr-adevar, diferenta este mare, si diavolul crede in Dumnezeu dar nu ii slujeste. Cu toate acestea cel care se agata de acest defect de exprimare se numeste CARCOTAS. El a inteles la ce se refera lumea, dar avand IQ cam prea mare in raport cu intelepciunea, a gasit de cuviinta sa lamureasca lucrurile si sa arate cu degetul spre prostime, acea multime cu IQ micut.
Matei 5:22" Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: „Prostule!" va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule!" va cădea sub pedeapsa focului gheenei."
2) Tu ai spus :
"Ar trebui să se gândească lumea în felul următor: atunci când face un păcat, îl ucide pe Dumnezeu."
iar eu spun - Dumnezeu nu poate fi ucis, iar pacatele afecteaza pe cei care le fac nu pe Dumnezeu
3) Intrebarea ta finala (asa cum am inteles-o eu ) este ce parere am despre cei cu IQ mic (prosti)? Eu cred ca in imparatia cerurilor vor ajunge cei care sunt sfinti, cei care STIU ce trebuie sa faci pentru a te sfinti, si au in felul lor de a fi acele insusiri pe care e normal sa le aiba cei care cunosc adevarul si asta e mai important decat un IQ dolofan. Nu trebuie sa ai un IQ mare ca sa pricepi ceea ce au priceput altii acum 2.000 de ani in urma, adica invatatura lui Iisus

| explică (pentru Mircea08):

Ai dreptate. În general nu sunt " cârcotaș ", cred că e prima oară când fac așa ceva, nu sunt sigur. Totuși, am făcut asta ca să văd părerile altora despre acest subiect, pentru că mi se pare ireal ca atâția oameni să creadă doar în Dumnezeu, să nu știe că este posibil să ajungă ori în rai ori în iad, să nu știe ce este acela iad. Sunt doar curios, ok? Nu am nimic cu acei oameni, nu îi urăsc deloc, sunt doar mirat pentru că nu au fost informați sau nu s-au informat despre acest subiect.
Chiar îmi pare rău pentru greșeala mea acum.
Citește acest mesaj... Chiar pare logic. Iisus Hristos a murit pe trupul păcatele noastre, iar nou dacă nu am mai face păcate, Iisus Hristos nu ar mai trebui să moară pentru a ni de ierta păcatele.
Nu este adevărat? De Paști, El învie. Practic negi asta? Nu înțeleg.
Asta a fost o mică paranteză să zic așa.
Nu acesta era mesajul, ci acesta:

Dacă ar fi astăzi sa mori ești 100% sigur/ă că o să ajungi în rai? Trebuie să realizezi faptul că ai păcătuit, [asadar esti un om pacatos], împotriva lui. Dumnezeu care este Sfănt și nu poate permite nici un păcat în rai și de aceea trebuie să pedepsească păcatul cu iad pentru totdeauna (Apoc 20:15 - Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc/ Romani 3:23 - Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu). Un singur păcat este suficient să te facă o persoană păcătoasa precum o singură crimă te face criminal/ă. Vestea bună este că există o soluție pentru această problemă prin care poți scăpa de iad si astfel poți să ajungi în rai. Această soluție este Iisus Hristos (care este Dumnnezeu asta dacă era vreun dubiu Ioan 1:1 La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu/ 14 - Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal) și ceea ce a făcut el pentru noi toți ca să putem ajunge în rai(Ioan 3:16 - Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica). Pentru a ca Iisus Hristos să te salveze trebuie să-ți pui toată credința, DIN INIMĂ, sincer DOAR/NUMAI în ceea ce a făcut Iisus Hristos pentru salvare, în faptul că Iisus Hristos a murit pe cruce pentru iertarea păcatelor conform Scripturilor. după care a fost îngropat după care a înviat după 3 zile conform Scripturilor, in SANGELE Sau pentru a ajunge in rai (1 Corinteni 15:1-4 Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas/si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut/V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi/ca a fost ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi/ Efeseni 2:8; 9 - Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu/Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni), ( Romani 5:9 Deci cu atat mai mult acum, cand suntem socotiti neprihaniti, prin sangele Lui, vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu). (Romani 6:23 Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru). Poți să-ți pui credința în ceea ce a făcut Iisus Hristos pentru salvare într-o rugăciune, DAR să nu crezi că faptul că faci vreo rugăciune te salvează, ci realizează că numai credința în ceea ce a făcut Iisus te poate salva, rugăciunea este doar un mijloc de ați pune din inimă credința în moartea, îngroparea și învierea, sangele lui Hristos. RUGĂCIUNEA: Dumnezeu, în numele lui Iisus Hristos, recunosc că sunt o persoană păcătoasă și că pentru asta merit să ajung în iad, de aceea CRED din inimă că Iisus Hristos este Dumnezeu care a murit pe cruce pentru iertarea păcatelor conform scripturilor, după care a fost îngropat, după care a înviat după 3 zile pentru ca sângele său să mă curețe de păcate spre a putea ajunge în rai. CRED Doamne, numai în săngele, în sacrificiul lui Iisus Hristos pentru salvare, pentru a ajunge în rai, și nicidecum într-o faptă de a mea, mă bazez doar pe Iisus Hristos pentru salvare.Amin
Mulți cred că pentru a ajunge în rai trebuie să nu păcătuiască, să facă fapte bune, să fie botezați, să meargă la biserică, să fie ortodoxi, catolici etc, dar asta are de spus Dumnezeu despre faptele noastre (Isaiah 64:6 - Toti am ajuns ca niste necurati, si toate faptele noastre bune sunt ca o haina manjita. Toti suntem ofiliti ca o frunza, si nelegiuirile noastre ne iau ca vantul). Dacă salvarea era prin faptele noastre atunci la ce a mai murit Iisus Hristos? Deci e clar că salvarea este DOAR prin CREDINTĂ din inimă în ceea ce a făcut Iisus Hristos pe cruce. Asta-i tot, pare greu? e greu să-ți pui credința în ceea ce a făcut altcineva, însuși Dumnezeu, pentru tine ca să ajungi în rai?
Iar din moment ce o persoană este salvată aceasta are ''securitate eternă'', ii sunt iertate/curatate toate pacatele din trecut, prezent și viitor astfel încât persoana respectivă indiferent de ce ar fi să facă după ce a fost salvată o să ajungă în rai orice ar fi ( Efeseni 1:13 - Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit/ Ioan 10:27-29 - Oile Mele asculta glasul Meu; Eu le cunosc, si ele vin dupa Mine/ Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea/ Tatal Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decat toti; si nimeni nu le poate smulge din mana Tatalui Meu/ Efeseni 4:30 - Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii).
DAR doar pentru că salvarea este numai prin credintă și doar pentru că din moment ce o persoană a fost salvată aceasta v-a ajunge in rai orice ar fi asta nu înseamnă că ai liber la păcat ( Romani 6:1-2 Ce vom zice, dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se inmulteasca harul Nicidecum! Noi, care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat?). Deci trebuie să nu păcătuiești DAR nu crezând că te ajută pentru salvare, pentru a ajunge în rai, căci salvarea în sine este doar prin credință în munca, sangele lui Iisus Hristos, ci trebuie să eviți păcatul pur și simplu pentru a-i face pe plac lui Dumnezeu, pentru slava și gloria Sa. Orice persoană indiferent că va ajunge în rai sau în iad va ajunge la o judecată(fiind mai multe), inclusiv un creștin(o persoană salvată) dar nu de tip rai sau iad, dar pentru recompense in rai, pentru fiecare faptă bună putând primi aur, argint, orașe de condus, coroane... iar pentru fiecare faptă rea vei avea de suferit pierdere în rai. ( 2 Corinteni 5:9-11 De aceea ne si silim sa-I fim placuti, fie ca ramanem acasa, fie ca suntem departe de casa/ Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup/ Ca unii care cunoastem deci frica de Domnul, pe oameni cautam sa-i incredintam; dar Dumnezeu ne cunoaste bine, si nadajduiesc ca si voi ne cunoasteti bine in cugetele voastre) Poate că ai fost salvat/ă dar gândeștete înainte de a mai păcătui că ar fi să moara Iisus Hristos pe cruce lângă tine când ar fi să faci vreun păcat. El a murit pentru ca tu să poți ajunge în rai pe gratis doar acceptând cadoul salvării, deci merită să-i faci voia.
- [ ]

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Vorbești cu ei degeaba. Marea parte a utilizatorilor care au comentat sunt atei, de exemplu, Sinbad nu cred că este ateu și eu, atât, în rest îți prăpădești timpul cu ei, mai târziu o să te facă nebun sau prost, citește ce au spus despre mine și îți dai seama și singur.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Am ramas impresionat de faptul ca ai inteles faptul ca cei care sunt crestini sunt salvati, curatati de pacatele facute inainte si scosi de sub Lege pentru a nu mai putea face altele. E foarte buna si mentiunea ca poti pierde calitatea de crestin atunci cand faci fapte rele. Tu ai spus ca un crestin face fapte bune "pentru a-i face pe plac lui Dumnezeu, ". Nu e rau, eu am insa o alta varianta in care cred - Eu nu fac fapte rele, deoarece LE URASC (urasc furtul, minciuna, mandria, prefacatoria, etc.), si recomand altora ca acele insusiri pe care le recomanda Evanghelia (bunatatea. facerea de bine, dragostea, cinstea, dreptatea etc) SA FACA PARTE DIN FELUL LUI DE A FI. In acest fel, el se comporta normal iar normalul la el inseamna sa faca doar fapte bune.
Inteleg faptul ca de vreme ce apartii unei religii imprumuti si de la dogma acelei religii unele invataturi sau expresii care nu intotdeauna sunt in conformitate cu Evanghelie. Stiu ca fiecare spune ca religia lui este cea care merge pe drumul cel bun, si ca toate celelalte au avut ghinionul sa fie pe o cale gresita. Ca sa afli cine are dreptate, care este cu adevarat calea cea buna, trebuie sa studiezi DE UNUL SINGUR Evanghelia cu scopul de a o intelege, si sa nu o mai compari tot timpul cu ceea ce tu deja stii (dogma religiei in care te afli) ci sa iei versetele asa cum sunt, iar daca ceva nu intelegi cauti singur explicatiile, ca daca le iei de la altul acela iti va spune ceea ce stie, iar el stie dogma religiei lui

| explică (pentru Mircea08):

Nu este scris de mine acel mesaj, dar sunt de acord cu el, mi se pare interesant.
Eu sunt ca și tine. Nu-mi place să mint, nici să înjur, nici să fur, nici să mă mândresc, nici nu sunt prefăcut, doar că mai greșesc uneori fără să-mi dau seama, cum am făcut ieri, cu această întrebare, dar apoi regret.
Sunt un om bun cu toată lumea, nu fac diferențe sau ceva, mă comport la fel cu toți, sunt natural, nu fac asta pentru că așa ar fi bine...
Chiar dacă aș fi fost ateu, tot așa eram, așa sunt eu, nu mă voi schimba niciodată.
Deci pot spune că gândim similar, doar că tu cred că ești mai înțelept.
Am înțeles ceea ce ai spus mai jos, mulțumesc pentru răspuns, pace. happy

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

"Ştim că oricine e născut din Dumnezeu nu păcătuieşte; ci cel ce s-a născut din Dumnezeu se păzeşte pe sine, şi cel rău nu se atinge de el."
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 5/18

| explică (pentru Mircea08):

Foarte interesant.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Destule motive mai sus ca să te ignor.

| a răspuns:

Diavolul a fost inventat de crestini deoarece era nevoie de un Bau Bau in poveste lor siropoasa cu fiul evreu al lui Dumnezeu facut cu o minora.
Pana in sec IV Lucifer era nume de sfant, iar Maria nu era virgina.
Iar de faza cu adultera si prima piatra inca nu auzise nimeni.
Nu esti informat deloc si traiesti intr-o bula pe care o numesti realitate.

| explică (pentru Panamax):

Stai liniștit că sunt informat, m-a informat chiar Dumnezeu despre existența Lui. Citește ce a spus și Celcestietot, a spus clar că există dovezi, mie mi se pare inteligent omul acesta.
Dacă nu vrei să crezi, este problema ta. Măcar mai informează-te, poate găsești informații plauzibile care să te facă să crezi. Eu mi-aș dori să creadă cât mai mulți oameni, să fie bine pentru toată lumea dacă s-ar putea, de acum înainte.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Celcestietot este pacaliciul site-ului.
Tu esti doar idiot.

| a răspuns:

Cred ca intrebarea se referea la: de partea cui suntem?

| a răspuns:

Cata naivitate. E un post pe Facebook. Daca vei lua totul atat de in serios, atunci tot tie iti vei face mai rau.
Nici eu nu inteleg cum poti tine cu raul intruchipat, dar in acelasi timp nu le am eu cu religia colectiva. Dar nu trebuie sa ne intereseze pe noi parerea altora, cu ce te afecteaza ei personal?

| explică (pentru MPersephone):

Ai înțeles total greșit, nu iau în serios, doar că am acum timp și chef să port discuții interesante, voiam doar să aflu păreri noi.
Nu țin cu răul nicidecum.
Citește răspunsurile mele anterioare, poate vei realiza asta.
Nu mă interesează neapărat părerea altora, dar mi se pare interesant să văd și alte păreri despre acest subiect.
Nu am nimic cu acei oameni de pe Facebook. Doar că mi se pare ciudat să spui că există doar Dumnezeu. Asta ar însemna că nu a auzit niciodată de cuvântul " iad ", ciudat nu?

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Cand am spus eu ca exista doar un Dumnezeu? As impartasi credintele mele, dar nu dispun de vointa necesara, avand in vedere ca eu consider fanatismul o boala.

| explică (pentru MPersephone):

Vorbeam la modul general când am spus " Doar că mi se pare ciudat să spui că există doar Dumnezeu ", repet " doar Dumnezeu ", ci nu " doar un Dumnezeu ". Și nu ți ziceam ție asta. Am zis la modul general ca să înțelegi.
Dar tot nu înțeleg cum ai dedus tu că eu țin cu cel rău?
Sunt de partea lui Dumnezeu 100% și așa voi fi întotdeauna. Cred 100% în El.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Citeste din nou pana vei intelege. Nu am spus niciodata ca tii cu cel rau, din potriva. Eu te cred ca esti obsedat. Eu deja am inteles ca nu vei citi niciodata in intregime ce scriu, deci chiar nu mai are rost. O seara frumoasa si numai bine.

| a răspuns (pentru MPersephone):

Obsedat = îți place ceva foarte mult. Ce este rău în a îți plăcea ceva foarte mult? Alții de exemplu sunt obsedați de peisaje, este ceva rău în asta?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Simplifici definitia.

| a răspuns (pentru MPersephone):

Păi și pentru tine de exemplu, de ce este rău a fi obsedat de ceva? Dacă tu ai o obsesie anume care nu dăunează nimănui, noi trebuie să te judecăm și să arătăm cu degetul? Dacă ești obsedat de TV, noi trebuie să te facem nebun?

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Obsesia pentru TV nu e deloc sanatoasa. Dar daca vrei sa iti pierzi viata pe asta, ai tot dreptul. Scalda-te in cele mai banale obiceiuri si priveste cum viata trece pe langa tine. Vei mai creste si vei intelege.

| a răspuns (pentru MPersephone):

Eu un exemplu am dat, nu sunt obsedat de televizor.

| explică:

Posibil să fi înțeles eu greșit ceea ce ai scris, asta e.
Nu sunt obsedat, duc o viață normală. Dacă cred în Dumnezeu 100%, nu înseamnă că sunt obsedat despre subiectul religie.
Aici, tu ai înțeles greșit.
Citesc tot ceea ce scrii, dar după cum am scris mai sus, poate am înțeles greșit mesajul.

| explică:

Sunt un copil ( da, mă consider copil, arăt ca unul de cam 16 ani ) de 20 de ani, care duce o viață normală. Nu știu ce înseamnă sectant fanatic. Fanatici am văzut doar într-un joc numit " Metin2 ", am auzit și în real, cum am auzit și acum de la tine, dar nu știu ce fac ei, în ce cred, care este scopul lor etc. Nu știu nimic despre ei.
Nu te mint, și ți-am mai zis că nu încerc să schimb părerea nimănui, cred că este și păcat dacă chiar fac asta, mai ales să insist.
Eu doar am răspuns la întrebări... Dacă influențez pe cineva, asta e, dar nu acesta este scopul meu.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Stai linistit! aici se discuta despre religii, si este perfect normal ca parerile sa fie diferite deoarece si religiile sunt diferite. Fiecare spune ce crede el, dar altii au alta parere si vor ataca SUBIECTUL pus in discutie si asa este normal. ANORMAL este SA ATACI PERSOANA. Tu cand ai spus "prost" te-ai referit la persoane nu la un subiect pus in discutie si de aceea ti-am facut observatie.
Evident ca daca eu vad ca cineva, care sustine ca este crestin si posteaza ceva ce este diferit (exact invers) decat este scris in invatatura crestina, il atentionez ca este gresit si vin cu versetul care confirma acest lucru. Pentru asa ceva nu se supara nimeni, si pentru asta a fost creat TPU.

| explică (pentru Mircea08):

Am înțeles, ai dreptate.

| explică (pentru Mircea08):

Am greșit când am spus că ei sunt proști... Am spus și mai sus. Dar tu nu aveai de unde să știi.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Am inteles, nici o problema. Eu am vrut doar sa explic diferenta intre a ataca un subiect, lucru perfect normal si recomandat, si a ataca o persoana

| explică:

RAY, aș vrea să știu de ce ai șters răspunsurile... Îmi poți răspunde?

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Mi-au fost raportate raspunsurile de catre https://www.youtube.com/watch?v=XJmYQD1tUZA nu am sters nimic, da pot raspunde

| explică (pentru RAY):

De către cine mai exact? Oameni credincioși, simpli sau ce? Nu înțeleg...

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Sectancti care au afacere pe TPU

| explică:

Nici nu am apucat să citesc al doilea comm, am citit doar " sectanți ", deja ți-au dat iar report.

| explică:

Sadrian46 motivul ar fi că nu am aceleași păreri ca și tine, sau ce?!

| a răspuns:

Facebookul oricum este academia natangilor, iar genul de intrebari "În cine crezi?" este foarte atractiv pentru cei mai redusi cu intelectul ca sa fiu rezervat in exprimare. Probabil din categoria celor care cred cu evlavie ca votand cu partidul x y z schimba ceva. Oricum, oamenii sunt incoerenti in gandire (in general) asa ca accepta-i asa cum sunt.

Desi, gradul de imbecilitate parca acum este mai mare ca niciodata.

| explică (pentru Sindbad):

Înțeleg, îi accept așa cum sunt, nu am nimic cu ei... Doar că sunt mirat. Data viitoare nu o să mă mai mir așa, aproape orice e posibil, am înțeles că nu trebuiesc să mai fiu atât de curios. happy

| a răspuns:

Salut!
Interesant, insa au si ei dreptatea lor.hee hee
Când spui "Eu cred in tine" inseamna ca tu crezi ca acea persoana poate face ceea ce si-a propus cu bine. "Eu cred in Dumnezeu" Adica eu cred ca Dumnezeu, intr-adevar, ne va salva si va face o Judecata dreapta finala; sau eu cred ca satan ma va face, intr-adevar, unul dintre cei mai de succes oameni de pe Pamant.
Deci ai voie sa alegi sa crezi ori in Dumnezeu ori in satan.

Doar ca asa cum Dumnezeu a ales calea credintei, satan a ales calea indiferentei. El a avut suficient timp de la Adam încoace sa inteleaga psihologia umana si ne stie mai bine decat noi insine. Face tot posibilul sa ne faca sa iubim aceasta lume pentru a avea soarta ei.
Atat timp cat iubim lumea asta(stricata) pe care Dumnezeu o va parasi, lui satan nu-i pasa in cine sau ce credem pentru ca oricum facem dupa cum ne dicteaza el.

| explică (pentru DanyTheNovice):

Salut.
Eu am înțeles întrebarea greșit cred... Credeam că a întrebat în existența cui credem...

Am și eu o întrebare, dacă ai timp să-mi răspunzi. Cum îmi dau seama dacă iubesc această lume?

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

"Cum îmi dau seama dacă iubesc această lume?"
Nu esti credincios, simplu.

| explică (pentru DanyTheNovice):

Deci oamenii care cred în Dumnezeu nu iubesc această lume? Prin lume la ce te referi? La materie, sau ce?
Îți poți da cu părerea despre mesajul de mai sus? Am dat copy paste de cam 2 ori în comentarii diferite la un mesaj, care nu știu de cine este scris.

| a răspuns (pentru DanyTheNovice):

Total greșit, Biblia aprobă așa ceva practic. Este raiul pe pământ aici și nu știm noi?

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Deci oamenii care cred în Dumnezeu nu iubesc această lume?

care dumnezeu omule, crestini il interpreteaza in mii de feluri

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Simplu - daca iti place tot ceea ce face lumea, si o consideri un exemplu de comportament, atunci inseamna ca o iubesti

| explică (pentru RAY):

Eu sunt creștin ortodox. Prin " care Dumnezeu? " la ce te referi mai exact? Cum adică care? Vrei să-ți explic cum arată, sau ce? Că nu înțeleg.
Nu știu cum îl interpretează alți oameni.

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Tu esti pe naiba ortodox esti un sectanct fanatic care castiga bani prin a aduce ortodoxi la secta lui, irinel, steregoi, nilson e o afacere piramidala

| a răspuns (pentru Kevinn2000):

Nu esti credincios daca crezi numai in Dumnezeu, poti sa crezi in alt zeu, depinde unde te-ai nascut.
Prin lume se face referire la orice poti face numai in viata asta de pe Pamant(sex, droguri, tutun, alcool s. a. m. d. depinde cum le folosesti pentru ca toate au un scop si o limita pe care oamenii ce iubesc lumea aceasta au intrecut-o).

| a răspuns:

Asa este.
Ai cel mai mic IQ de pe acest site.
Nu ma cert cu prosti sau cu idioti.
Le dau doar block.